Home Technische gadgets voor thuis Snelle negatieve spanning voor een opamp

Snelle negatieve spanning voor een opamp

0
Snelle negatieve spanning voor een opamp


Het is een klassiek probleem bij het ontwerpen met opamps: je moet de output naar nul laten gaan, maar bij de meeste opamps kun je niet helemaal bij de voedingsrail komen. Als uw voedingsopties een positieve spanning en aarde zijn, kunt u niet naar nul gaan zonder een speciaal soort opamp die mogelijk niet aan uw behoeften voldoet. Het beste wat je kunt doen is een negatieve voeding naar de chip leveren. Heb je er geen? (Peter Demtsjenko) kan helpen. Hij gebruikt hiervoor een eenvoudige multivibrator met twee transistoren, samen met enkele diodes en condensatoren om een ​​minimale negatieve spanning te genereren.

De schakeling is eenvoudig en produceert slechts een kleine negatieve spanning. Hij vermeldt dat hij bij een belasting van 910 ohm ongeveer -0,3V ziet. Niet veel, maar genoeg om die opamp met een redelijke belasting op nul te krijgen. In tegenstelling tot andere circuits die hij in het verleden heeft gebruikt, is deze efficiënt. Met een ingang van 5 volt verbruikt hij minder dan 1,5 mA.

Zijn vorig circuit gebruikte LED’s en fotocellen, wat leidde tot weinig ruis, maar niet het beste was voor de efficiëntie. Het is echter nog steeds een slim idee.

Er zijn veel manieren om een ​​dergelijke negatieve spanning te krijgen. Als je toch een RS232-interface hebt, kun je misschien een deel van de poort of je eigen driver swipen, hoewel dit misschien luidruchtiger is dan je wilt.

We hebben uitgebreid geschreven over “de negatieve rail‘ en hoe je het kunt krijgen. Je kunt natuurlijk altijd een module bij het probleem. Wat is je favoriete manier om een ​​negatief aanbod te krijgen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here