Home Technische gadgets voor thuis Influence van imperfecte tijdwaarneming op kwantumcontrole en computergebruik

Influence van imperfecte tijdwaarneming op kwantumcontrole en computergebruik

0
Influence van imperfecte tijdwaarneming op kwantumcontrole en computergebruik


In de klassieke regeltheorie worden zowel open als gesloten regelsystemen vaak gebruikt. Deze systemen zijn goed begrepen en tamelijk eenvoudig en besturen alles, van wasmachines tot industriƫle apparatuur tot de klassieke computerapparatuur die de hedendaagse samenleving draaiende houdt. Wanneer we deze kennis proberen over te dragen naar de wereld van de kwantumcontroletheorie, doen zich echter veel problemen voor. De meest relevante hebben betrekking op kwantumcontrole met gesloten lus en het klokken van kwantumberekeningen. Dit met fysieke beperkingen op de nauwkeurigheid en resolutie van klokken harde grenzen zou stellen over de nauwkeurigheid en snelheid van quantum computing.

Het hele argument wordt behandeld in twee brieven aan Fysieke beoordelingsbrievendoor Florian Meier et al. getiteld Fundamentele afweging tussen nauwkeurigheid en resolutie voor tijdwaarnemingsapparatuur (Arxiv-voordruk), en bij Jake Xuereb et al. getiteld Influence van imperfecte tijdwaarneming op kwantumcontrole (Arxiv-voordruk). De eenvoudige versie is dat door simpelweg de kloksnelheid te verhogen, de nauwkeurigheid achteruit gaat, waarbij defasering en andere problemen steeds vaker voorkomen.

Het oplossen van het raadsel van de gesloten-lus-kwantumcontroletheorie is lastig, zoals opgemerkt door Daoyi Dong en Ian R Peterson in 2011. In hun artikel getiteld Kwantumcontroletheorie en toepassingen: een onderzoekligt het meest fundamentele probleem met een dergelijk gesloten kwantumcontrolesysteem bij aspecten als de onzekerheidsprincipewat de nauwkeurigheid beperkt waarmee eigenschappen van het systeem bekend kunnen zijn.

In dit opzicht zou een nauwkeurig geklokt open-lussysteem beter kunnen werken, behalve dat we hier tegen andere fundamentele problemen aanlopen. Ook al zou dit ons niet in fases moeten brengen, aangezien er met de tijd oplossingen kunnen worden gevonden voor de tijdwaarneming en andere problemen, het maakt niettemin deel uit van de onzekerheden die golven blijven veroorzaken in de kwantumfysica.

Bovenste afbeelding: Influence van tijdwaarnemingsfouten op de betrouwbaarheid van de kwantumpoort en onafhankelijke klokdefasering (Xuereb et al., 2023)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here