Home Huizen bouwen Giveaway: Frequent Sense Science (recensie)

Giveaway: Frequent Sense Science (recensie)

0
Giveaway: Frequent Sense Science (recensie)


Als drukbezette thuisschoolmoeder weet ik uit de eerste hand hoe moeilijk het kan zijn om het juiste wetenschapscurriculum te vinden, vooral als je een vol schema hebt om te jongleren. Mijn kinderen WILLEN praktische projecten en activiteiten, maar ik ben moe. lol! En zoveel dingen trekken mij gedurende de dag in verschillende richtingen.

*** Hoi! Aan het einde van dit bericht staat een fantastische wetenschappelijke GIVEAWAY van 2 eenheden die je niet wilt missen! Klik hier om er meteen naartoe te springen. ***

Als ik zoek naar de juiste pasvorm voor deze behoeften, streef ik naar het volgende:

 • Gemakkelijk te gebruiken met minimaal voorbereidend werk.
 • Praktische aanpak, of het nu gaat om experimenten, projecten, interactieve elementen, enz.
 • Flexibiliteit om het curriculum aan te passen aan onze behoeften als we dieper willen duiken of delen willen overslaan.
 • Ontworpen of in ieder geval verstelbaar voor meerdere niveaus (omdat ik een stel kinderen heb!)

Je kinderen zullen dol zijn op deze eenvoudige, praktische wetenschapslessen voor meerdere leeftijden!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

(Dit is een gesponsorde submit. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over een product. Reageer gerust als je vragen hebt en ik zal mijn finest doen om ze te beantwoorden!)

Even voorstellen Gezond verstand wetenschap: Een uitgebreid wetenschapsprogramma voor groep 1-6!

Frequent Sense Science: een praktijkgericht wetenschapscurriculum voor meerdere leeftijden

Als je een ouder bent die thuisonderwijs geeft en op zoek bent naar een praktisch en gemakkelijk te gebruiken wetenschapscurriculum, kijk dan zeker eens goed naar Gezond verstand wetenschap! Deze nieuwe serie van Frequent Sense Science omvat momenteel Vegetation and Oceans. Binnenkort zullen ze ook de aarde, het menselijk lichaam en de ruimte toevoegen.

Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • Ontworpen voor beide enkel niveau of meerdere niveaus thuisscholen. (jaja!)
 • Terwijl het voor groep 3-6het omvat activiteiten voor jongere kinderen en kan worden aangepast voor ouderen.
 • Open en go-lessen zijn zo geschreven dat ze de lesgevende ouder gemakkelijk door elke les kunnen leiden.
 • Bevat nog interessant eenvoudige experimenten met gewone huishoudelijke artikelen.
 • Inclusief een studentenpakket met knip-en-plakwerk 3D grafische organisatoren om de informatie die uw kinderen leren en de labs die ze uitvoeren te documenteren en ermee aan de slag te gaan
 • Elke eenheid is ontworpen voor 18 weken, zodat je er 2 in een jaar kunt voltooien. (Of voor degenen die halverwege het jaar zenuwachtig worden, zoals ik: cease gewoon met wat je nog meer doet en ga naar een Frequent Sense Science-eenheid. 🙌)

Multi-niveau en flexibel

Een van de opvallende kenmerken van Gezond verstand wetenschap is de aanpak op meerdere niveaus. Frequent Sense Science is ideal voor groep 3 tot en met 6 en biedt ook activiteiten voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, waardoor lesgeven op meerdere niveaus mogelijk is. Alle activiteiten zijn gecodeerd op vaardigheidsniveauswaardoor u al uw kinderen tegelijkertijd les kunt geven met behulp van één lesprogramma.

Makkelijk voor drukke mama’s

Gescript reduce maak instructie eenvoudig en omvat:

 • Vocabulaire.
 • Onderzoek vraagt ​​om diepere verkenning.
 • Instructies voor het maken van grafische 3D-organizers.
 • Laboratoria die gewone huishoudelijke artikelen gebruiken.

Er is heel weinig voorbereiding nodig behalve ervoor te zorgen dat u ongeveer een week vooruitkijkt om te zien welke materialen u bij de hand heeft.

Ik weet dat drukke moeders vaak op zoek zijn naar EENVOUDIGE en GEMAKKELIJKE wetenschapscurricula. Gezond verstand wetenschap is een mooie optie als je ook iets hands-on wilt, vooral iets dat NIET on-line staat.

Eenvoudige experimenten

Het curriculum legt ook de nadruk op praktische toepassing door middel van zijn laboratorium activiteiten. Studenten verwerven waardevolle wetenschappelijke vaardigheden door middel van voorspellingen, observaties en gegevensregistratie. Duidelijke aanwijzingen en het gebruik van alledaagse huishoudelijke artikelen maken het gemakkelijk om deze experimenten uit te voeren, waardoor een gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking wordt bevorderd.

