Home Slaapkamer interieurontwerp Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

0
Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië


Undertaking: Palmblad retraite
Architecten: Koichi Takada Architecten
Plaats:
Sydney, Australië
Gebied: 6.006 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Tom Ferguson-fotografie

Palmbladretraite door Koichi Takada Architects

Palm Frond Retreat, gelegen boven Balmoral Seashore in Sydney, Australië, is ontworpen door Koichi Takada Architects en het interieur is ontworpen door Justine Hugh Jones. Het is een hedendaags meesterwerk aan de kust. Deze residentie met drie verdiepingen en vijf slaapkamers omarmt de benijdenswaardige locatie en biedt het hele jaar door plezier en een prachtig uitzicht.

De architectuur geeft prioriteit aan het binnen-buitenleven, met uitgestrekte intrekbare ramen en deuren die de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Geïnspireerd door de beschermende eigenschappen van palmbladeren, bereikt het ontwerp een combine van licht en beschutting, die de omhelzing van de natuur weerspiegelt.

Palm Frond Retreat vertegenwoordigt een nieuw tijdperk van residentieel ontwerp, waar flexibiliteit en rust de boventoon voeren. Het is een opvallende toevoeging aan een wijk die bekend staat om zijn traditie, en toont de kunst van het harmoniseren met de natuur terwijl je je overgeeft aan de elegantie van de kust.

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Hoog op de noordelijke landtong en uitkijkend over het pittoreske Balmoral Seashore (Sydney, Australië) Palm Frond Retreat van Koichi Takada Architects, met interieurs van Justine Hugh Jones, is een dramatische moderne residentie ontworpen om het meeste uit de gewilde locatie te halen. Het huis met vijf slaapkamers en drie verdiepingen is georiënteerd rond het uitzicht en om het beste van elk seizoen huge te leggen – voor plezier en leisure het hele jaar door. Er zijn overal ruimtes gecreëerd voor eenzame ontsnapping, terwijl royale, beschermde ruimtes klaar staan ​​om familie en vrienden te ontvangen. Er is een subtiele afbakening tussen formele/vermakelijke ruimtes en de gezinszones gecreëerd met een centrale keuken, terwijl de dagelijkse luxe doordringt. Uitgestrekte intrekbare ramen en deuren nodigen uit tot de natuurlijke schoonheid van het gebied binnen en zorgen ervoor dat het leven naadloos overgaat naar buiten. Materialen en tinten van de architectuur werden gekozen in overeenstemming met het palet van de natuur.

De leidende principes van de natuur – Koichi Takada Architects liet zich inspireren door het palmblad, met identify de manier waarop de bladeren gevlekt licht en beschutting bieden aan de vruchten die de growth draagt. Door dezelfde principes toe te passen, werd het huis omhuld met symmetrische lineaire afscherming, waardoor de privateness werd vergroot, de beglazing werd beschermd tegen zonnewarmte en de terreinlijnen naar de met bomen omzoomde havenwaterwegen en stranden werden geleid. Het realiseren van deze aansluiting op het water was een belangrijk onderdeel van de opdracht, aangezien de eigenaren op zoek waren naar een huis dat een toevluchtsoord bood, weg van een carrière onder hoge druk. De materialiteit van Palm Frond Retreat is gebaseerd op de natuurlijke context. Geïnspireerd door de tinten en texturen van de bush, het water en de kust van Sydney. Lokale zandsteen is een kenmerk van het landschap met 50% inheemse soorten, en lineaire screening in een subtiele houtnerf voegt textuur en warmte toe aan de gevel.

In een poging om de verbinding met het buitenleven op een hellend perceel te maximaliseren, hebben amusementszones en de master bedroom balkons en terrassen op het zuiden die in de hitte van de zomer in de schaduw van het huis liggen en genieten van het panoramische uitzicht. Lagere grondruimtes zijn meer privé en sluiten aan op het zonovergoten overloopzwembad dat uitkijkt over de kustlijn. In het noorden van het huis strekt zich een winterparadijs – een zonnig, beschut terras – uit vanaf de keuken en informele woonzones, waardoor toegang tot het buitenleven wordt gegarandeerd, ongeacht het seizoen of het weerpatroon aan de kust.

Ongedwongen elegantie voor ontspannen wonen – Hoge plafonds binnenshuis vergroten het bereik van natuurlijk licht en natuurlijke ventilatie. Een lange plattegrond op de begane grond is subtiel verdeeld in formele en informele zones door een butlersvoorraadkast en keuken in het hart van de woning. Zitplaatsen bij het raam en ingelijste vergezichten creëren overal momenten van rust en reflectie. Het aanmoedigen van de eigenaren om te ontspannen en zich bezig te houden met de vooruitzichten. Op de bovenste verdieping zijn de slaapkamers langs dezelfde as verdeeld, waarbij de oudersuite op het uitzicht is gericht – en het uitstekende uitzicht is gereserveerd voor de badkamer. Slaapkamers van volwassen kinderen kijken uit op het aangelegde noordelijke terras, en een studeerkamer, badkamer en sculpturale entice zijn gecentreerd in de plattegrond.

Palm Frond Retreat maakt een krachtig assertion in een wijk met meer conservatieve en statige huizen en is zorgvuldig ontworpen om optimaal natuurlijk licht en ventilatie huge te leggen. De resulterende ruimtes zijn licht, helder en privé. Subtiele elementen van gevlekt licht en schaduw versterken een levensstijl van toevluchtsoord – waar de drempel tussen binnen en buiten opzettelijk vervaagd is. Horizontale luifels creëren laag na laag schaduw en nodigen uit tot een relatie van licht en rust. Het huis behoort tot een nieuw tijdperk van woonontwerp, gedefinieerd door de flexibele en vloeiende manier waarop we leven, werken, entertainen en evolueren.

Koichi Takada zegt: “Palm Frond Retreat is ontworpen zodat het gezin door het hele huis kan ‘migreren’, afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van de dag. Ze kunnen de zon volgen of vermijden in de hitte van de zomer.”

“Balmoral Seashore is een schilderachtige locatie in Sydney, Australië, bekend om zijn heldere water en witte zandstrand. We wilden de natuur uitnodigen, zodat onze klanten zich verbonden zouden voelen met de omgeving terwijl ze konden genieten van de ongedwongen luxe van onze architectuur – web alsof ze op vakantie zijn.”

“Het palmblad, ook wel ‘de paraplu van de natuur’ genoemd, biedt beschutting tegen zon, wind en regen, op dezelfde manier waarop onze op varenbladen geïnspireerde schermen het huis beschermen. Het impact is een eindeloze weergave van schaduw en licht.”

Koichi Takada Architecten

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Palm Frond Retreat door Koichi Takada Architects in Sydney, Australië

Tags: Australië, trendy, buitenkant, interieur, Koichi Takada Architecten, trendy, Sydney

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here