Home Technische gadgets voor thuis Nieuwe deeldag: inbouwtouchscreen voor retro pc-bouw

Nieuwe deeldag: inbouwtouchscreen voor retro pc-bouw

0
Nieuwe deeldag: inbouwtouchscreen voor retro pc-bouw


Ik kreeg onlangs de kans om een ​​vroege versie van een nieuw beeldscherm aan te schaffen, en dit was precies wat ik nodig had om een ​​undertaking te laten slagen. Dat scherm is het Elecrow 11,6-inch CrowVision-touchscreen, dat in 2024 op de markt zal komen. Voorbestellingen worden geaccepteerd op Crowd Provide.

Ik had een idee voor een retro-geïnspireerde pc-build die wachtte op een scherm als dit. Ik zal het hebben over het show en wat er goed aan is, en vervolgens de construct laten zien waarvoor dit het ontbrekende stuk was. Als je een undertaking hebt dat op iets soortgelijks wacht, biedt dit deel misschien wat je nodig hebt of levert het op zijn minst nieuwe ideeën op.

Het CrowVision 11,6″ 1366 x 768 touchscreen heeft een HDMI-ingang, USB-uitgang voor aanraakgegevens en accepteert 12 V DC. Het is gemaakt om eenvoudig te communiceren met een Raspberry Pi of een andere SBC (single-board pc).

Persoonlijk beschouw ik een beeldscherm als dit als het minimaal comfortabele formaat voor het gebruik van desktopapplicaties in een vensteromgeving. De meeste shows in deze ruimte zijn kleiner. Maar afgezien daarvan is de fysieke lay-out en het ontwerp wat het nuttig maakt voor insluiting in een aangepaste behuizing.

Omdat ik op zoek was naar het grootste beeldscherm dat in een behuizing kon worden ingebouwd zonder veel further ruimte aan de zijkanten van het beeldscherm, was dit precies wat ik nodig had. Het geïntegreerde touchscreen is een leuke bonus.

Afgezien van de grootte zijn er een paar functies die mijn undertaking een beetje eenvoudiger hebben gemaakt dan anders het geval zou zijn geweest.

De platte, randloze zwarte voorkant van het show maakt een eenvoudige verzonken montage mogelijk. Het is ook triviaal om qua behuizing te ontwerpen. Er is lijm aanwezig, maar voor een echt veilige montage zijn er vier gaten met schroefdraad in het metalen schild aan de achterkant.

Het scherm heeft fysiek bijna dezelfde breedte als de Raspberry Pi 400 (of het officiële Raspberry Pi-toetsenbord), wat goed nieuws was voor de algehele lay-out van mijn retro-build. Voor het uiterlijk van mijn machine was het belangrijk dat het toetsenbord en het beeldscherm dezelfde breedte hadden.

Aansluitschema en kabeltypes voor een aangesloten SBC (klik om te vergroten.) Het gebruik van korte kabels zorgt voor een zeer nette montage.

Het driverbord is bevestigd aan het achterschild van het scherm, ver weg van de randen van het scherm. Dit zorgt ervoor dat connectoren en kabels niet naar buiten uitstrekken en de voetafdruk van het onderdeel vergroten, waardoor montage in krappe ruimtes gemakkelijker wordt.

Een ander handig kenmerk is de meegeleverde montageoplossing voor een verscheidenheid aan verschillende single-board computer systems. Montagepalen schuiven in twee kanalen en bieden plaats aan meerdere vormfactoren. Het hebben van een SBC zoals een Raspberry Pi die rechtstreeks op de achterkant van het scherm is aangesloten, is uiterst handig voor strakke builds en maakt kabelbeheer eenvoudiger.

Ten slotte accepteert het show 12 V en kan het 5 V-stroom doorgeven aan een bord zoals een Raspberry Pi, waardoor er geen tweede voeding nodig is alleen voor de SBC. De ingebouwde aan/uit-knop van het beeldscherm, gemonteerd aan de achterkant en kan worden uitgebreid by way of een meegeleverde uitbreiding, regelt de stroomvoorziening voor zowel het beeldscherm als eventuele aangesloten SBC.

