Home Technische gadgets voor thuis Goedkope computer-PSU wordt zwaarder met een doos ijzer

Goedkope computer-PSU wordt zwaarder met een doos ijzer

0
Goedkope computer-PSU wordt zwaarder met een doos ijzer


Mensen zijn grappige wezens. Om welke reden dan ook, als we met een stuk elektronica omgaan, hebben we de neiging om gewicht gelijk te stellen aan waarde. Als iets te licht aanvoelt, wekt het de indruk dat het goedkoop of inferieur is. Als zodanig is het niet ongehoord dat devices een klein stukje metaal bevatten dat geen ander doel dient dan gewicht toe te voegen.

Maar een recente ontdekking door de toepasselijk genoemde (RedditCringe990) brengt de zaken echt naar een nieuw dieptepunt. Toen ze de goedkope voeding openmaakten die bij hun computerkast was geleverd, merkten ze een vreemd kastje op dat geen enkele elektrische verbinding leek te hebben met de relaxation van het apparaat. Nadat ze het van de metalen behuizing van de voeding hadden losgeschroefd en het onderste paneel eraf hadden getrokken, ontdekten ze dat het vol zat met ijzervijlsel.

Op een bepaald niveau moet je de aandacht voor element hier waarderen. Op het eerste gezicht, vooral als je door de ventilatieopeningen van de PSU gluurt, zou je kunnen denken dat de field een soort transformator was. Er staat zelfs wat alfanumeriek gebrabbel op de zijkant geschreven om het uiterlijk compleet te maken. We vragen ons af hoeveel van deze dingen eigenlijk onopgemerkt zijn gebleven door minder nieuwsgierige pc-bouwers.

Zoals je zou verwachten, is de gewogen doos slechts een van de problemen met deze specifieke PSU. Zoals opgemerkt door collega Redditor (Hattix), zijn zelfs de functionele componenten het vermoeden waard. Er is geen bescherming op de ingang of uitgang, geen veiligheidscondensator en (niet verrassend) geen reglementaire merktekens.

We zouden zeggen dat het ding misschien nog wel bruikbaar is als bootanker, maar nu de doos met ijzeren vullingen is verwijderd, is het waarschijnlijk niet eens zwaar genoeg. Blijf veilig daarbuiten, mensen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here