Home Huizen bouwen 10 boeken die je leven absoluut zullen veranderen

10 boeken die je leven absoluut zullen veranderen

0
10 boeken die je leven absoluut zullen veranderen


Leestijd: 8 minuten

Eén van mijn favoriete dingen van 2022 was lezen! Het is altijd mijn favoriete tijdverdrijf geweest en ik stelde me ten doel om vijftig boeken te lezen – het meeste dat ik in één jaar sinds mijn kindertijd had gelezen!

Om dit doel te bereiken, moest ik leren leuk te vinden audioboeken omdat ik zoveel onderweg ben. Vroeger zou ik hebben gezegd: ‘Ik houd niet van audioboeken’ en ‘Ik kan echt niet zoveel leren by way of audio’ (aangezien mijn favoriete onderdeel van lezen leren is).

Tot mijn grote verrassing leerde ik niet alleen audioboeken tolereren, maar ik ben er nu ook dol op! Ik heb ook geleerd dat je hersenen kunnen leren om meer te absorberen by way of verschillende media, hoe meer je het traint om dat te doen, en hoewel ik dacht dat ik nooit sneller naar dingen zou kunnen luisteren dan met 1x snelheid, moet ik nu luisteren met niet minder dan 1,5x snelheid of de vertellers klinken mij te traag. (Ik luisterde naar veel boeken met een snelheid van 1,75x en sommige boeken met een snelheid van 2x!). Als ik geen oordopjes gebruik, zegt Will: “Je kunt op geen enkele manier begrijpen wat ze zeggen”, maar in mijn ogen klinken de hogere snelheden nu normaal!

Ik heb een paar suggestions voor hoe ik naar zoveel luister audioboeken. Kijk eerst eens naar de Libby en heisa apps om te zien of ze de audioboeken aanbieden waarnaar u wilt luisteren. De selecties variëren enorm per bibliotheken, maar dit heeft voor mij heel goed gewerkt!

Als er een boek is waar ik heel graag naar wil luisteren, maar ik kan het niet free of charge krijgen, voeg ik het toe aan mijn Hoorbaar verlanglijstje. Ik houd mijn Audible-account niet voor altijd actief. Meestal begin ik het tijdens een hele goede uitverkoop, en annuleer het dan nadat ik mijn tegoeden heb besteed aan boeken die ik heel graag wil lezen, maar niet free of charge kan vinden!

Niet alle 50 waren audio. Meestal had ik tegelijkertijd een audioboek, een e-boek en een gedrukt boek, maar ik maak de audioboeken altijd eerst af, omdat ik ernaar kan luisteren terwijl ik onderweg ben.

Bij de 50 zijn geen boeken inbegrepen die ik niet heb uitgelezen. Ik heb er nog een flink aantal die deels af zijn en die ik in 2023 afmaak.

Mijn favoriete style is memoires, maar in 2022 lees ik uit verschillende genres:

  • Fictie: 6
  • Christelijk leven: 8
  • Memoires: 10 (verschillende andere waren memoiresachtig)
  • Biografie: 4
  • Algemene non-fictie: 4
  • Persoonlijke groei: 4
  • Ouderschap: 7
  • Zakelijk: 5
  • Gezondheid: 1
  • Huwelijk: 1

Door me op mijn favoriete genres te concentreren, kon ik meer lezen.

Dat gezegd hebbende, verlaag ik mijn leesdoel voor 2023 naar 30 – ja, 20 boeken minder! Waarom? Ik ben dol op podcasts en leer er veel van (vooral zakelijke podcasts). Ik heb maar een beperkte tijd om te luisteren, omdat ik niet luister als ik aan het werk ben of als het gezin bij me is, dus ik merkte dat ik in 2022 nauwelijks naar podcasts luisterde. Ik wil mezelf de ruimte geven om naar zowel boeken als podcasts te luisteren , en ik denk dat mijn doel voor 2023 dat mogelijk maakt.

Dit is mijn high 10 gelezen boeken in 2022:

Waar moet ik überhaupt beginnen met dit boek? Ik wist niet eens waar het over ging toen ik begon met lezen, maar het werd zo sterk aanbevolen dat ik ermee bleef doorgaan. Ik kwam pas ongeveer halverwege in het boek terecht, maar kon het daarna niet meer wegleggen!

Dit boek is anders geschreven dan alle andere boeken die ik ooit heb gelezen. Het verhaal is hartverscheurend, inspirerend, lachwekkend grappig en hoopvol.