Het show werkte good wanneer het was aangesloten op een Raspberry Pi. Ook de multitouch-ingang, een USB-aansluiting van het show naar de Pi, werkte moeiteloos. Ik heb geverifieerd dat multitouch goed werkte deze webgebaseerde multitouch-tester.

Een supercomputer uit de jaren 80 bellen voor een praatje. Grappig genoeg is de inbelverbinding nep, maar de AI aan de andere kant is echt. (Klik om te vergroten)

Celestia is mijn laptop in retrostijl, ontworpen om een ​​Raspberry Pi te gebruiken – een Raspberry Pi 400 of een Raspberry Pi SBC plus een officieel Raspberry Pi-toetsenbord – in een vormfactor uit één stuk.

Een 3D-printbare behuizing biedt plaats aan het CrowVision 11,6″ scherm, de enige weergaveoptie die echt overeenkwam met waar ik voor ging. Omdat het show een touchscreen integreert, kan een muis gemakkelijk achterwege blijven, waardoor de esthetiek uit één stuk behouden blijft.

De achterkant van de behuizing heeft ruimte voor het integreren van een stroomaansluiting en een kleine USB-hub voor het gemak, maar voor degenen die het ontwerp willen remixen en hun eigen poorten willen creëren, bevat het CAD-bestand een leeg phase zonder openingen.

Het resultaat is een eenheid uit één stuk met een echte retro-esthetiek. Het is precies wat ik wilde sinds ik een ander retro-pc-project tegenkwam: de Callisto-2.

De ontwerpbestanden voor Celestia zijn allemaal op GitHuben hoewel het een beetje werk in uitvoering is, zijn de belangrijke onderdelen er allemaal, samen met enkele ideas voor het afdrukken, afwerken en monteren.

Een paar woorden over het toetsenbord

Celestia integreert een officieel Raspberry Pi-toetsenbord in de 3D-geprinte behuizing. Maar de Raspberry Pi 400 heeft een vrijwel identieke vormfactor en bevat een pc. Dat betekent dat je óf een SBC aan de achterkant van het scherm kunt bevestigen met behulp van de montagepalen, óf alles gewoon op een Pi 400 kunt aansluiten. Van buitenaf ziet het er hetzelfde uit.

Zowel het officiële Raspberry Pi-toetsenbord als de Pi 400 hebben een matwitte afwerking die heel goed opgaat als de behuizing is gedrukt in een matwitte PLA.

Afwerking

Het voltooien van de look voor mijn construct is een stukje software program genaamd coole retro-terminal. Ik heb de taakbalk bovenaan het Raspberry Pi-bureaublad aangepast zodat deze automatisch wordt verborgen, en cool-retro-term op volledig scherm wordt uitgevoerd. Terwijl cool-retro-term actief is, geeft een klik met de rechtermuisknop toegang tot aanvullende configuraties. (Ik denk dat het er op dit scherm het beste uitziet door de schermkromming te verwijderen en de marge te elimineren.) Het enige nadeel is dat het langzaam werkt op een Raspberry Pi.

De kers op de taart wel een fictieve supercomputer-AI uit de jaren 80 bellen voor een praatjeiets dat bijna triviaal is geworden dankzij dat van Max Woolf eenvoudigaichat software program.

Zoals gezegd bleek dit show de ontbrekende schakel voor de construct die ik wilde. Er zijn shows met een vergelijkbaar ontwerp en vergelijkbare functies, zoals de Raspberry Pi officieel touchscreen, maar de meeste zijn kleiner en hebben een lagere resolutie. Dunne en platte HDMI-schermen die als ‘draagbare monitoren’ worden verkocht, zagen er aanvankelijk veelbelovend uit, maar hebben vaak problemen zoals het ontwerp van de randen of de locatie van de connectoren, waardoor ze lastig te integreren zijn in op maat gemaakte behuizingen.

Als dit show het ontbrekende puzzelstukje voor uw eigen undertaking lijkt, is de Elecrow 11,6″ CrowVision staat gepland voor launch in 2024, waarbij pre-orders worden afgehandeld by way of Crowd aanbod.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here