Home Thuis tuinieren Kathy’s Calabasas-tuin – FineGardening

Kathy’s Calabasas-tuin – FineGardening

0
Kathy’s Calabasas-tuin – FineGardening


Vandaag gaan we naar Californië om Kathy Sandel te bezoeken.

Ik ben landschapsontwerper, nu gepensioneerd, en ik wil je foto’s laten zien van mijn tuin in Calabasas, Californië. Dit is een pand waar ik meer dan 20 jaar heb gewoond terwijl ik de tuinen van anderen aan het doen was. Ongeveer drie jaar geleden ben ik daar vandaan verhuisd om dichter bij mijn dochter te zijn. Maar ik hield zo veel van mijn tuin dat ik er vaak foto’s van bekijk.

Ik woonde in een klein huis met uitzicht op een kunstmatig meer in Calabasas. Een terras strekte zich uit over een heuvel van ongeveer 3 tot 5 meter hoog. De onderliggende helling werd beplant en grensde aan een loopbrug rond het hele meer. De tuinen grenzend aan het terras rondom het huis waren geplaveid met Saltillo-tegels, en ik bouwde een reeks plantenbakken om mijn planten beter vanuit het huis te kunnen zien. Het was een ideale omgeving en iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou verlaten. Maar het leven is vol veranderingen.

Het terras bij nacht

Uitkijkend over het meer in de schemering

Mijn moestuin

Uitzicht op de tuin vanuit de woning

Pioenen (Paeonia hybride, zones 3-8) groeien gelukkig onder een Melaleuca nesophila (Zones 9–11) increase.

Rode valeriaan (Centranthus ruber, Zones 5-8) stroomt met bloemen uit het mattress.

Een roos bloeit te midden van de rode valeriaan.

Clematis (Zones 4–9) omgeven door Polygonum capitatum (Zones 8–11), met bladeren van een ingemaakte bloedsinaasappelboom (Citrus × sinensis, Zones 9–11)

Een Chinese language magnolia (Magnolia × soulangeana, Zones 5-9) in bloei

De bloei van de roos ‘Climbing Dainty Bess’

Dit is een van de David Austin-rozen, maar ik weet niet meer welke.

De klimroos ‘Eden’ met de roos ‘Othello’

De rozen ‘Polka’ en ‘Angel Face’ stonden als klimmers op de muur naast de fontein, met alstroemeria’s (Alstromeria hybriden, zones Sep 11) eronder.

Kathy heeft zoveel mooie foto’s gedeeld dat we morgen terugkomen om meer van deze tuin te zien!

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heeft u foto’s om te delen? We willen graag uw tuin zien, een bijzondere verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te zenden, stuur 5-10 foto’s naar (e-mail beveiligd) samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waar u van geleerd heeft, hoop voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag uw foto’s op Fb, Instagram of Twitteren met #FineTuinieren!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here