Home Thuis tuinieren Kom en leer hoe u de leefomgeving van wilde dieren kunt versterken met een haag

Kom en leer hoe u de leefomgeving van wilde dieren kunt versterken met een haag

0
Kom en leer hoe u de leefomgeving van wilde dieren kunt versterken met een haag


14 november 2023

Foto: Cambria Harkey

Tuinmannen uit Centraal-Texas, kom op donderdag 7 december met mij mee voor een Tuin vonk lezing door Austin-landschapsarchitect Shaney Clemmons, directeur en oprichter van Schaduwmaker Studio. Ze zal ons vertellen waarom biodiverse hagen een groenere keuze zijn dan hekken – in alle opzichten – en welke planten die geschikt zijn voor een haag het beste presteren in het excessive weer in Austin. Het is het seizoen voor het planten van struiken en bomen, dus kom meer te weten over groenere manieren om uw tuin te screenen tijdens Shaney’s lezing!

Tickets zijn nu in de verkoop, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bestel de jouwe vandaag nog bij https://garden-spark.ticketleap.com/garden-spark-shaney-clemmons/

En phrase lid van mijn e-maillijst als je op de hoogte wilt blijven van toekomstige gesprekken! Gewoon Stuur mij een e-mail met “Abonneren” in de onderwerpregel.

Hedge Enjoyable: hoe hagen hekken verslaan voor een leefgebied voor wilde dieren en een gezonder ecosysteem en waarom je er een nodig hebt

In plaats van uw tuinbudget uit te geven aan een hekwerk, kunt u ontdekken waarom het planten van een haag de groenere keuze is – in alle opzichten. Biodiverse hagen bieden onderdak en voedsel voor het stadsleven, creëren en verbinden corridors voor wilde dieren en verminderen de ondoordringbare dekking, waardoor een gezonder ecosysteem en een comfortabeler klimaat ontstaat en tegelijkertijd de afvoer van regenwater wordt verminderd. Landschapsarchitect Shaney Clemmons legt uit waarom haar bureau, Schaduwmaker Studiobegon de Heg belofte drie jaar geleden en hoe het planten van heggen de tuinen van haar klanten heeft verbeterd. Ontdek waarom klimaatbestendig plantenontwerp belangrijk is, hoe je de plantendiversiteit in een bestaande tuin kunt vergroten en welke planten het beste presteren in de excessive temperaturen van de afgelopen jaren in Austin.

Spreker Bio

Shaney Clemmons is de directeur en oprichter van Schaduwmaker Studio, een kleine landschapsarchitectuurstudio in Oost-Austin. Shaney is een gediplomeerd landschapsarchitect met meer dan 25 jaar ervaring en voert projecten uit variërend van eengezinstuinen tot honderden kilometers schilderachtige zijwegen.

Shaney bracht haar jeugd door met het verkennen van de lavastroomgrotten in het zuiden van Idaho en het bewerken van de velden van de familieboerderij, waarbij ze luzerne maaide en in balen verpakte op de Camas Prairie. Deze vroege ervaringen hebben bepaald hoe ze haar tijd als volwassene doorbrengt, zowel professioneel als persoonlijk, en hebben haar tot een gepassioneerd waarnemer en pleitbezorger voor het buitenleven gemaakt. Sinds Shaney in 2013 naar Austin verhuisde, is hij een pleitbezorger geworden voor het verbeteren van de bodemgezondheid, het verminderen van ondoordringbare bedekking en de afvoer van regenwater, en het vergroten van de biodiversiteit in onze stadstuinen. Volg Shademaker Studio op Instagram.

Wanneer, waar

Shaney zal spreken op donderdag 7 december om 19.00 uur. Het ongeveer 1 uur durende gesprek met vraag-en-antwoordsessie zal plaatsvinden in Barton Springs Nursery: 3601 Bee Cave Highway, Austin 78746. Zitplaatsen zijn buiten onder de grote levende eik. Bij regen zijn er zitplaatsen in de evenementenschuur.

Kaartjes

De ticketprijs is $ 35,50, plus een kleine vergoeding die naar de ticketverwerkingswebsite gaat. In eerste instantie zijn er 40 zitplaatsen beschikbaar. Als de weersvoorspellingen er goed uitzien, zal ik in de week van de lezing further zitplaatsen vrijmaken (buiten zijn er meer zitplaatsen beschikbaar dan binnen). Als u merkt dat de eerste ronde tickets uitverkocht is, stuur mij dan een e-mail om op de wachtlijst te worden toegevoegd. Er is een kans dat er later further zitplaatsen vrijkomen.

Terugbetalingsbeleid

Tickets zijn niet-restitueerbaar. Uw aanwezigheid helpt bij het dekken van een eerlijke spreekvergoeding voor onze presentatoren en andere onkosten, en gezamenlijk kunnen we getalenteerde ontwerpdenkers naar ons toe halen om met ons te spreken!

Bedankt aan onze sponsor!

Het seizoen 2023-2024 van Backyard Spark wordt gesponsord door Barton Springs-kwekerijdat sinds 1986 in de behoeften van tuinders in Centraal-Texas voorziet door een van de beste selecties inheemse en goed aangepaste planten voor dit gebied aan te bieden.

Ik ben blij met uw opmerkingen. Scroll naar het einde van dit bericht om er een achter te laten. Als u een e-mail leest, klik hier om naar Graven te gaan en vind het commentaarveld aan het einde van elk bericht. En hey, heeft iemand deze e-mail naar je doorgestuurd en wil je je abonneren? Klik hier om te gaan graven direct in je mailbox!

__________________________

Dieper graven

Kom meer te weten over tuinontwerp van de consultants van Tuin vonk! Een paar keer per jaar organiseer ik in Austin persoonlijke gesprekken van inspirerende ontwerpers, landschapsarchitecten en auteurs. Dit zijn evenementen met een beperkte opkomst die snel uitverkocht zijn, dus sluit u aan bij de e-maillijst van Backyard Spark om van tevoren op de hoogte te worden gesteld; gewoon klik op deze hyperlink en vraag om toegevoegd te worden. De De line-up van seizoen 7 vind je hier.

Al het materiaal © 2023 door Pam Penick voor Graven. Ongeoorloofde reproductie verboden.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here