Dit boek zal mij nog heel lang bijblijven. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die van goede memoires houdt, vooral aan degenen die graag lezen over internationals (en specifiek over vluchtelingen).

Ik raad de audioversie aan, verteld door de auteur. Normaal gesproken lees ik een boek niet vaker dan één keer, maar dit is er één die ik zeker nog een keer zou lezen.

Dit is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen… waarschijnlijk omdat het zowel de wonden uit het verleden die ik heb ervaren als de huidige uitdagingen aansnijdt. Ik was het hoofdstuk aan het lezen over haar levensreddende operatie (waarvan ze niet wist dat ze die nodig had) toen ik het telefoontje kreeg van de dokter om mijn operatie te plannen. Ja, ik kreeg koude rillingen! Het heeft 3 1/2 jaar op mijn plank gelegen omdat ik bang was om het te lezen terwijl ik door een van mijn moeilijkste jaren (2019) navigeerde. Het blijkt dat dit voor mij het perfecte second was om het te lezen. Zeer, zeer aan te bevelen.

Als ouder is dit boek een must-read.

Ik heb veel andere boeken over ouderschap gelezen, maar deze overtreft ze allemaal VEEL.

Mijn grootste spijt is dat ik dit boek niet eerder heb gelezen. Ik las mijn hoogtepunten voor aan Will op weg naar huis van een reis, en hij vroeg me uiteindelijk of ik het hele boek had onderstreept. (Ongeveer! )

Wacht niet met het lezen van dit boek. Haal het en lees het zo snel mogelijk. Je zult me ​​later bedanken!

Opmerking: we hadden een aantal goedbedoelende vrienden die een aantal echt vreselijke ouderschapsboeken aanbeveelden toen we nieuwe ouders waren. Ik wou dat we toen al van dit boek hadden geweten! Ik raad Babywise, het trainen van een form of het opvoeden van goddelijke tomaten NIET aan. Naar mijn mening pleiten deze drie voor misbruik. Shepherding a Kid’s Coronary heart bevat een aantal goede suggestions, maar ook enkele twijfelachtige methoden en is gewoon “bleh” vergeleken met deze.

Ik geloof er sterk in om te weten wat er in ons lichaam gebeurt. Hormonale verschuivingen zijn onvermijdelijk met de leeftijd, maar we zijn niet hulpeloos als we iets willen doen om ons beter te voelen! Ik volg de auteur – de Canadese natuurgeneeskundige Lara Briden – al lang by way of haar weblog, podcast en ander boek over menstruatie. Ze geeft praktische suggestions over veranderingen in levensstijl – inclusief voeding, lichaamsbeweging, supplementen, enz. om de gezondheid van vrouwen te helpen verbeteren. Dit boek is een absolute MUST-READ voor vrouwen vanaf 35 jaar!

*Triggerwaarschuwing voor degenen die seksueel misbruikt zijn: dit boek beschrijft seksueel misbruik intimately.* Deze memoires zijn ongelooflijk inspirerend en hielden me de hele tijd betrokken. Ik kon het nauwelijks wegleggen! Dit verhaal zal mij nog heel lang bijblijven.

Ik hield van dit boek. De boeken geven redenen WAAROM tween/preteen/tienermeisjes kunnen doen alsof ze je het ene second haten en het volgende second op de financial institution willen knuffelen. Met de nadruk op RELATIE geeft het boek praktische manieren om uw dochter door deze vaak moeilijke levensfase heen te helpen. Dit boek is geschreven vanuit een christelijk perspectief en bevat veel Bijbelteksten, waardoor ik er nog meer van ging houden. Een must-read voor iedere moeder met puberdochters!

Tara Westover is een fenomenale schrijfster. Toen het boek begon, dacht ik meteen: “Ze is óf briljant (omdat niemand met haar gebrek aan opleiding zo goed kon schrijven), óf ze had een spookschrijver.”

Tegen het einde van het boek is het duidelijk dat ze briljant is.

Memoires zijn mijn favoriete style, en ik kon deze nauwelijks wegleggen. Het verhaal is aangrijpend, de actie en beschrijvingen lezen als een roman, en de dialogen zijn geloofwaardig.

Toch is het verhaal ook hartverscheurend, op zoveel verschillende manieren. Ik merkte dat ik niet alleen diepbedroefd was voor Tara, maar ook voor haar ouders en broers en zussen.

