Home Huizen bouwen Ritmes en routines gebruiken voor de planning van thuisonderwijs

Ritmes en routines gebruiken voor de planning van thuisonderwijs

0
Ritmes en routines gebruiken voor de planning van thuisonderwijs


Hey, thuisschoolmama,

Heeft u stress over de planning van uw thuisonderwijs? Gefrustreerd door alle mislukte plannen en niet-aangevinkte vakjes? Heb je het gevoel dat je dingen niet gedaan krijgt en altijd achterloopt? Vraagt ​​u zich af of het beter is om de particulars achterwege te laten en in plaats daarvan routines te gebruiken voor de planning van thuisonderwijs?

Ik begrijp het volkomen! Ik had vroeger dezelfde spanningen en frustraties. Ten eerste wil ik dat je weet dat het gebruikelijk is, en de meeste homeschoolers hebben 2-3 jaar nodig voordat ze hun draai vinden. Dus haal diep adem en schenk jezelf veel genade, mama!

Ten tweede wil ik je vertellen over enkele suggestions, hulpmiddelen en ervaringen uit mijn eigen zoektocht naar de juiste richting, die wellicht precies de oplossing kunnen bieden waarnaar je op zoek bent. We hebben allemaal verschillende lesstijlen, vereisten en denkwijzen die van invloed zijn op de manier waarop we onze thuisschool plannen en organiseren. Geef niet op als wat voor iedereen werkt, niet voor jou werkt!

Ben je gefrustreerd door de thuisschoolplanning en heb je iets flexibelers nodig?  Ontdek waarom deze moeder GEEN ENKELE gedetailleerde lesplanning maakt en hoe ze ritmes en routines gebruikt voor de planning van haar thuisschool!  Een goed gebruik van lusplanning ook!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Hoe ik ritmes en routines begon te gebruiken voor de planning van thuisonderwijs

Ik ben een drukke thuisschoolmoeder van 6 kinderen, variërend van peuter tot groep 5. Het is een paar jaar geleden dat ik de manier waarop we de planning en het dagelijkse activiteitenbeheer hebben veranderd, heb veranderd, en ik ben zo blij dat we dat hebben gedaan. Niet alleen krijgen we gedurende het jaar veel meer gedaan, maar ik maak me ook niet langer druk over de vraag of we ‘achterlopen’. Een deel daarvan komt met meer ervaring en een beter begrip van de menselijke aard van thuisonderwijs. Onderdeel daarvan is het beschikken over betere instruments en methoden.

Het gedetailleerde lesplan achterwege laten

Toen ik voor het eerst met thuisonderwijs begon, probeerde ik thuis de openbare college na te bootsen. Als ik bureaus in ons huisje had kunnen plaatsen, zou ik dat gedaan hebben! Ik zou mooie, gedetailleerde plannen maken vol met ALLE activiteiten en middelen die ik zou gaan gebruiken, maar zou ze binnen een maand opgeven, maximaal.

Dus probeerde ik een meer gedetailleerde planning, met kleurcodering, stappen van 30 of 60 minuten, en een lange lijst met objects die ik elke dag moest doornemen. Het werd meestal tegen het einde van het ontbijt gebombardeerd.

Gefrustreerd en met het gevoel dat ik een mislukkeling was, klauterde ik een tijdje door totdat ik een ‘aha’-moment had: Ik probeerde mijn familie een thuisschool voor koekjesvormers op te dringen! Eerst probeerde het de openbare college na te bootsen. Vervolgens probeerde het te repliceren wat ALLE Kind A-homeschoolmoeders leken te doen zonder te zweten. Het was waanzinnig.

Twee dingen hebben mij echt geholpen om weer op het goede spoor te komen:

1) Ik begon ijverig bidden voor begeleiding en wijsheid over hoe we onze thuisschool kunnen benaderen en ons dagelijks werk kunnen beheren, en

2) Ik ben helemaal opnieuw begonneneen systeem opbouwen dat echt voor mij zou werken.

Dit zijn de vragen waar ik aan heb gewerkt:

  • Wat zijn de vereisten voor mijn thuisschool?
  • Welke instruments en middelen heb ik tot mijn beschikking?
  • Hoe ontwerp ik een systeem dat excellent aansluit bij onze behoeften en voorkeuren?

Ben je gefrustreerd door de thuisschoolplanning en heb je iets flexibelers nodig?  Ontdek waarom deze moeder GEEN ENKELE gedetailleerde lesplanning maakt en hoe ze ritmes en routines gebruikt voor de planning van haar thuisschool!  Een goed gebruik van lusplanning ook!

Het uitbrengen van de visie op thuisonderwijs

Ik praat hier veel over omdat het zo essentieel is voor ons thuisonderwijstraject: Creëer onder gebed een visie of missie voor uw thuisschool! Door dit te doen, kan ik echt beter bepalen welke activiteiten ik moet behouden en welke ik moet schrappen, hoe we onze dagen moeten structureren, op welke onderwerpen we ons eerst moeten concentreren, enzovoort.

Meer informatie over hoe u een missieverklaring voor thuisonderwijs schrijft of mijn gedachten erover hoe je thuisonderwijs kunt geven vanuit een bijbels wereldbeeld.

Voortbouwen op familieritmes

In plaats van te proberen een gestructureerd schema voor thuisonderwijs over uw gezin heen te leggen, schetst u wat uw gezin al de hele tijd al doet en eventuele beperkingen op uw schema. Verdeel de dagen van de week in blokken, zoals ochtend, lunch, middag en avond, en blokkeer een ‘ritme’ voor uw gezinwaarbij we ervoor zorgen dat het supereenvoudig blijft.

