Home Huis daken Mechanische slotnaden – aanbevelingen

Mechanische slotnaden – aanbevelingen

0
Mechanische slotnaden – aanbevelingen


Mechanische slotpanelen zijn een beproefd onderdeel van de metalen dakbedekkingsindustrie. Lang voordat er kliksluitingsprofielen bestonden, waren metaalbewerkers bezig met het met de hand aan elkaar naaien van panelen om waterdichte dakoppervlakken te verkrijgen. In plaats van fysiek naden in panelen te hameren, gebruikt de industrie nu voorgevormde gewalste panelen waarop al mannelijke en vrouwelijke profielen zijn aangebracht. Deze profielen maken gebruik van “mechanische sluitnaden” om de profielen te sluiten en ervoor te zorgen dat het dak niet lekt.

Wat u moet weten voordat u koopt – NAADHOOGTE

Mechanische naden zijn er in verschillende maten. De meest voorkomende maten voor residentiële toepassingen zijn 1″ en 1,5″ hoog. Commerciële panelen zijn vaak 5 cm hoog en worden vaak uit dikker materiaal gerold.

1″ of 1,5″ mechanische slotnaden

Omdat de mechanische sluitnaad van 1 “en 1,5” zeer gebruikelijk is voor residentiële toepassingen, zijn er verschillende naden die de sluiting van deze naad kunnen voltooien. Hieronder vindt u onze aanbevelingen

2″ of hogere mechanische slotnaden

Naden van 2″ of hoger worden het meest aangetroffen in commerciële toepassingen. De further hoogte van de naad verhoogt de paneelverbinding en geeft minder kans dat water, ijs of sneeuw in de naad sijpelt. Niet alleen is de naad van 2 inch groter, maar hij heeft ook bredere afmetingen op de andere benen. De meest voorkomende 2″ naad die we zien heeft een breedte van 3/4″ op het vrouwelijke been, wat de gereedschapsopties beperkt die kunnen worden gebruikt om de naad te sluiten. Vaak zijn naden van 2 inch 24 of twenty-two gauge dik.

Voor de beste waarde en prestaties kiest u voor de Biegetec 2 in 1 Seamer. Dit gereedschap is bedoeld voor het sluiten van de eerste (90°) en tweede (180°) sloten van mechanische profielen. Dit zijn de kenmerken:

 • 2 gereedschappen in één – lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen op het dak
 • Vervangbare PVC-kaken om krassen te voorkomen. Geen enkele andere naad die wij verkopen heeft deze functie. Het is enorm als je hele panelen met de hand vergrendelt
 • Gereedschap als het snel te gebruiken is. Snelle, rechtopstaande naden houden je van je knieën en bewegen omhoog langs het paneel
 • Bekijk meer in gebruik video’s en getuigenissen op dit product hier

#2: ESE 001 & 099

ESE-sluitgereedschappen voor de eerste en tweede fase zijn een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse markt voor mechanische panelen. Ze zijn duurzaam en eenvoudig te gebruiken.

 • ESE001Klassiek (90°) En ESE099 (180°)
 • Gebouwd om lang mee te gaan – duurzame constructie voor jarenlang naadwerk zonder dat er vervangende onderdelen nodig zijn
 • Afneembare naadhandgreep – kan handig zijn op plaatsen met nauwe naden
 • Onfeilbaar gebruik – Eenvoudige bediening zorgt elke keer voor een good gesloten naad

ESE001-C Eerste fase handnaadmachine

RAU-naadgereedschappen zijn zeer sterk en herkenbaar dankzij hun helderblauwe en gele kleurenschema

 • Gebruik de RAU111 voor sluiting van de eerste entice (90°).
 • Gebruik de RAU117 voor sluiting van de tweede entice (180°). Combinatie verkoopprijs
 • Afzonderlijk gereedschap voor het naaien van de eerste (90°) en tweede (180°) fase
 • Lange stalen handgrepen met duurzame lasnaden zorgen voor een zeer sterk gereedschap
 • Er werd wereldwijd op Duitse productie vertrouwd

Hoewel de RAU-combo niet onze laagste prijs heeft, is hij uiterst betrouwbaar en wordt hij door professionals over de hele wereld gebruikt. Hun populairste product blijft hun Druppelrandvergrendelingsgereedschap

RAU 111-schema

Voor mechanische naden van 2″ of hoger zijn de keuzes voor het handmatig vergrendelen van de panelen beperkt. Deze panelen hebben vrouwelijke profielen die variëren in breedte. Deze dimensie is van cruciaal belang bij het bepalen welk hulpmiddel goed zal werken. Veel 2″ hoge naden hebben een breedte van 3/4″ op het vrouwelijke profiel, maar dit moet nog worden gecontroleerd. Eenmaal geverifieerd, selecteert u de maat in de vervolgkeuzelijsten op de ESE-productpagina

 • Kies voor de eerste entice (90°). ESE001-Various breedtes en match de vrouwelijke profielbreedte in het vervolgkeuzemenu
 • Kies voor een tweede entice (180°). ESE099- Verschillende breedtes en match de vrouwelijke profielbreedte in het vervolgkeuzemenu
 • Lange stalen handgrepen met duurzame lasnaden zorgen voor een zeer sterk gereedschap
 • Gemaakt in de VS

Als u appropriate bent ingesteld, heeft u dit gereedschap alleen nodig om het sluiten van de naden te starten. U zou een industriële naadmachine moeten gebruiken om de paneellengtes vanaf daar aan elkaar te vergrendelen.

RAU 111-schema

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here