Home Huizen bouwen Doxologie-hymnestudie voor gezinsdevoties

Doxologie-hymnestudie voor gezinsdevoties

0
Doxologie-hymnestudie voor gezinsdevoties


Elke week zingen mensen in kerken over de hele wereld liederen voor God, waarin ze vol vreugde vertellen over de grootsheid van wie Hij is en wat Hij doet. Dit is lof! Het is een hartstochtelijke en oprechte aanbidding voor onze Heer! Leer samen de Doxologie en maak het een prachtig onderdeel van de devoties bij u thuis. Het is een mooie aanvulling op je familie discipelschap!


Download een GRATIS Family Doxology Hymn Study voor een geweldige aanvulling op uw gezinsdevoties!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

1. Wat is een doxologie?

De time period ‘doxologie’ is afkomstig van de Griekse woorden ‘doxa’, wat glorie betekent, en ‘logos’, wat woord of spreken betekent. In de christelijke eredienst is een doxologie een korte hymne of liturgische uiting van lof aan God, waarbij doorgaans de Heilige Drie-eenheid wordt aangeroepen: Vader, Zoon en Heilige Geest.

2. Wat is de geschiedenis van de doxologie in de christelijke kerk?

De wortels van de doxologie gaan terug naar oude christelijke tradities. Het is al eeuwenlang een integraal onderdeel van de aanbidding, met variaties in verschillende christelijke denominaties. De meest bekende doxologie, vaak eenvoudigweg ‘de Doxologie’ genoemd, heeft een rijke geschiedenis die de grenzen van het kerkgenootschap heeft overschreden.

3. Waar wordt de doxologie tegenwoordig gebruikt?

De Doxology is een vaste waarde in de christelijke erediensten over de hele wereld. Het wordt vaak opgenomen in gezangboeken, liturgieën en kerkelijke tradities. De eenvoud en universaliteit ervan maken het tot een geliefde uiting van lof in zowel traditionele als hedendaagse erediensten.

4. Wat is de betekenis van de doxologie?

De Doxologie is een eenvoudige en krachtige proclamatie van lof aan de Drie-enige God—Vader, Zoon en Heilige Geest. Als je het zingt en over de woorden ervan mediteert, terwijl je God met je hart en geest vereert terwijl je de woorden uitstort, ben je bezig met zinvolle aanbidding. Het ontroert me vaak tot tranen vanwege de eenvoudige schoonheid ervan. Ik vind het vooral geweldig hoe het Gods eeuwige aard, majesteit en soevereine autoriteit over de hele schepping erkent.

5. Wat zijn de teksten van de Doxologie?

Er zijn enkele variaties op de Doxology, maar hier zijn de klassieke teksten:

Prijs God van wie alle zegeningen vloeien;
Prijs Hem, alle schepselen hier beneden;
Prijs Hem hierboven, hemelse gastheer;
Prijs Vader, Zoon en Heilige Geest.
Amen.

6. Waarom kinderen de doxologie leren?

Ik raad zeker aan om je kinderen de Doxologie te leren. Door deze tijdloze hymne in hun hart te stoppen, ontstaat er een foundation van lofprijzing en aanbidding. Ook al is het eenvoudig, ze kunnen het gebruiken om gemakkelijk dankbaarheid en eerbied jegens God te uiten en hun begrip van wie Hij is te verdiepen. Bovendien is er niets beter dan die lieve stemmen het verstrooid te horen zingen terwijl ze hun dag doorbrengen. 🙂

7. Obtain een free of charge Household Doxology Hymn Research

De Doxologie is een perfecte aanvulling op gezinstoewijding en aanbiddingstijd. Het is eigenlijk geweldig om te gebruiken als je web begint met de gewoonte van gezinsdevoties, omdat het mooi, eenvoudig en kort is.

Om uw gezin te helpen de Doxologie te leren, heb ik een Doxologie Hymnestudie u kunt downloaden en thuis gebruiken. Deze bron bevat historische inzichten, discussieaanwijzingen en activiteiten om het hele gezin te betrekken bij het ontdekken van de schoonheid en betekenis van deze geliefde hymne.

De Doxology-hymnestudie omvat het volgende:

  • Het leren van de Doxologiehymne
  • Gedetailleerde hymnestudie/devoties
  • Doxologie-liedblad
  • Doxologie mobiel vaartuig
  • Doxologie Kopieerwerk
  • Aanvullende bronnen en activiteiten

Het opnemen van de Doxologie in de gezinsaanbidding biedt ouders de mogelijkheid om een ​​voorbeeld te zijn levensstijl van lofprijzing en aanbidding. Terwijl gezinnen hun stem verenigen in de tijdloze verkondiging van ‘Prijs God van wie alle zegeningen vloeien’, beginnen ze aan een collectieve reis van spirituele groei en gedeelde toewijding.

Moge de Doxologie u en elk lid van uw familie zegenen!

~ Tauna

Misschien vind je dit ook leuk…

Een eenvoudige en leuke manier om theologie te onderwijzen

Leer uw kinderen de fundamentele waarheden van het christelijk geloof op een eenvoudige en leuke manier!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here