Home Thuis tuinieren 3 heel eenvoudige dingen die u kunt doen om een ​​milieuvriendelijke tuin te creëren – De middelgrote tuin

3 heel eenvoudige dingen die u kunt doen om een ​​milieuvriendelijke tuin te creëren – De middelgrote tuin

0
3 heel eenvoudige dingen die u kunt doen om een ​​milieuvriendelijke tuin te creëren – De middelgrote tuin


6 maart 2021
Geplaatst in: Dieren in het wild en eco

Een milieuvriendelijke tuin kan u ook tijd en geld besparen. Het gaat dus niet altijd alleen om de principes van duurzaamheid.

Ik sprak onlangs met Sally Nex, auteur van de RHS Hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren. Ze zegt dat het eerste wat we moeten doen is meer ‘fingers off’ zijn. ‘We zijn – sinds de Victoriaanse tijd – geconditioneerd om te denken dat we altijd bezig moeten zijn met het voorbereiden en opruimen van de tuin. We moeten afzien van te veel doen.’

Sally Nex

Sally Nex, auteur van het RHS The way to Backyard The Low Carbon Means

Dit is goed nieuws voor tuiniers met weinig tijd. Zet de troffel neer. Neem een ​​kopje thee. Lees Hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren, uitgegeven door DK Books. Misschien hoeft u dat tuinklusje toch niet te doen.

Houd er rekening mee dat hyperlinks naar Amazon associates zijn, zie openbaring. Andere hyperlinks zijn geen associates.

Waarom is een milieuvriendelijke tuin belangrijk?

Stadstuinen beslaan ongeveer 30% van het landoppervlak in steden en dorpen. Alle groen groeiende dingen houden koolstof huge: de grond, het gazon, de bomen en planten. Sally beschrijft zelfs de kleinste tuin als een ‘kleine koolstofput’. Voeg al die kleine koolstofputten bij elkaar en je hebt een koolstofput die 30% van je dorp of stad in beslag neemt.

Kleine tuin

Zelfs een kleine tuin is een koolstofput, vooral als deze vol planten staat.

Openbare parken en tuinen beslaan overigens nog eens 30%, dus ook lokale overheden hebben een rol te spelen.

Planten geven zuurstof af aan de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Gebieden met aarde, gazon of planten absorberen regenwater, waardoor afvoeren worden voorkomen door plotselinge overstromingen. En boomluifels en klimplanten zorgen voor schaduw en isolatie van gebouwen, waardoor ze worden beschermd tegen wind of de zeer hete zon.

Bomen en planten bieden ook allemaal voedsel en leefgebied voor insecten en andere dieren in het wild, vooral die onderaan onze voedselketen. Als we de onderkant van onze voedselketen vernietigen, brengen we onszelf uiteindelijk in ernstig gevaar. Onderzoek van de RHS, Universiteit van Bristol en anderen hebben aangetoond dat de nectar uit stadstuinen evenveel voedsel voor bestuivers biedt als plattelandsgebieden. Bovendien is de nectar uit stadstuinen diverser, waardoor bestuivers minder afhankelijk zijn van één voedselbron. Een gevarieerd dieet is gezond!

Sally zegt dat niemand zich onder druk magazine voelen om absoluut milieuvriendelijk te zijn in zijn tuin. ‘Alles wat we doen heeft affect, en vaak heeft alleen al het besef van die affect invloed op je gedrag. Doe wat je kan.’

Basiscontrolelijst voor een milieuvriendelijke tuin

Dit is Sally’s keuze uit de belangrijkste – en gemakkelijkste – dingen die je kunt doen om je tuin milieuvriendelijker te maken. Ze zijn ook tijdbesparend. Ik zal later in het bericht meer over elke tip uitleggen.

  1. Zet de grasmaaier weg. Of maai het gazon gewoon minder vaak: elke 2-4 weken, in plaats van elke week
  2. Cease met graven. De bodem slaat koolstof op en elke keer dat je deze aan de lucht blootstelt, komt er wat koolstof vrij.
  3. Probeer uw tuinafval indien mogelijk in uw tuin te houden, door het tuinafval te composteren of te hergebruiken.
  4. Denk niet dat je volledig milieuvriendelijk moet zijn. ‘Het is veel beter dat veel mensen slechts een paar milieuvriendelijke dingen in hun tuin doen, dan dat een paar mensen alles good doen’, zegt Sally.

Duurzaam tuinieren tip 1 – zet de grasmaaier weg

Gazons absorberen koolstof goed en vormen dus een belangrijk onderdeel van de stedelijke ‘koolstofput’. Maar Sally legt uit dat het ‘intensieve beheer dat nodig is voor een goed onderhouden gazon’ betekent dat een typisch gazon minder koolstof absorbeert dan het creëert. Wekelijks maaien, vooral met een benzinemaaier, water geven en kunstmest toevoegen, verbruiken allemaal op verschillende manieren hulpbronnen.

