Home Meubilair Het kleine gereedschap van Christian Becksvoort

Het kleine gereedschap van Christian Becksvoort

0
Het kleine gereedschap van Christian Becksvoort


Korte inhoud: Hier is een blik op enkele eenvoudig te maken gereedschappen die het leven in de winkel gemakkelijker zullen maken: de zwaluwstaartmarkering, de lijmflessleutel, een lade-openingsriem, pennen voor het centreren van een tafelblad, afstandhouders voor het uitlijnen van lade-onderdelen bij het snijden van zwaluwstaarten, en een waterdichte diepteaanslag voor boren.


SSommige gereedschappen in uw winkel kunnen niet worden gekocht. Of hoeft dat niet te zijn. Velen zijn specifiek voor uw behoeften en activiteiten. Bepaalde worden misschien slechts af en toe gebruikt, maar zijn handig om te hebben wanneer dat nodig is, gewoon om het leven een beetje gemakkelijker te maken. Ze kunnen worden gemaakt met een minimal aan gedoe en apparatuur, vaak met alleen restjes die goed worden gebruikt.

Zwaluwstaartmarkering

Zwaluwstaartmarkering

Je kunt een metalen zwaluwstaartmarkering kopen, maar binnen een half uur of minder kun je er zelf een maken. Bovendien kunt u er desgewenst een vloot van maken vanuit verschillende hoeken.

Snel te maken. Start met een stuk stuk hout dat te lang is en plaats de schouders op de tafelzaag. Snijd vervolgens de wangen met de lintzaag. Terwijl de stam nog lang is, tekent u uw hoeklijnen in en knipt u ze vervolgens uit de vrije hand op de lintzaag. Een handzaag zou deze taken ook aankunnen. Snijd ten slotte de marker af en verfijn de hoeken met een handschaaf of schuurblok.

Lijmflessleutel voor het openen van een lijmfles

het meten van de dop van de lijmfles Twee parallelle sneden maken met een zaag waar het gat was geboord.

LijmflessleutelLijmflessleutel

Wie heeft zijn lijmfles niet vervloekt als alle opgedroogde lijm het moeilijk maakt om het mondstuk te openen? Een in de winkel gemaakte sleutel die bij de fles wordt bewaard, duurt minuten om te maken en zorgt ervoor dat deze elke keer weer gemakkelijk te openen is. Ik heb een paar houten sleutels gemaakt, 3⁄8 inch bij 1 inch bij 4 inch, uit sloophout. Boor een 9⁄16-inch. gat aan het ene uiteinde, maak dan twee parallelle sneden met een zaag en klaar.

Lade-opener

Hameren 1-in.  door 5-in.  stuk 25-gauge slangklemband met de laatste centimeter naar achteren gebogen.

Lade-opener

Bij het monteren van vlakke deuren of lades is het moeilijk om ze uit de openingen te krijgen voordat de grepen zijn bevestigd. Om het probleem op te lossen, heb ik een 1-in. door 5-in. stuk 25-gauge slangklemband met de laatste centimeter naar achteren gebogen en gehamerd en vervolgens iets geopend. Ik forceer hem tussen de lade en de verdeler totdat het gebogen stuk terugveert, en trek dan de lade eruit. Als alternatief kan voor hetzelfde doel een L-vormige inbussleutel worden gebruikt; selecteer er gewoon een die kleiner is dan de opening van de lade.

Lijn het midden van de basis uit met de middellijn van de tafel en sla de ene centreerstang aan elk uiteinde van de basis in om te voorkomen dat deze verschuift.

Centreerpennen slijpen

Centreerpennen

Centreerpennen

Om uw tafelblad op zijn plaats te houden wanneer u de foundation bevestigt, zijn deze snel te maken centreerstokjes van onschatbare waarde. Ze zijn 1⁄4 inch. of three⁄16-inch diam. koperen lasstaven, op ongeveer 6 inch gesneden en geslepen. Met de bovenkant en de foundation ondersteboven lijn ik het midden van de foundation uit met de middellijn van de tafel en hamer ik de ene centreerstang aan elk uiteinde van de foundation in om te voorkomen dat deze verschuift, terwijl ik de relaxation van de schroefgaten markeer met behulp van een priem. Een 20d of 30d nagel zou ook werken.

Eenvoudige houten afstandhouders

Uitlijningsafstandhouders

Uitlijningsafstandhouders

Of u nu eerst pinnen of staarten snijdt, wanneer u de ene op de andere overbrengt, is het van cruciaal belang dat de groeven voor de onderkant van de lade good op één lijn liggen, zodat ze ononderbroken rond de ladekast lopen. Eenvoudige houten afstandhouders zijn een gemakkelijke manier om het dilemma op te lossen.

Boren en op lengte knippen.

Consistente diepteaanslag

Je wilt nooit per ongeluk gaten in de planken door de zijkant van de kast boren. Een eenvoudige, geboorde cilinder die over de boor schuift en de snede op de juiste diepte stopt, is een onmiskenbaar gadget voor deze taak.

Boren en op lengte knippen. Klem uw plug stevig huge in een handschroef en boor een gat van dezelfde grootte of iets groter dan de diameter van de beoogde boor. Het gat dat u boort, hoeft niet helemaal door de plug te gaan. Zaag vervolgens de plug op lengte op foundation van de gewenste gatdiepte. U kunt de diepte van de gaten die u gaat boren nauwkeurig afstellen door de aanslag in te korten of sluitringen toe te voegen.

Het kleine gereedschap van Christian Becksvoort sprd imgVan Fijne Houtbewerking #308

Om het artikel te bekijken, klikt u op de Bekijk PDF knop hieronder.

Chris Becksvoort, de zwaluwstaartmeester aan het werk

Gewoon weer een zwaluwstaartvideo? Niet echt, als je kunt zien hoe Christian Becksvoort een la inpakt in een zeven minuten durende montage

Winkelgemaakte snijmeter

Bouw uw eigen snijmaat en krijg vanaf het start betere verbindingen, met schonere, nauwkeurigere lay-outlijnen.

Aangepaste schrapers voor maatwerk

In de winkel gemaakte schrapers maken moeilijk bereikbare oppervlakken glad zonder scherpe particulars dof te maken

GRATIS PDF downloaden

wanneer u hieronder uw e-mailadres invult.

Bekijk PDF


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here