Ik heb een halve ster verwijderd omdat sommige verwondingen een beetje overdreven lijken, vooral het zwaar verbrande lichaam van haar vader. Ik heb foto’s van haar vader opgezocht en hij ziet er helemaal niet getekend uit op de foto’s.

Als auteur van memoires weet ik dat het style de vorm aanneemt van creatieve non-fictie, wat betekent dat sommige particulars zijn uitgewerkt met elementen van fictie, terwijl het algemene verhaal waargebeurd is. Het aantal keren dat ze het zwaar verbrande lichaam van haar vader vermeldde, voelde echter een beetje achterdochtig.

Het deed me nadenken over het feit dat zij en een aantal van haar broers en zussen een hoge (zoals tijdens een PhD!) opleiding kregen, terwijl ze de moeder schildert alsof ze de kinderen op haar thuisschool nauwelijks les heeft gegeven. Hoewel ik de enorme gaten in het onderwijs aannemelijk acht (ze had tot aan de universiteit nog nooit van de Holocaust gehoord), is het moeilijk te geloven dat Tara zonder enige academische foundation is opgegroeid en vervolgens is gepromoveerd. Maar aan de andere kant klinkt ze briljant, dus misschien is het voor haar allemaal vanzelf gegaan toen ze eenmaal leerde studeren.

Ik was ook verdrietig toen ik erachter kwam – by way of wat zoekwerk op web – dat de zaken van haar ouders negatief zijn beïnvloed sinds ze haar memoires publiceerde. Ze zijn eigenaar van een etherisch oliebedrijf genaamd Butterfly Categorical. Ik was ze ongeveer tien jaar geleden tegengekomen toen ik op zoek was naar kwaliteitsoliën. Destijds hadden ze hele goede recensies.

Al met al kan ik dit boek van harte aanbevelen aan iedereen die van goede memoires houdt. Zet gewoon al uw regelmatig geplande activiteiten opzij totdat u deze uit heeft… need u zult niet willen stoppen met lezen.

(Terzijde: ik luisterde naar de audio en de verteller was UITSTEKEND. Ze deed me denken aan Cherry Jones, de verteller van de Little Home-boeken.)

Ik hield van dit boek.

Ik raad je ten zeerste aan om Maid te lezen, VOORAL als je tot de hogere middenklasse behoort of een hoog inkomen verdient, en VOORAL als je ooit een schoonmaakster hebt ingehuurd. We hebben de afgelopen negen jaar verschillende schoonmaaksters en hulp gehad, en dit boek deed me denken dat we meer zouden moeten betalen (hoewel we veel meer betalen dan de auteur als dienstmeisje).

Delen van het boek bezorgden me koude rillingen, en delen deden denken aan onze tijd toen we het nauwelijks redden en WIC hadden toen de meisjes child’s/peuters waren (waarover ik schreef in mijn memoires). Hoewel onze situatie HEEL anders en verbleekt was in vergelijking met de ervaring van deze vrouw… er is echt geen vergelijking.

Delen van het boek brachten me bijna tot tranen. Waarschuwing: er is wat taalgebruik, maar het is niet teveel. Dit boek biedt het broodnodige perspectief aan degenen die het in ons eigen land nauwelijks redden.

Opmerking: ik begon de Netflix-serie te kijken en kon nauwelijks twee afleveringen doorkomen. Het boek is heel anders – en ZO veel beter – dan wat ik in de serie zag. Ik kan mezelf er niet eens toe brengen om terug te gaan en ernaar te kijken.

Het enige fictieboek dat in mijn high 10 staat. Ik heb er waarschijnlijk zo van genoten omdat het gebaseerd was op een waargebeurd verhaal, ook al was het fictief genoeg om het als een roman te classificeren.

De periode van de Tweede Wereldoorlog – en vooral de Holocaust – is sinds mijn tienerjaren mijn favoriete periode om te studeren. Zoals de meeste verhalen uit die tijd is dit zowel hartverscheurend als inspirerend. Ik kon het nauwelijks wegleggen en heb het in een dag uitgelezen.

Ik hield van dit boek! Een aanrader voor ouders van tweens en ouder, lees dit + iedereen die met tieners of oudere kinderen werkt! Dit boek zou op de boekenplank van elke ouder moeten staan!

Bekijk mijn compleet Goodreads-leeslijst 2022.

Ik zou graag de jouwe zien om enkele van je favorieten aan mijn TBR-lijst toe te voegen! Als je op Goodreads zit, laten we elkaar volgen!

Welke goede boeken heb jij gelezen in 2022? Wat staat er op jouw lijstje voor 2023?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here