Als je besluit iets toe te voegen of te veranderen ten opzichte van wat je al doet, blijf dan bij ÉÉN ding tegelijk en maak er een eenvoudige verandering van. Hierdoor ontstaat een skelet waaraan u uw thuisschoolactiviteiten kunt toevoegen. Het is een essentieel onderdeel van het gebruik van routines voor de planning van thuisonderwijs.

Thuisschoolroutines opzetten

Zodra uw gezinsritme eenmaal is vastgesteld, beslissen hoe je er op natuurlijke wijze een thuisschoolroutine in kunt verwerken. Laat college bijvoorbeeld tijdens de maaltijden voorlezen, doe ‘s ochtends groepswerk en werk zelfstandig terwijl de kleintjes slapen, enzovoort.

Forceer geen schema waarin je elk onderwerp elke dag moet doen. Probeer een week wiskunde en een week wetenschap af te wisselen, of literatuurstudies met schrijfopdrachten. Besteed meer tijd aan een kunstserie en als je klaar bent, stap dan over op een muziekserie, of zet zoiets opzij voor de zomer.

JIJ bent de baas – maak het leerplan en plan JOUW instruments in plaats van er een slaaf van te zijn. Doe dat door routines te gebruiken voor de planning van thuisonderwijs en door materialen en activiteiten te kiezen die u gemakkelijk kunt integreren in uw natuurlijke gezinsritmes, zonder veel planning of voorbereiding.

Handelen in gedetailleerde plannen voor prestatieregistraties

Thuisonderwijzers zijn vaak verrast als ik hen vertel dat ik niet aan lesplanning doe. Het is wel waar! Bij het plannen van reduce wordt tijd besteed aan het organiseren van al het materiaal voor wat onderzoek en/of het opschrijven van wat de reduce elke dag zouden zijn en het proberen alles af te vinken. Voor mij is het nooit duurzaam geweest.

Het kostte me een tijdje om iets te beseffen dat essentieel is om dit probleem op te lossen: lesplanning is niet nodig en is tijdverspilling! Onze staat heeft dit niet nodig, het heeft mij alleen maar gestresseerd en het gevoel gegeven dat ik een mislukkeling ben, en het voldeed helemaal niet aan onze behoeften.

Dus ik heb het gedumpt. In plaats van een gedetailleerde lesplanning te maken, maak ik gewoon een ruwe schets van het jaar, enkele aantekeningen over wat ik het komende kwartaal wil bereiken, en dat is alles! Vervolgens schrijf ik gedurende de maand op wat we daadwerkelijk hebben gedaan, en controleer ik elk kwartaal mijn algemene doelen.

Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan de eisen die uw staat voor dergelijke dingen stelt, maar minimalistisch gaan in de planning kan niet alleen een ENORME zucht van verlichting veroorzaken, maar ook een zegen zijn voor uw productiviteit!In plaats daarvan vertrouwen we op onze ritmes en routines voor de planning van thuisonderwijs, en dat previous veel natuurlijker.

Flexibel taakbeheer met lusplanning

Eén ding dat wel moest blijven gebeuren, was het dagelijkse taakbeheer om ons te helpen vooruitgang te blijven boeken. Loopplanning is mijn favoriete hulpmiddel geweest om de stroom van ons dagelijks werk te beheren!

Elk schoolkind heeft een blad met een zeer korte lijst van dingen die ze elke dag moeten doen (wiskunde, klusjes, enz.). Dan heeft het nog een lijst met dingen waar ze doorheen “lopen”. Nadat ze hun dagelijkse taken hebben voltooid, voeren ze het volgende merchandise (of twee) op hun looplijst uit. Als ze de bodem bereiken, gaan ze gewoon terug naar de high! Het is ideal voor de dingen waarvan ik wil dat ze er een proces van maken, maar die geen dagelijkse aandacht nodig hebben.

Het is een totale gamechanger geweest!

Hulpmiddelen om u te helpen slagen

Deze benadering van planning en dagelijks werk is zo’n zegen geweest voor ons en onze thuisschool die ik heb ontworpen enkele hulpmiddelen om JOU te helpen hetzelfde te doen.

Het Rhythms & Routines Homeschool Planning Systeem helpt je een flexibel schema voor je thuisschool op te stellen en een eenvoudige maar effectieve planner te gebruiken om alle stukjes bij elkaar te houden!  Je krijgt een aanpasbare planner en een cursus die je bij elke stap begeleidt, inclusief video's en handige werkbladen!

Onze populaire Workshop lusplanning helpt u met sjablonen en voorbeelden voor het instellen van lusplanning voor verschillende doeleinden en behoeften. Het bevat videolessen en een exclusieve FB-groep!

U zult ook van ons houden Ritmes en routines Thuisschoolplanningssysteem! Het bevat een afdrukbare planner en een cursus die u stap voor stap begeleidt bij het gebruik van routines voor de planning van thuisonderwijs en het opzetten van een systeem dat werkt met UW gezin en persoonlijkheid, met invulbare pagina’s en verschillende sjablonen om uit te kiezen.

Je hebt dit!

Ik hoop dat deze ideeën en hulpmiddelen je helpen je draai te vinden, lieve moeder, en ritmes en routines te leren gebruiken voor de planning van je thuisschool! Ik hoop dat de belangrijkste conclusie hiervan is dat je met wat experimenteren en creatief denken de planningsaanpak KUNT vinden die voor jou het beste werkt.

Een fijn thuisonderwijsjaar gewenst!

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here