Een uur maaien, zegt ze, ‘stoot evenveel vervuiling uit als een auto die 150 kilometer aflegt.’

Sally stelt voor om soms maaisel op het gazon achter te laten, zodat de stikstof in het gazon wordt afgebroken en het voedt. Dat is zeker een optie die minder werk betekent, omdat we het knipsel niet hoeven weg te gooien. En het bespaart geld op de aanschaf van kunstmest.

Varieer met uw maaitijden

Dit gazon op Doddington Place-tuinen combineert verschillende maaischema’s, zodat sommige gebieden meer wild kunnen groeien. Dit zou ook in kleinere tuinen werken.

Ik ben ertoe overgegaan om grasmaaisel direct rond mijn aardappelen te leggen als mulch. Het onderdrukt onkruid uitstekend en de aardappeloogst is schitterend geweest. En het zorgt er niet voor dat er gras op de groentebedden groeit, omdat er geen graszaden in zitten.

Maar bovenal stelt ze voor om het gazon minder vaak te maaien. Dat betekent automatisch dat u minder benzine of andere energie verbruikt. Het betekent ook dat er kleine wilde bloemen op het gazon zullen groeien en bestuivers zullen voeden.

‘Minder vaak maaien’ hebben we al eerder vermeld in de Middelgrote Tuin het interview met Jane Mooreauteur van Planten voor vlinders. Nadat ik het had gelezen, stelde ik voor om de heer Middlesize elke twee weken te maaien in plaats van wekelijks. Omdat hij degene is die het gazon daadwerkelijk maait, heeft hij deze filosofie met enthousiasme omarmd. In het belang van de biodiversiteit (of misschien gewoon om wat additional vrije tijd te hebben) heeft hij het zelfs drie weken zonder trim laten gaan.

Laat ‘minder vaak maaien’ voor u werken

Het is echter de moeite waard om op te merken dat een milieuvriendelijk gazon niet de gladde, groen op maat gemaakte achtergrond zal zijn die de borders met vaste planten zo mooi laat uitkomen. Ons gazon ziet er nu oneffen en pollig uit, maar het is gemakkelijker te onderhouden en trekt bijen en vlinders aan.

Sally stelt voor om voor verschillende delen van de tuin een ander beleid te voeren. U wilt bijvoorbeeld dat het gazon netter wordt gemaaid in de buurt van uw zitplaats, maar maai slechts eens in de vier weken een verder gelegen deel van de tuin. En als je een behoorlijk grote tuin hebt, raadt ze aan om ten minste één gebied het hele jaar door volledig ongemaaid te houden.

Als u een nieuwe maaier koopt, suggereert Sally dat een elektrische maaier of een maaier met een lithium-ionbatterij minder vervuilend is dan een benzinemaaier.

Zie dit bericht als je een stukje miniweide wilt proberen in plaats van een gazon. En als je hebt geprobeerd een miniweidegazon aan te leggen, maar alleen lang, slap gras en heel weinig bloemen hebt, bekijk dan het advies van Joel Ashton in Fouten in weidegras en hoe u deze kunt vermijden.

Tip 2: cease met graven – bespaar uzelf de tijd en moeite!

In The way to Backyard The Low Carbon Means legt Sally uit dat je bodem 83% van de koolstof bevat die in je tuin is opgeslagen. Elke keer dat je graaft of de aarde omdraait, stel je de bodem bloot aan lucht en de koolstof oxideert om koolstofdioxide te maken, wat een broeikasgas is.

Graven verstoort ook het ecosysteem van de bodem. Er bestaat een uitgebreid netwerk van microben en schimmels, maar ook wormen, die allemaal helpen planten voeding uit de bodem op te nemen. ‘No dig’ of ‘no until’ tuinieren en boeren wordt steeds populairder. Uitvinden hoe no dig werkt voor bloemenranden in dit interview met no dig-expert Charles Dowding.

In principe graaf je echter alleen maar een gat om een ​​plant uit te halen of om er een in te planten. En je houdt de grond zoveel mogelijk bedekt, met planten of met mulch. Hierdoor blijft het jaarlijkse onkruid beperkt en blijft de bodemstructuur intact.

Tip 3 – probeer uw tuinafval in uw tuin te houden

‘Laat de koolstof in je tuin liggen’, zegt Sally. Wanneer u het gazon maait of uw bomen en struiken snoeit, bevat het maaisel koolstof. Zet ze niet in de auto om ze naar het recyclingcentrum te brengen, need je voegt benzineverbruik toe aan een duurzaam tuinbeleid. Composteer het maaisel indien mogelijk. Zien de heel eenvoudige handleiding voor het maken van uw eigen compost hier. En vind de juiste composteringsmethode voor uw levensstijl hier.

