Home Slaapkamer interieurontwerp Casolare Scarani Home van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani Home van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

0
Casolare Scarani Home van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië


Mission: Casolare Scarani-huis
Architecten: Studio Andrew Trotter
Plaats:
Carovigno, Italië
Jaar: 2023
Foto’s door:
Salva López

Casolare Scarani Home van Studio Andrew Trotter

In het hart van Puglia ontvouwt zich een opmerkelijk transformatieverhaal. Oorspronkelijk was het een meisjesschool met een unieke combine van masseria- en villastijlen, maar Casolare Scarani was tientallen jaren verlaten totdat een vriend het ontdekte. Toen de architecten besloten het zich niet eigen te maken, kwam de familie Coleman tussenbeide, waarbij Ian Maree ervan overtuigde het ongezien te kopen.

Bij de restauratie is de prachtige patina van de buitenkant behouden gebleven, terwijl het interieur nieuw leven is ingeblazen met kalkpleister en hergebruikte stenen. De oude storage werd een charmante keuken, het ezelhuis werd een wasruimte en er kwamen nieuwe en-suites bij. Het resultaat is een prachtige combine van geschiedenis en moderniteit: een echt juweeltje uit Puglia.

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Vele jaren geleden had een vriend in Barcelona het idee om naar Puglia te verhuizen. Ze liet me on-line een paar huizen zien om te zien wat ik ervan vond. Misschien ongeveer een jaar later passeerden we een huis terwijl we richting Carovigno reden, en ik besefte dat het een van de huizen was die ze me had laten zien. Het huis was mooi, oud, met zoveel karakter, en niet te groot. Op het platteland vind je meestal kleine lamia’s, dit zijn stenen schuurtjes waar de plaatselijke landeigenaren hun uitrusting kunnen opslaan; of zeer grote masseria’s, waar ooit de welvarende landeigenaren zouden hebben gewoond.

Het was vrij ongebruikelijk om een ​​gebouw tegen te komen dat de stijl van een masseria had, maar de grootte van een kleine villa. We kwamen erachter dat het gebouw oorspronkelijk een meisjesschool was en een hele geschiedenis had bij de lokale bevolking. Het werd start jaren zestig verlaten en we hebben het liefdevol weer tot leven gebracht. Deze was een juweeltje.

Destijds dachten we aan andere projecten, maar we besloten het niet voor onszelf te kopen, dus toen onze vrienden en klanten, de familie Coleman, op zoek gingen naar een huis, lieten we ze meteen dit huis zien. Eigenlijk hebben we het aan Ian laten zien, aangezien Maree op dat second in Australië was en een maand later COVID toesloeg. Aan de hand van de foto’s overtuigde Ian Maree, en ze kochten het zonder dat ze het zag. Ruim een ​​jaar later, toen we al begonnen waren met de renovatie van het pand, zag Maree de woning voor het eerst. Gelukkig werd ze er verliefd op, zoals we wisten dat ze dat zou doen. Negen maanden later was Casolare Scarani klaar.

Wat het renovatieproces betreft, hebben we zo laborious mogelijk geprobeerd om de patina aan de buitenkant waar mogelijk te laten. Samen met Ian en Maree zijn we dagenlang bezig geweest met het wegschrapen van jarenlange schilferige verf, om de prachtige steen van de portiek te onthullen. De binnenkant moest volledig gestuct worden, dus hebben we een vakman erbij gehaald die zijn eigen kalkpleister en kalkverf maakt. Alle oude stenen werden opnieuw gepositioneerd en we hebben ook een nieuwe chianca aan de vloeren toegevoegd die good bij de oude paste.

De oude storage werd omgebouwd tot keuken met de binnenplaats aan de achterkant. De steenoven werd gerepareerd en het ezelhuis werd omgebouwd tot wasruimte. We hebben ook twee nieuwe blokken aan de achterkant van het huis toegevoegd, die twee en-suites zijn geworden voor de twee slaapkamers beneden, terwijl de twee kamers op de bovenverdieping zijn omgebouwd tot de master bedroom met een eigen badkamer. De woonkamer heeft prachtige sterrengewelfde plafonds en een grote open haard. De eetkamer bevindt zich in de oude stal, met de keuken aan de zijkant.

Studio Andrew Trotter

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Casolare Scarani House van Studio Andrew Trotter in Carovigno, Italië

Tags: Carovigno, klassiek, buitenkant, historisch, interieur, Italië, Studio Andrew Trotter, traditioneel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here