Home Huizen bouwen Op zoek naar een betere manier om kerstcadeaus te geven?

Op zoek naar een betere manier om kerstcadeaus te geven?

0
Op zoek naar een betere manier om kerstcadeaus te geven?


Ik ben een over-denker. Ik weet zeker dat ik daarin niet de enige ben. In de eerste jaren van mijn ouderschap heb ik veel tijd besteed aan piekeren Kerstmis cadeaus geven. Ik bedoel… het kan stressvol zijn. Er zijn verwachtingen (de mijne en die van anderen). Maar meestal willen we de dingen gewoon goed doen. Hier zijn enkele dingen waar ik me zorgen over zou maken:

 • Hoeveel cadeaus zijn teveel?
 • Hoe zegen ik mijn kinderen zonder ze te verwennen?
 • Hoe richten we ons op Jezus in plaats van op een verlanglijstje?
 • Hoe leer ik ze GEVEN in plaats van alleen maar te ontvangen?
 • Wat krijgen de grootouders ervan?
 • Wat zijn de ‘juiste’ cadeaus om te krijgen? (Christus-gecentreerd? Open einde? Leren speelgoed? Niet-rommelig?)
 • Moeten we geschenken gewoon helemaal achterwege laten?
 • Wat doet iedereen met cadeaus?
 • Wat doet mijn (tremendous indrukwekkende en goddelijke) vriend met geschenken?
 • Wat als ik dit verkeerd doe en mijn kinderen therapie nodig hebben?

Piekeren, piekeren, piekeren.

Ik zei toch dat ik een overdenker ben. 😉

Kerstcadeau geven

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Tegenwoordig maak ik me over deze dingen geen zorgen meer. Begrijp me echter niet verkeerd. We zijn nog steeds opzettelijk. Wij concentreren ons nog steeds op Christus. En we passen nog steeds de manier aan waarop we geschenken en de kerstperiode in het algemeen benaderen.

MAAR weet je waar ik mee gestopt ben? Piekeren.

Het zit zo: je hoeft geen kerstcadeautjes te geven en zo tradities good dit jaar. In werkelijkheid, er zijn veel manieren om het geven van geschenken te benaderen die prima zijn, en je zult zeker de manier waarop je dingen doet in de loop van de tijd veranderen. Het echte doel is niet om alles “goed” te krijgen. Het is de Heer eren en karakter opbouwen.

Vergelijk niet en maak je geen zorgen over wat andere mensen (echt) doen. En veroordeel ze ook niet omdat ze de dingen anders doen. In plaats van, vraag God om wijsheid en voor één kleine verandering je dit jaar kunt maken naar een vrediger, vreugdevoller en op Christus gericht seizoen voor het geven van geschenken.

Een “betere manier om kerstcadeaus te geven” zal van gezin tot gezin verschillen.

Kerstcadeaus geven ideeën om over na te denken

Als we vergelijkingen en piekeren opzij kunnen zetten, kan het eigenlijk greatest nuttig zijn om ter inspiratie en aanmoediging naar andere ideeën voor kerstcadeaus te kijken.

In die geest is dit wat onze familie door de jaren heen heeft gedaan, samen met enkele berichten met meer ideeën die u misschien nuttig vindt.

Wij concentreren ons op Jezus

Voor ons is de De kerstperiode gaat over het surprise van de incarnatie. Het gaat over het meest volmaakte geschenk van God en de evangelieboodschap van verlossing in Christus. Natuurlijk richten we ons het hele jaar op Jezus, maar we gebruiken deze tijd als wederom een ​​fantastische kans om dat te doen.

Een bijzonder leuke kersteenheid waar onze familie van geniet is Elk goed en good cadeau. Ik schreef het als een bijbelstudie-, devotie- en activiteitenpakket, allemaal over een bijbels perspectief op het geven en ontvangen van geschenken.

Wij houden geschenken eenvoudig

Voor de eenvoud en om te veel kopen te voorkomen, geven we elk sort een pyjama op kerstavond plus iets om te LEZEN, iets om te DELEN, iets om te DOEN en iets om te DRAGEN.

Ook proberen we de rommel binnen de perken te houden geef betekenisvolle kerstcadeaus of cadeaus die zeer nuttig zijn. Niet alles zal zo verlopen, en dat is oké. (Geen zorgen!) Maar we vonden het nuttig om ons te concentreren op dit soort kerstcadeaus:

Misschien wilt u dit ook controleren leuke lijst met groeps- en familiecadeaus van mijn vriendin Amy bij Elevating Arrows.

Iemand vroeg in de reacties naar enkele voorbeelden van geschenken die gedeeld kunnen worden. Hier zijn er enkele waarvan we hebben genoten:


Obtain deze prachtige Schriftcadeaukaartjes voor Kerstmis!

gratis schriftafdrukbare kerstcadeaukaartjes


Wij geven van wat we hebben

Start december ruimen wij graag al ons speelgoed en spullen op. Alles wat al een jaar of langer in huis is, is een spel om op te ruimen.