3D-organisatoren

Een ander hoogtepunt van Frequent Sense Science is het gebruik van 3D grafische organisatoren. Deze visuele hulpmiddelen helpen studenten van alle niveaus complexe concepten beter te begrijpen door ze in beheersbare delen op te delen. 3D Graphic Organizers vergroten het begrip en de retentie door praktische activiteiten op te nemen en studenten de inhoud te laten zien en aanraken. Wetenschap wordt niet alleen gemakkelijk te begrijpen, maar ook leuk om te leren.

Onze ervaring: Planteneenheid van Frequent Sense Science

Wij geven het hele jaar door thuisonderwijs, dus besloten we om de Planteneenheid van Frequent Sense Science gedurende de zomer. Hier zijn enkele dingen die we hebben geleerd:

 • hoe planten hun eigen voedsel maken door middel van fotosynthese
 • hoe planten reageren op prikkels
 • aanpassingen die hen helpen te gedijen in verschillende omgevingen
 • de vier belangrijkste plantengroepen: bryofyten, varens, gymnospermen en angiospermen
 • de verschillende delen van planten en hun unieke functies
 • alles over bloemen en hun essentiële rol bij de voortplanting van planten

Over het algemeen hebben de kinderen veel geleerd en ik denk dat het leerplan geweldige onderwerpen omvatte.

Onze kijk op de 3D grafische organisatoren

Ik maakte me zorgen over de 3D Graphic Organizers. Het klonk als een lapbook, en ik heb altijd mijn interesse in lapbooks verloren voordat ik ze uit had. Mijn kinderen zijn er ook niet mee bezig.

Ik besloot echter om het een kans te geven, en we zijn er dol op! De 3D Grafische Organizers zijn uniek. Mijn kinderen vonden het leuk om voor elke les hun labkaarten en andere elementen van de 3D Graphic Organizers samen te stellen. In combinatie met de laboratoriumactiviteiten hielpen de 3D Graphic Organizers hen om met de informatie om te gaan en deze vervolgens terug te vertellen (vaak door deze aan hun vader te presenteren), wat betekent dat ze zich er meer van herinnerden!

Ik belde zelfs Frequent Sense Press aan de telefoon om hen te vragen wat de deal was met grafische 3D-organizers, omdat ik nog nooit echt van hen had gehoord in de manier waarop ze werden gepresenteerd. Elke keer dat ik ze opzocht, vond ik alleen de bekende grafische organisatoren die gebruikelijk zijn bij het schrijven van instructies (zoals een Venn-diagram).

Dit is wat ik vroeg:

 • Zijn de grafische 3D-organizers in dit curriculum hetzelfde als lapbooks? Als dat zo is, waarom haat ik ze dan niet? 😆 En waarom noem je ze niet gewoon lapbooks?
 • Als 3D-organizers en lapbooks NIET hetzelfde zijn, wat maakt ze dan anders? En waarom kies je ervoor om ze te gebruiken in plaats van lapbooks, die herkenbaarder zijn voor thuisonderwijs?

Het was een interessant gesprek. Ik moet zeggen dat als je ooit vragen hebt of hulp nodig hebt, de mensen van Frequent Sense Press een geweldige klantenservice bieden.

Dit is wat ze zeiden over de 3D grafische organisatoren in Frequent Sense Science:

 • De 3D grafische organisatoren in Gezond verstand wetenschap zijn gebaseerd op die ontworpen door Dinah Zike, dus je kunt naar dinah.com om alle 3D Graphic Organizers en “Foldables” te bekijken die ze heeft gemaakt.
 • Ze helpen kinderen de concepten te begrijpen door ingewikkelde informatie op te splitsen in visuele delen.
 • De 3D grafische organisatoren zijn ontworpen voor meerdere leerjaren, die allemaal dezelfde inhoud bestuderen, maar met meer betrokken taken voor oudere kinderen.
 • Ze worden gebruikt als onderdeel van de instructie, met interactieve inhoud die het leren en onthouden helpt versterken, in plaats van alleen te worden gebruikt als een visueel verslag van feiten.

Lapbooks bieden ook een visuele weergave van de geleerde informatie, maar worden vaak niet als centraal hulpmiddel in de instructie gebruikt. In plaats daarvan herhalen ze meestal gewoon wat de leerling al heeft geleerd. Ik gok maar, maar mijn indruk is dat sommige lapbooks interactiever zijn en meer op 3D Graphic Organizers lijken dan andere. Degenen die dat niet zijn, hebben de neiging druk werk te worden in plaats van echt leerzaam te zijn.

