Home Keukenontwerp Creatieve IKEA Mudroom-ideeën voor kleine en unieke ruimtes

Creatieve IKEA Mudroom-ideeën voor kleine en unieke ruimtes

0
Creatieve IKEA Mudroom-ideeën voor kleine en unieke ruimtes


Maximaliseren van kleine ruimtes voor IKEA Mudroom-ontwerpen

In dit artikel:

  • Het combineren van ruimtes om een ​​IKEA mudroom te creëren
  • Montage van IKEA mudrooms in kleine ruimtes
  • Prioriteit geven aan een aangepaste mudroom boven andere opties
  • Waarom het inhuren van een professionele IKEA modderkamerontwerper ertoe doet

Mudrooms zijn er in alle soorten en maten, en hoewel het leuk zou zijn om een ​​kamer of gang te hebben die gewijd is aan het opbergen van spullen en het bevatten van rommel, is dat niet altijd realistisch. Ontwerpers zijn van nature probleemoplossers – en ruimtegebrek is een probleem dat IKD dagelijks oplost.

Zoals u zult zien, kunnen we, zelfs als u slechts een ruimte van slechts 1,5 meter breed heeft, een modderkamerontwerp op maat maken om er het beste uit te halen. We nemen modderkamers vaak op als onderdeel van het ontwerp van een keuken of wasruimte, of misschien heb je een hoekje of kast die je nog niet eerder als een haalbare ruimte hebt beschouwd.

Bedenk dat zelfs de meest bescheiden modderkamer beter is dan struikelen over de schoenen die je man weer bij de voordeur heeft achtergelaten.


Waarom ontwerpen
met IKD?

Waarom ontwerpen met IKD?


Combinatie van was- en modderruimte in compacte IKEA-ontwerpen

Misschien heb je geen 1,5 meter ruimte direct bij de achterdeur over, maar je hebt wel further ruimte in uw wasruimte. Zoals je in het onderstaande ontwerp kunt zien, beschikte deze klant over een grote hoeveelheid gesloten en open wasruimte en werkruimte, ook al offerden ze wat vierkante meters op voor een modderkamer.

een IKEA wasruimte met bijkeuken

Hoewel de klant aanvankelijk van plan was de ophangruimte in de hoek te gebruiken voor spullen die moesten worden opgeborgen, zag hij kans om deze om te bouwen tot een onderkomen voor jassen en jacks, met daaronder een bankje en een schoenenvak. Omdat de wasruimte van deze huiseigenaar zich vlakbij de achterdeur bevond, was deze stap logisch.

In de bovenste kast staan ​​nu manden met hoeden, handschoenen en sjaals. Onze ontwerpers creëerden deze look met SEKTION-kasten en donkergrijze AXSTAD-deuren. Ze ontwierpen een zitbank met open schoenenopbergruimte, waarbij gebruik werd gemaakt van donkergrijze FORBATTRA-panelen die bij de kastdeuren pasten, en een voorgesneden LILLTRASK-werkblad als zitbank, passend bij het werkblad dat in de relaxation van het ontwerp van de wasruimte werd gebruikt.

Het combineren van ruimtes is een geweldige manier om de modderkamer te krijgen waarvan je dacht dat je er geen ruimte voor had.

Haal het maximale uit kleine ruimtes: IKEA Mudroom-oplossingen

IKD-klant Srijana wilde een modderkameroplossing toevoegen in de ruimte van 2 m² tussen haar storage en keuken. Ze was het hele gebied aan het renoveren, maar slechts een fractie zou bestemd zijn voor moddergebied.

“Aangezien we een huishouden van twee personen zijn, was een minimale opslagruimte prima, maar we wilden een plek om onze jassen op te hangen en wat further opbergruimte voor schoonmaakspullen.” – Srijana, IKD-klant

kleine IKEA modderkamer met SEKTION kasten en VOXTORP deuren

IKD-ontwerper Frank heeft deze samengesteld ontwerppakket voor modderkamers om een ​​45 cm diepe hoge kast op te nemen, die hij ontwierp door een SEKTION-kast van 90 cm B x 24 inch D x 90 inch H aan te passen. Daarnaast gebruikte hij een SEKTION-wandkast van 90 cm breed x 45 cm diep x 45 cm hoog om een ​​KARLBY-werkbank op het aanrecht te ontwerpen met daaronder een MAXIMERA-lade voor toegankelijke opbergruimte. Hij voltooide het ontwerp van de modderkamer met FORBATTRA afdekpanelen en VOXTORP deuren.

