Home Technische gadgets voor thuis Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent

Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent

0
Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent


Dit jaar is het Dwelling Assistant Jaar van de stem. Het is ons doel voor 2023 om gebruikers Dwelling Assistant in hun eigen taal te laten bedienen. Vandaag presenteren we onze derde mijlpaal van het jaar: Hoofdstuk 3.

In Hoofdstuk 1, concentreerden we ons op de intenties – wat de gebruiker wil doen. De Dwelling Assistant-gemeenschap heeft nu veelgebruikte sensible home-opdrachten en -reacties vertaald naar 50 talenwat nog dichter in de buurt komt van de 62 talen die Dwelling Assistant ondersteunt.

In Hoofdstuk 2hebben we spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak geïntroduceerd. Hierdoor kunnen gebruikers by way of de browser naar hun slimme huis praten en luisteren, ESPHomeen zelfs analoge telefoons.

Voor Hoofdstuk 3 brengen we de volledige kracht van Helpen naar de miljoen actieve Android-apparaten waarop de Dwelling Assistant Companion-app draait. Heb je een Android-telefoon, pill of horloge? Stel Help in als je standaard digitale assistent en praat met één druk op de knop met je Dwelling Assistant!

Om de videopresentatie van deze blogpost te bekijken, inclusief reside demo’s, vinkt u aan de opname van onze livestream.

Native Help op Android

Vanaf hoofdstuk 3 wordt Help nu standaard ondersteund by way of de Dwelling Assistant Companion-app. Met deze replace is de volledige kracht van Help beschikbaar op meer dan een miljoen Android-apparaten die Dwelling Assistant gebruiken. Open de Help-knop in de app en praat vanaf uw telefoon met uw slimme huis:

Screenshot van Assist in de HA Companion-app
Help op Android is ingebouwd in de Android-app en maakt gebruik van de spraak-naar-tekst van Dwelling Assistant

Heb een Dwelling Assistant Cloud-abonnement? U kunt uw slimme huis nu overal ter wereld by way of uw stem bedienen zonder uw privateness op te geven. Er worden meerdere Dwelling Assistant-servers ondersteundzodat je web zo gemakkelijk met het huis van je ouders kunt praten:

Schermafbeelding van Assist bij het kiezen van een stemassistent
Selecteer een stemassistent uit een van uw geconfigureerde Dwelling Assistant-instanties

Standaard digitale assistent

Waarom een ​​app openen als dat niet nodig is? Stel Dwelling Assistant in als uw standaard digitale assistent-app! Als u nu de start- of aan / uit-knop ingedrukt houdt, wordt Help onmiddellijk weergegeven:

Screenshot van Assist geactiveerd op het startscherm
Begin Help overal op Android zonder dat u de Dwelling Assistant-app hoeft te openen

Het is zelfs mogelijk om Help rechtstreeks vanuit het vergrendelscherm te activeren:

Je kunt de instellingen vinden op Android: Instellingen > Apps > Standaard-apps of tik op de tip in de Dwelling Assistant Companion-instellingen.

Native Help op Put on OS

Horloges hebben we niet weggelaten! Put on OS-apparaten kunnen nu native worden gebruikt gebruik Help ook:

Tekst-naar-spraak-reacties worden rechtstreeks vanaf het horloge uitgesproken, zodat u kunt luisteren in plaats van naar bevestiging te zoeken.

Web als bij de telefoons is het mogelijk om Dwelling Assistant als jouw functie in te stellen standaard digitale assistent van het horloge. Als u op de kroon drukt of de knop op uw horloge ingedrukt houdt, wordt Help nu weergegeven!

Screenshot van native Assist op Wear OS
Native Help op Put on OS

Zin triggers

Terwijl aangepaste zinnen al onderdeel waren van Help, moesten ze YAML handmatig bewerken. Met de nieuwe zin set offkunt u nu aangepaste zinnen rechtstreeks in de gebruikersinterface toevoegen:

Schermafbeelding van het maken van zintriggers
Configureer uw eigen zinnen om elke actie in de automatiseringseditor te activeren

Deze zinnen hebben voorrang op de ingebouwde opdrachten en werken overal waar Help werkt. Sommige foundation sjabloonsyntaxis beschikbaar is, zoals het markeren van delen van de zin als optioneel.

