Home Technische gadgets voor thuis Nyan Keys: Omdat je toetsenbord pijnlijk traag is

Nyan Keys: Omdat je toetsenbord pijnlijk traag is

0
Nyan Keys: Omdat je toetsenbord pijnlijk traag is


Je merkt de toetsenbordlatentie waarschijnlijk niet tijdens het typen of het uitvoeren van alledaagse taken, maar als je begint met gamen, is dat ook het second waarop je begint te klagen. Elke milliseconde telt in die enviornment. Denkt u dat uw toetsenbord snel is? Denk nog eens na. Need helaas, wat je ook hebt, die belangrijke matrix vertraagt ​​je. Wat je nodig hebt is een FPGA-gebaseerd toetsenbord met een overkill MCU. Je hebt Nyan-sleutels nodig.

(Portland.HODL) wilde het mechanische toetsenbord met de laagste latentie mogelijk maken dat alle Cherry-compatibele schakelaars zou accepteren, en hoera, wat is dit ding snel.

In combinatie met de STM32F723VET6 MCU is USB 2.0 HS, met een pollingsnelheid van 8000 Hz. In het slechtste geval meet de sleutellatentie 30 μS, waardoor het gemiddelde van 1 mS uit het water wordt geblazen.

Omdat het een Lattice Semi iCE40HX 4k FPGA gebruikt, kan elke sleutelschakelaar verbinding maken met zijn eigen I/O-pin, waardoor er ook geen diodes meer nodig zijn.

Het betekent ook dat elke sleutelschakelaar zijn eigen ‘kern’ kan hebben: een 8-bits timer die altijd tot 255 telt. De sleutel kan alleen van standing veranderen als de timer 255 aangeeft. Dit werkt als een nogal slim debounce-mechanisme.

Als dat nog niet genoeg is, heeft (Portland.HODL) een besturingssysteem gebouwd met de naam NyanOS, geschreven in C om prestatieverminderende overhead te voorkomen. Oh, en het heeft een opt-in Bitcoin-mijnwerker.

We hebben veel toetsenborden gezien, de snelle zijn snel vanwege de invoerkant – het zijn akkoordtoetsenborden die combinaties nodig hebben om te typen, in plaats van één toets (of zo) per teken te gebruiken. De Characorder is zo snel dat hij uit de competitie werd verbannen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here