augustus

14

Deze Tacky Italian Beefy Biscuit Casserole heeft heerlijke laagjes gehakt, kaas, tomaten en koekjes. Het is zo gemakkelijk te maken en het is een favoriete familiemaaltijd!

Cheesy Beefy Biscuit Casserole in een witte kom met een blauw fornuis erachter

Dit Italiaanse Beefy Biscuit Casserole-recept is een gerecht dat ik als form heb gegeten. We hadden het veel in de zomer, verse tuintomaten waren er in overvloed. Als form hield ik niet echt van tomaten (ook al ben ik er nu dol op!), maar ik kon stapels van deze ovenschotel eten. Nu ik volwassen ben, maak ik het voor mijn eigen kinderen en zij zijn er ook dol op. Zelfs de meest kieskeurige eters zullen deze opeten.

Ik zei dat dit recept supergemakkelijk was en dat is het ook. De voorbereiding kost helemaal niet veel tijd en de relaxation van het werk doet de oven.

Ik gebruik het liefst zelfgemaakt koekjesdeeg als foundation voor dit recept voor koekjesschotels, maar alleen omdat ik dat doe, wil dat nog niet zeggen dat het ook moet. Het kan worden vereenvoudigd door bevroren koekjes te gebruiken. Als ik zelfgemaakt koekjesdeeg gebruik, snijd ik ze niet in losse koekjes. In plaats daarvan spreidde ik het deeg uit op de bodem van een ovenschaal om het te bekleden. Als u bevroren koekjes gebruikt, plaats dan voldoende op de bodem van uw schaal om de bodem te bedekken.

Cheesy Beefy Biscuit Casserole in een witte kom met een blauw fornuis erachter

Je kunt mijn pakken Mama’s Biscuit recept door hier te klikken. Dat recept is het koekjesdeeg dat ik gebruik als ik dit recept maak. Ik heb al vaker diepvrieskoekjes gemaakt (niet eerst ontdooien) en het is nog steeds erg lekker – maar als ik de tijd heb, maak ik liever zelfgemaakt koekjesdeeg. Het is ook goedkoper! Je kunt voor dit gerecht ook een koekjesmix zoals Bisquick gebruiken.

Voor het geval ik dit maak, heb ik uitgelekte tomaten uit blik gebruikt. Het bleek echt goed! De verse tomaten zijn echt het lekkerst, maar het is nog steeds erg lekker als je tomaten uit blik gebruikt.

Italiaanse ovenschotel met vlezige koekjes

 • bereid koekjesdeeg of bevroren koekjes om de bodem te bekleden
 • 1 Pond gehakt
 • 1 Medium ui in blokjes gesneden
 • 2-3 Kruidnagel gehakte knoflook
 • 4-6 tomaten gesneden
 • 1 paprika ontpit en gehakt
 • 2 jalapenos ontpit en gehakt
 • 3 Kopjes geraspte kaas Ik hou van een combine van scherpe cheddar en pepperjack
 • 1 Beker mayonaise
 • 1 Beker zure room
 • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 Theel knoflook zout
 • 1 Theel uien poeder
 • zout peper proeven
 • paprika naar smaak (optioneel)
 • Verwarm je oven voor op 400 graden. Bekleed uw ovenschaal met bevroren koekjes (bewaar ze bevroren) of een partij koekjesdeeg. Mijn Mama’s Biscuit recept staat op mijn web site en dat is wat ik gebruik. Bak gedurende 10 minuten op 400 graden.

 • Bak ondertussen het gehakt samen met de gesnipperde ui en de gehakte knoflook bruin. Breng op smaak met zout en peper. Giet het vet af en zet opzij.

 • Meng in een grote kom de 3 kopjes kaas met de mayonaise en zure room. Roer de gehakte paprika, jalapeno en de kruiden erdoor.

 • Nadat het koekjesdeeg/de koekjes 10 minuten voorgebakken zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je het uitgelekte mengsel van rundvlees en uien erover. Bedek het vlees volledig met plakjes tomaat. Breng de tomaten op smaak met zout en peper.

 • Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de tomaten. Bestrooi lichtjes met paprikapoeder.

 • Bak op 400 graden gedurende 20 minuten. Laat het 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.