Home Badkamer decor Voor- en nadelen van deurloze douches

Voor- en nadelen van deurloze douches

0
Voor- en nadelen van deurloze douches
Hallo, ik ben Matt Plaskoff van One Week Tub met een nieuwe editie in onze reeks korte video’s over badkamerontwerp, productselectie en badkamerrenovatie. Vandaag gaan we het hebben over de voor- en nadelen van het installeren van een deurloze douche in uw badkamer.

Een deurloze, inloop- of stoeploze douche biedt enkele voordelen die traditionele douchecabines missen. Voordat u besluit dit te doen, zijn er enkele factoren waarmee u rekening moet houden. Hieronder staan ​​enkele voor- en nadelen die bij deze specifieke badkamerfunctie horen.

1-moderne-badkamer-design-vol

Voordelen van stoeprandloze douches

  • De meest in het oog springende skilled van het hebben van een inloopdouche is dat het luxueus is. Een douche zonder deur kan een moderne, weelderige uitstraling aan uw badkamer geven.
  • Deurloze douches bieden toegankelijkheid! Dit is een groeiende pattern onder oudere huiseigenaren. Een inloopdouche zonder glazen barrière of drempel maakt de badkamer toegankelijker voor mensen van alle leeftijden en verschillende niveaus van mobiliteit, en kan vaak een goedkopere optie zijn. Het weglaten van de glazen deur kan de installatiekosten aanzienlijk verlagen. Een inloopdouche zonder drempels zal doorgaans echter duurder zijn vanwege de speciale afvoer en het tegelwerk dat nodig is om de indeling zonder drempels te creëren. Een optie om wat geld te besparen op deze optie is door de douche zonder deur te installeren, maar dan met een kleine rand of rand. Hierdoor kunt u afzien van de dure speciale afvoer die nodig is voor douches zonder drempels.
  • Een handig kenmerk van een deurloze douche is dat deze zal niet in battle komen met de toegangsdeur naar de badkamer. Als u deze op de juiste manier configureert, voorkomt u elk battle tussen de douchedeur en de deur die naar de badkamer leidt. Door een douche zonder deur te installeren, creëer je de illusie van meer ruimte, omdat je met dit ontwerp de structuur van de kamer kunt openen. De bruikbare vierkante meters zullen toenemen omdat u niet rond het dangerous hoeft te werken, terwijl het ontbreken van een deur de illusie van meer ruimte biedt.

moderne badkamer-design-douche-wastafels

Nadelen van inloopdouches

De nadelen van een inloopdouche zijn vooral ruimtelijk. Een echte deurloze douche vereist een bepaalde hoeveelheid ruimte om ervoor te zorgen dat het water niet overal terechtkomt. In een kleine badkamer, zelfs met appropriate georiënteerde douchekoppen, een schuine vloer EN een good ontworpen afvoersysteem, zal er bij spatten nog steeds een beetje water op de vloer liggen.

Het creëert ook een gebrek aan privateness. Een deur of schild van helder glas biedt enige privateness omdat de waterdruppels en stoom het zicht kunnen belemmeren, maar het hele punt van een deurloze is om een ​​open gevoel te creëren. Het kiezen van een matte of designoptie op de deur is echter niet altijd de eerste keuze, omdat dit het beoogde impact wegneemt. We hebben een aantal inloopdouches gebouwd die niet van glas zijn en gewoon een betegelde muur vormen tussen jou en de relaxation van de badkamer. Als je kamer groot genoeg is, kan dit ook een goede optie zijn!

eigentijds-badkamer-design-raamuitzicht

Het kan zijn dat je het een beetje koud krijgt. Een van de voordelen van een douchewand is dat de luchtstroom gecontroleerd wordt en dat de warmte in de douche vastgehouden wordt. Deurloze douches bieden niet dezelfde voordelen. Dus als je het koud hebt, kan het een uitdaging voor je zijn om geen deur in de douche te hebben.

Voordat u besluit een inloopdouche zonder deur te bouwen, moet u er zeker van zijn dat u de voor- en nadelen afweegt en de juiste beslissing neemt voor uw ruimte. Bekijk onze aanvullende video’s op YouTube en op onze web site en volg ons zeker op sociale media en bedankt voor het kijken!
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here