Home Huisdecoratie Zuivelvrije warme chocolademelk (ook minder suiker)

Zuivelvrije warme chocolademelk (ook minder suiker)

0
Zuivelvrije warme chocolademelk (ook minder suiker)


Wij zijn hier grote followers van warme chocolademelk. Mijn kinderen willen het elke ochtend, en het is ook een van mijn favorieten. Helaas bestaat het eigenlijk alleen uit zuivel en suiker en is het een geweldige manier om de dag te beginnen als je ideale dag begint met buikpijn.

Zuivelvrije en suikerarme warme chocolademelk

Mokken | Kookpot | Pollepel

Met de zuivelallergieën bij ons thuis, heb ik geprobeerd een recept te vinden waarmee we allemaal samen kunnen gaan zitten en drinken, en niet meteen daarna in een suikercoma terechtkomen. Mijn oude recept (dat ik al jaren maak) is eigenlijk gemaakt met chocoladerepen, maar een zuivelvrij equal zou ongeveer $ 100 kosten (goede zuivelvrije chocolade is $$$), dus besloot ik een andere aanpak te proberen. Cacaobonen.

Zuivelvrije en suikerarme warme chocolademelk

Alle keukenbronnen

Cacaobonen zijn vermalen cacaobonen die zijn geroosterd, maar niet verwerkt tot wat wij herkennen als chocolade. Ze hebben geen zoetheid en zijn allemaal bitter. Maar daardoor kunnen we bepalen waar onze zoetheid vandaan komt en een betere ruil maken. Door de cacaonibs te weken met pakjes pepermuntthee ontstaat een uitstekende foundation voor ons drankje, waarop vervolgens kan worden voortgebouwd.

Ik gebruik een combine van suiker en Stevia. De verhouding hangt af van hoe laag u op de glycemische index wilt staan, en hoe hoog uw tolerantie is voor natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia. Ze kunnen een beetje metaalachtig zijn, dus ik geef de voorkeur aan een combine van beide. Bij dit recept eindigt elke kop van 8 oz met ongeveer 1 eetlepel suiker in plaats van de gemiddelde 1,5 eetlepel van populaire in de winkel gekochte varianten, maar dat kan desgewenst verder worden verlaagd door minder suiker toe te voegen en nog een paar druppels Stevia toe te voegen.

Zuivelvrije en suikerarme warme chocolademelk

Zuivelvrije warme chocolademelk (ook minder suiker)

Een zuivelvrij alternatief voor klassieke warme chocolademelk. Cacaobonen en pepermuntthee gedrenkt in heet water, vervolgens toegevoegd aan een verscheidenheid aan romige, zuivelvrije producten. Dit recept maakt 1 gallon – ongeveer 16 porties.

Porties: 16 kopjes

 • 1/2 gallon water
 • 10-15 oz cacao nibs afhankelijk van hoe sterk je het wilt
 • 4 theezakjes pepermuntthee
 • 25.4 oz notenpeulen creamer Ik gebruikte geroosterde marshmallow-smaak en het was druk
 • 20 oz vanille lijnmelk
 • 2 14oz blikjes kokos crème
 • 1 beker suiker
 • 15 druppels Stevia vanille smaak
 • Breng het water in een grote pan op het fornuis aan de kook.

 • Indien gewenst, verdeel de cacaonibs in 5-7 gelijke delen, wikkel ze in kaasdoek en knoop ze stevig huge. Anders heb je een fijnmazige zeef nodig.

 • Voeg aan het hete water je cacaonibs en pepermunttheezakjes toe. Zet het vuur uit en laat 15-20 minuten trekken.

 • Verwijder de theezakjes en cacaobonen (zeef indien nodig). Spoel de pot uit en voeg de vloeistof weer toe. Voeg de resterende ingrediënten toe en verwarm op middelhoog vuur tot het stoomt, maar laat het niet koken.

 • Voeg toe aan een crockpot op de “warme” stand om heat te blijven. Genieten!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here