Hulpprogramma voor foutopsporing

De Dwelling Assistant-gemeenschap is difficult aan het werk met vertalen algemene sensible home-opdrachten. Om bijdragers te helpen, hebben we een “Help”-ontwikkelaarstool waarmee je zinnen kunt testen zonder de opdrachten daadwerkelijk uit te voeren:

Screenshot van de Assist-ontwikkelaarstool
Take a look at het begrip van zinnen met de Help-ontwikkelaarstool

Voor elke testopdracht of -vraag kunt u het volgende achterhalen:

 • Welke bedoeling zou worden geactiveerd met zijn slotwaarden
 • Welke entiteiten zouden het doelwit zijn
 • Of elke getargete entiteit wel of niet overeenkomt (alleen zoekopdrachten)

Stemmen uit de Piper-gemeenschap

Pijper is een tekst-naar-spraaksysteem gemaakt door Nabu Casa, ontworpen om lokaal op de Raspberry Pi 4 te draaien. Sinds de introductie in hoofdstuk 2 heeft Piper snel gegroeid met adoptie in de open source-gemeenschap academische wereld.

Piper-logo

De komende launch van de Piper-add-on voor Dwelling Assistant 2023.8 ondersteunt 23 talen en meer dan 70 verschillende stemmen. Dit omvat stemmen van 7 gloednieuwe spraakdatasets bijgedragen door de Dwelling Assistant-gemeenschap. Deze datasets zijn door Nabu Casa verzameld en aan het publieke domein geschonken ten behoeve van tekst-naar-spraakonderzoek nu en in de toekomst.

Je kunt gebruiken Piper in automatisering om tekst-naar-spraakaankondigingen te doen, of deze als uw stem te gebruiken een volledig lokale assistent opzetten.

Nieuwe ESPHome-spraakmodi

ATOM Echo slimme luidspreker van M5Stack

Met {hardware} zoals de $ 13 ATOM-echowas het in Hoofdstuk 2 mogelijk om maak een push-to-talk-stemassistent met ESPHome.

Met de nieuwste ESPHome kun je met een druk op de knop beginnen met spreken en de Dwelling Assistant het einde van de spraakopdracht laten detecteren. Er is ook een proceed modus beschikbaar, waardoor meerdere gespreksbeurten mogelijk zijn met Help, vergelijkbaar met een analoge telefoon.

voice_assistant:
 microphone: ...
 speaker: ...

binary_sensor:
 - platform: gpio
  pin: ...
  on_click:
   - if:
     situation: voice_assistant.is_running
     then:
      - voice_assistant.cease:
     else:
      - voice_assistant.start_continuous:

ESPHome Voice Assistant-documentatie

Stilte detectie

De nieuwe stemmodi van ESPHome gebruiken Dwelling Assistant om het einde van elke spraakopdracht te detecteren. In de configuratie van uw apparaat kunt u nu aanpassen hoeveel stilte nodig is met “Voltooid spreekdetectie”:

Configureer stiltedetectie voor uw ESPHome-stemassistent
ESPHome Voice Assistant heeft twee configuratie-entiteiten om het gedrag in Dwelling Assistant te automatiseren

Tot de volgende keer

Dat is het voor hoofdstuk 3! Hartelijk dank aan Joris Pelgröm voor zijn werk aan de Android-app en voor de vele Help-bijdragers. En zoals altijd: bedankt Nabu Casa en alle Dwelling Assistant Cloud-abonnees voor het mogelijk maken hiervan.

Wilt u ons werk op het gebied van voice en de verdere ontwikkeling van Dwelling Assistant, ESPHome, Z-Wave JS en andere gerelateerde projecten helpen financieren? Abboneer op Dwelling Assistant-cloud.

Waar is het wake-word?

Na drie hoofdstukken in het Yr of Voice is de boodschap van Dwelling Assistant-gebruikers en -makers luid en duidelijk: we willen een wake-word voor Help!

In hoofdstuk 4 zullen we ons richten op het leggen van de foundation voor wake-word-detectie. Als onderdeel van de Open huis, zal deze stichting in lijn blijven met onze waarden: privateness, keuze en duurzaamheid. Blijf kijken!

Sommige hyperlinks op deze pagina zijn affiliate-links en aankopen by way of deze hyperlinks ondersteunen het Dwelling Assistant-project.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here