Ik moedig mijn kinderen graag aan kies wat leuker speelgoed uit dat ze cadeau kunnen doen aan kinderen in nood. Iets dat ze echt geven als een geschenk en als een daad van liefde, en niet zomaar iets dat ze weggooien. Ze hebben daar ook manieren voor gevonden gebruiken wat ze hebben om cadeaus te maken of in elkaar te zetten voor hun broers en zussen of vrienden.

Wij geven bedachtzaam

Elk jaar na Thanksgiving doen wij schrijf kerstcadeautjes GEEF lijstjes in plaats van verlanglijstjes, en concentreer je op het plezier van het maken/kiezen en geven van die gadgets. Vaak bevatten die lijsten acties of vriendelijke woorden, en niet alleen voorwerpen.

We zijn onze kinderen ook gaan aanmoedigen om dat te doen wees biddend en attent op geschenkenrekening houdend met iemands behoeften, persoonlijkheid, interesses of waarvan hij hoopt dat het een zegen voor hem of haar zal zijn.

Er zijn genoeg kinderen in onze familie (en veel winterverjaardagen) dat we dit jaar besloten hebben om een ​​‘geheime kerstman’-stijl te proberen Uitwisseling van kerstcadeaus tussen de kinderen zodat ze zich echt kunnen concentreren op het kiezen of maken van een attent cadeau voor een broer of zus.

Wij geven aan de minsten hiervan

Kerstmis is ook een geweldige tijd zegen de “minste van deze.” Natuurlijk zijn er rondom ons een overvloed aan mogelijkheden om anderen te helpen en het licht van Christus te delen.

We vinden het vooral leuk om leden van het kerkelijk lichaam te vinden die het moeilijk hebben, om additional te geven aan pastors en missionarissen die afhankelijk zijn van steun om hun bediening voort te zetten, en om christelijke organisaties te helpen die de armen en onderdrukten dienen of werken om het evangelie te verspreiden. De kinderen kunnen helpen met het bedenken van ideeën en het inzamelen van geld.

Hier is een lijst met ideeën voor manieren om geschenken aan Jezus te geven (geven aan de “minst van deze”).

Wij oefenen daden van dienstbaarheid uit

Dit is een geweldige tijd om anderen als gezin dienen. Moedig uw kinderen aan om altijd op zoek te gaan naar nieuwe manieren om anderen te helpen, of het nu gaat om het dienen in een gaarkeuken of het spontaan aangrijpen van een gelegenheid om iemand gewoon te zegenen.

Je kunt hiernaar kijken Pagina Willekeurige daden van vriendelijkheid voor ideeën of gebruik de Acts of Service-kalender uit de kersteenheid Each Good and Excellent Reward.

Wij erkennen Jahweh Jireh

De Heer voorziet. We herinneren ons en praten met onze kinderen over hoe God voorziet ons van alles wat we nodig hebben. We kunnen op Hem vertrouwen en ons geen zorgen maken over wat we ontvangen of kunnen geven, maar in plaats daarvan met een opgewekt hart geven wat we kunnen en in Zijn zorg rusten.

(Dit leidt naar onze particular Yaweh Jireh oudejaarstraditie.)

Wat we NIET doen bij het geven van kerstcadeaus

Nu zal ik je vertellen wat we hebben gedaan niet Doen:

 • Wij doen niet aan Sinterklaas en mijn kinderen missen geen enkele zegen of het surprise van Kerstmis. (Jij ook – ik zeg dit alleen voor degenen die overwegen dezelfde route te nemen als wij en bang zijn dat de kinderen iets zullen missen.)
 • Ik maak me geen zorgen over wat de grootouders doen of andere familieleden krijgen de kinderen. Helemaal niet. Ik laat ze gewoon genieten van dat deel van het geven en leer mijn kinderen dankbaar te zijn.
 • Bij uitgebreide familie doen we ook niet aan cadeaus of we maken cadeaumanden met eten of een combine van leuke gekochte of handgemaakte spullen, en mijn kinderen helpen.
 • Ik probeer Kerstmis niet good te maken. Alleen Jezus is volmaakt. 😉 Een hoop gratie en flexibiliteit voor mezelf, mijn kinderen en alle anderen als Kerstmis niet gaat zoals ik had verwacht. (Professional-tip: pas uw verwachtingen aan.)
 • Ik verwacht niet dat mijn kinderen gevend en dankbaar zijn met kerst als ik ze die dingen niet het hele jaar heb geleerd. Egoïsme en er recht op hebben, ontstaan ​​niet van de ene op de andere dag. Kijk eens naar de brede kijk op ouderschap, vrienden. Als u veranderingen ziet die daar moeten worden doorgevoerd (dat doen we allemaal wel eens), breng dit seizoen dan biddend door met het plannen van de reduce en gewoonten die u het komende jaar in uw gezin wilt bijbrengen.

Als je dit jaar op zoek bent naar een betere manier om kerstcadeaus te geven, dan hoop ik dat dit je bemoedigend heeft gemaakt!

Probeer niet good te zijn… vergelijk niet… zoek Gods wijsheid en leiding over wat het beste is voor UW gezin… en neem dan opzettelijke stappen in die richting.

Aan God zij alle eer!

~ Tauna

Misschien vind je dit ook leuk…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here