Bewaar tuinafval in uw tuin

Wanneer u de compost op de borders legt, brengt u de voedingsstoffen terug in de bodem. U bespaart geld omdat u minder mulch of kunstmest hoeft te kopen. En u bespaart tijd omdat u het tuinafval niet naar het recyclingcentrum brengt.

En er zijn andere manieren om uw tuinafval in uw tuin te houden. Sally stelt ook voor om een ​​stapel houtblokken te maken, een ‘voed’ of dode heg aan te leggen en het maaisel, zoals gemaaid gras, rechtstreeks als mulch te gebruiken.

‘Een versnipperaar is je vriend’, zegt ze. Wanneer u tuinmaaisel versnippert, zal het sneller composteren. En u kunt ook versnipperd maaisel direct als mulch over uw grond leggen. Het houdt het licht weg van onkruidzaden en zal langzaam afbreken om voedingsstoffen aan de grond toe te voegen.

Voor dit alles vindt u instructies in Hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren. In wezen is een fedge of dode kop een grens gemaakt van gekapte takken, houtachtig tuinafval en varens, die zeer langzaam verteren. Fedges bieden een prachtig leefgebied voor vele soorten dieren in het wild.

Fedge of dood hegteken

Fedge of dode heg in de Abbey Physic Backyard Faversham, een gemeenschappelijke tuin die een milieuvriendelijk en natuurvriendelijk beleid volgt.

Als u niet kunt composteren, is het gebruik van een groenafvalbak van de gemeente of het brengen van maaisel naar het recyclingcentrum een ​​goede tweede keus.

Hoe zit het met milieuvriendelijk tuinontwerp?

Sally heeft veel milieuvriendelijke tuinontwerpideeën in The way to Backyard the Low Carbon Means. Denk hierbij aan het kopen van tweedehands schuurtjes, kassen en straatstenen. Er zijn ideeën om paden, bestrating en terrassen milieuvriendelijker te maken zonder ze te vervangen.

Een van de beste duurzame tuintips is om het beste te maken van wat je al hebt, in plaats van het weg te rukken en opnieuw te beginnen.

Gerecycleerde kas

Deze kas is gemaakt van gerecyclede ramen en douchedeuren. Zie meer ideas uit deze tuin in Tuininspiratie uit een middelgrote tuin.

Recycling en upcycling is ook milieuvriendelijk en bespaart u geld. Er zijn 15 ideeën voor recycling en upcycling voor uw tuin hier.

Op de tuinshow van dit jaar waren verschillende tuinen te zien die gebaseerd waren op recycling en upcycling. Vind meer eigentijdse ideeën, waarvan vele gebaseerd zijn op recycling hier van RHS Hampton Court docket en hier vandaan BBC Gardeners World Dwell.

Bekijk meer milieuvriendelijke tuinontwerptips in deze video:

Het interview met Sally kun je zien in deze video (plus enkele milieuvriendelijke tuinontwerptips aan het einde.)

En voor meer duurzame tuiniertips, zie Hoe u een eenvoudige, duurzame tuin kunt creëren.

En als u er gewoon niet zeker van bent dat u een groot verschil kunt maken in uw eigen kleine stukje, ziet u 15 vragen over schuldvrij ‘groen’ tuinieren voor enkele antwoorden.

Meer over hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren

Het boek is een zeer praktische en realistische gids voor het milieuvriendelijk maken van uw tuin. Sally heeft zich gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het is ook de manier waarop zij zelf tuiniert, dus ze weet dat de ideas werken.

Hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren bevat ideas over het milieuvriendelijk inrichten van uw tuin, hoe u natuurvriendelijk kunt zijn en hoe u op de meest duurzame manier milieuvriendelijk gereedschap, planten en meststoffen kunt kopen.

Ik heb het toegevoegd aan mijn lijst met Favoriete duurzame tuinproducten op de Middelgrote Backyard Amazon-winkel. Je kunt het ook kopen bij de RHS en er zijn andere koopopties De web site van DK Books.

Je kunt Sally Nex vinden op Twitteren En Instagram.

Hoe u op een koolstofarme manier kunt tuinieren

The RHS The way to Backyard the Low Carbon Means door Sally Nex, uitgegeven door DK Books.

Pin om milieuvriendelijke tuintips te onthouden

En doe mee met onze blogposts van één keer per week. Zien hier om direct meer free of charge tuintips, ideeën en inspiratie te krijgen naar uw e-mailinbox.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here