De verschillen lijken subtiel, maar ze zijn zo vital dat ik de een boven de ander verkies.

 • Mijn kinderen leerden beter en hielden het huge meer door gebruik te maken van de 3D grafische organisatoren als onderdeel van de dagelijkse reduce. En ze genoten ervan!
 • Ik waardeerde ook hoe ze zijn genivelleerd voor meerdere graden. Je zou voor elke leerling een pakket met studentenmaterialen kunnen krijgen, of doen wat wij deden en een pakket delen. De kinderen mochten om de beurt knippen, vouwen en plakken. Vervolgens gingen we van de jongste naar de oudste, waarbij we elementen (schrijven, tekenen, enz.) aan de stukken toevoegden op foundation van de genivelleerde taken in het boek. Het werkte goed!
 • In aanvulling, bijna alle grafische 3D-organizers konden in een grote ritssluitingszak worden bewaard. Geen stukken overal of een boekingsproject voor lange rondes om in elkaar te zetten. Af en toe hadden we een mooie 3D-organizer, zoals deze, die niet in de tas paste.

Interactieve 3D grafische organisatoren in de eenheid Common Sense Science: Plants

(Mijn kinderen vonden dit trouwens erg leuk en brachten dagen door met het leren van meer over de verschillende leefgebieden en het toevoegen van stukken aan de 3D Graphic Organizer met andere materialen zoals klei. Dat is thuisonderwijs GOUD, precies daar.)

Enkele problemen om op te merken

Het lesprogramma is eenvoudig maar effectief. Geen grote kleurenfoto’s of illustraties. De kleinere illustraties maakten het voor iedereen soms een uitdaging om ze gemakkelijk te kunnen zien terwijl we aan tafel lazen. Maar we hebben het doorgegeven en het werkte prima. Als je grote, kleurrijke foto’s en illustraties wilt, koop ze dan aside, zodat je ze na de reduce of in je vrije tijd kunt bekijken. Je kunt af en toe ook een korte video opzoeken om voorbeelden te laten zien van waar je over leert. Maar die dingen zijn niet opgenomen in het curriculum.

Ik heb een aantal keren meegemaakt dat ik in de battle raakte door de instructies in het laboratorium of de 3D Graphic Organizer. Ik herlas ze een paar keer, maar ontdekte dat als we web begonnen en stap voor stap volgden, het logisch was naarmate we verder gingen.

Zoals ik al zei, er is heel weinig voorbereiding behalve het hebben van materiaal voor de laboratoria. Als je er moeite mee hebt om vooruit te kijken en daarvoor te plannen (dat doe ik vaak), zou ik er niet te veel moeite mee hebben. Zorg ervoor dat u een boek over planten bij de hand heeft waaruit u kunt lezen als u merkt dat u materiaal tekort komt, en maak een aantekening om die spullen mee te nemen voor de volgende keer.

Kortom over gezond verstandwetenschap

Als je op zoek bent naar een praktisch, eenvoudig te gebruiken wetenschappelijk curriculum dat met meerdere niveaus werkt, dan is dit iets voor jou! Het is ook een redelijk betaalbaar curriculum. Leer meer over de Vegetation- of Oceans-eenheden, of kijk naar de toekomst Gezond verstand wetenschap onderwerpen!

WINACTIE: Doe mee en win 2 Frequent Sense Science Models!

Gezond verstand wetenschap voor groep 1 tot en met 6 is ontworpen voor klaslokalen met één of meerdere niveaus, thuisscholen, coöperaties of wetenschapsclubs. Elk van de eenheidsstudies is verdeeld in 18 driedaagse weken. De scriptlessen omvatten woordenschat, onderzoeksaanwijzingen om dieper te graven, instructies voor het bouwen van 3D grafische organisatoren en laboratoria waarin gewone huishoudelijke artikelen worden gebruikt. Met grafische organisatoren kunnen studenten inhoud zien en aanraken, waardoor het begrip en de retentie toenemen. Deze praktische benadering van de wetenschap maakt ingewikkelde stof gemakkelijk en leuk om te leren.

Doe mee aan deze winactie en win de eerste twee Gezond verstand wetenschap boeken, Vegetation and Oceans, en de bijbehorende pakketten met studentenmateriaal. ($64 waarde)

Moet 18 jaar of ouder zijn om de Verenigde Staten binnen te komen en er te verblijven voor de levering van gedrukte boeken (digitale versies beschikbaar voor internationale winnaars). De weggeefactie eindigt op 10 november om 23:59 uur PST. De verkoper is verantwoordelijk voor de levering van de prijzen. De winnaar heeft 48 uur de tijd om de prijs te claimen voordat er een andere winnaar wordt gekozen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here