IKD ontwierp deze prachtige mudroom met een ingebouwde look in een bescheiden ruimte van 180 cm breed x 15 cm diep x 90 cm hoog.

Onderbenutte gebieden transformeren in IKEA Mudrooms

We bespreken vaak dat ontwerp een gezamenlijke inspanning is tussen huiseigenaar en ontwerper, maar soms moet je er ook een aannemer bij betrekken. Dit was het geval bij Michelle, een IKD-klant uit Connecticut met een Huis in koloniale stijl.

De bijkeuken was de laatste onafgemaakte kamer in haar huis, en vanwege de ligging naast de keuken had ze er web zo goed een voorraadkast van kunnen maken. Zij en haar man zijn echter buiten en hadden dringend behoefte aan een functionele bijkeuken in de smalle ruimte van 5 m².

“Wij zijn fervente wandelaars, dus we wilden een garderobekast; om schoen- en andere opslagruimte te maximaliseren; om een ​​nieuw laadstation (of twee) toe te voegen; om een ​​bankje te plaatsen en schoenenkasten op de vloer te plaatsen voor modderige schoenen en laarzen.” – Michelle, IKD-klant

IKD-ontwerper Frank afgeleverd.

smalle IKEA modderkamer met SEKTION kasten en AXSTAD deuren

De bijkeuken heeft drie muren en Michelle en haar man hebben de installatie zelf aangepakt. Zoals we al zeiden, huurden ze een plaatselijke timmerman in om hen te helpen enkele van de lastigere hacks uit te voeren.

Het plafond loopt schuin af, dus de SEKTION-kasten naar de achterkant van de bijkeuken (inclusief kaartenbakken) zijn 86″H, terwijl de relaxation van de kasten 102″H zijn. De timmerman zaagde de hogere kasten af ​​volgens de instructies die Frank in het professionele ontwerppakket had opgenomen, en hij zorgde ook voor de zaagsneden in de BARKABODA werkbladen van notenfineer. Deze werkbladen werden gebruikt om zowel de wandplank als de zitbank onder de kapstok te creëren.

Ze kozen voor witte AXSTAD deuren en ladefronten voor SEKTION kasten en zwarte BAGGANAS knoppen. Vanwege de ligging grenzend aan het hart van het huis wilden ze ook enkele tentoonstellingsruimtes, een laadstationen wat opslagruimte die kan worden toegewezen aan kantoorbenodigdheden en onhandige keukenartikelen.

“IKEA heeft de kwaliteit van hun kasten en het montagegemak aanzienlijk verbeterd. Wij kunnen niet gelukkiger zijn!” – Michelle, IKD-klant

Het belang van professionele ontwerpen

We halen het maximale uit de ruimte van onze klanten door creatieve opbergoplossingen te implementeren, de ruimte te maximaliseren met frameloze SEKTION-kasten en door IKEA kasthacks te gebruiken om ervoor te zorgen dat alle elementen als gegoten zitten. Je zou kunnen proberen iets samen te stellen met behulp van de on-line planner van IKEA of een medewerker in de winkel, maar in de woorden van IKD-klant Michelle:

“We hielden van de mogelijkheid om IKEA producten te mixen en matchen op creatieve manieren die verder gaan dan wat de IKEA winkelontwerpers doen.”

Ontdek hoe wij u op een creatieve manier kunnen helpen bij het inrichten van een modderkamer in uw huis.

Ontvang een professioneel IKEA Mudroom-ontwerp – allemaal on-line


Werk samen met onze gecertificeerde ontwerpers om een ​​gepersonaliseerde modderkamer te ontwerpen die is afgestemd op uw behoeften en visie. Als u meer wilt weten over onze service, neem dan zeker eens een kijkje op onze IKEA Mudroom-ontwerpdiensten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here