Home Slaapkamer interieurontwerp Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

0
Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran


Undertaking: Kluis op kluisvilla
Architecten:
KRDS
Plaats: Nur, Iran
Gebied: 4.736 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Mohammed Hassan Ettefagh

Kluis op Vault Villa van KRDS

Ontdek de gewelfde villa: een fashionable architectonisch marvel in Royan, met uitzicht op de Kaspische Zee. Dit mission combineert naadloos oude Iraanse gewelftechnieken met hedendaags design, waardoor een perfecte balans tussen traditie en innovatie wordt bereikt. De noord-zuid oriëntatie maximaliseert natuurlijk licht en ventilatie en previous zich tegelijkertijd aan het kustklimaat aan, waardoor het een harmonieuze, visueel opvallende woning wordt.

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Het Vaulted Villa-project bevindt zich aan het einde van een villawijk in de stad Royan, met uitzicht op de Kaspische Zee. Bij het ontwerp van dit mission zijn twee doelen nagestreefd: het ene is een architectonisch side; een poging om gebruik te maken van de faciliteiten van gewelven, waar de oude architecten van Iran in overvloed mee te maken hebben gehad. De andere gaat over harmonie met de omgeving van deze regio.

Wat het eerste doel betreft, lijkt het erop dat wat mogelijk was met de faciliteiten van de materialen en constructiesystemen van die tijd, werd gedaan bij het ontwerpen en bouwen van dit soort constructies. Tegenwoordig zijn er met de komst van geavanceerde staal- en betonconstructies nieuwe mogelijkheden geopend voor nieuwe verdere experimenten, waarbij nieuwe en creatieve composities worden toegevoegd aan de verzameling architecturale werken in de gewelven en koepels die in dit complicated worden uitgevoerd.

De Iraanse architectuur bestaat uit twee vormen: gewelven en koepels, en koepels met dubbele schaal kunnen worden beschouwd als het hoogtepunt van dergelijke constructies. In dit mission, door het werk aan de structurele composities van dit soort koepels te volgen, komen we deze keer met nieuwe combinaties van gewelven, door de gewelven in loodrechte richtingen uit te snijden en te draaien en ze op elkaar te plaatsen zodat een final van elk wordt ondersteund door de onderste boog, we bereiken nieuwe combinaties van bogen die origineel zijn in hun soort.

In dit nieuwe mannequin wordt de belasting van het bovenste gewelf overgebracht als een punt op de paal van het onderste gewelf en opnieuw toegewezen aan de muren. Deze vorm van lastverdeling zit niet in de samenstelling van het oude gewelf en is alleen mogelijk met gebruik van stalen balken. Bovendien is het visueel begrijpelijk en begrijpelijk, waardoor de architectuur verder reikt dan louter esthetische aspecten.

Voor het tweede doel, om te coördineren met het noordelijke klimaat, is het gebouw georiënteerd op het noorden en het zuiden om te profiteren van een lichte en goede ventilatie. De richting van de luchtbeweging is vanaf de kust, en de tegenovergestelde openingen creëren jaloezieën en koelen de lucht binnenin. De oost- en westzijde zijn zoveel mogelijk gesloten en de lichte schaduw van de beweging van de zon op de gewelven zorgt voor een temperatuurverschil aan de zijkanten en daardoor voor luchtbeweging rondom het gebouw. Het mansardedaksysteem wordt gebruikt om de bovenste delen van het gebouw te bedekken, terwijl de basismuren van cement zijn. Dit zijn dezelfde materialen die in deze regio overvloedig worden gebruikt om het hoofd te bieden aan barre regenachtige omstandigheden.

KRDS

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Kluis op Vault Villa van KRDS in Nur, Iran

Tags: fashionable, buitenkant, interieur, Iran, KRDS, Nur, zwembad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here