Home Technische gadgets voor thuis Wegwerpvape-batterijen, omgezet in USB-powerbank

Wegwerpvape-batterijen, omgezet in USB-powerbank

0
Wegwerpvape-batterijen, omgezet in USB-powerbank


Het is weer een van die leuke eigenaardigheden van onze steeds cyberpunker wordende wereld: in plaats van dat er sigarettenpeuken in onze straten liggen, is de kans groter dat je wegwerpvaporizers tegenkomt die geen sap meer hebben. Hoewel de relatief onschadelijke papierresten van een sigaret uiteindelijk uit elkaar vallen als ze worden blootgesteld aan de elementen, zijn deze futuristische caltrops helaas niet alleen potentieel explosief dankzij hun interne lithium-ionbatterij, maar gaan ze nergens heen zonder enige menselijke tussenkomst.

Doe dus het milieu en uw onderdelen een plezier: raap ze op en crimson hun interne cellen. Als (N-Ender_3) wordt weergegeven met deze construct, is het goedkoop en gemakkelijk om van de overblijfselen van een paar vapes een handige USB-powerbank te maken. In dit geval is de behuizing 3D-geprint, waardoor hij bijzonder nauwsluitend is, maar je kunt de cellen web zo goed in iets anders verpakken als je geen fan bent van geëxtrudeerd plastic.

De echte ster van de present hier is een kant-en-klare USB-powerbankmodule, die zorgt voor het veilig opladen van de parallel bedrade cellen en het verhogen van de uitvoer naar 5 V. Zoals uitgelegd door (N-Ender_3) in de projectbeschrijving, Er is hier echter een voorbehoud: je moet eerst alle cellen volledig opladen (nadat je hebt gecontroleerd of ze intact zijn en werken) voordat je ze aan elkaar soldeert. Deze simplistische oplaadmodule heeft niet de mogelijkheid om de cellen afzonderlijk in evenwicht te brengen, dus als ze niet allemaal binnen een straal van ongeveer 0,1 V van elkaar verwijderd zijn, zal het misgaan.

Zoals gewoonlijk, er is een risico verbonden aan het werken met lithium-ionbatterijenmaar we denken dat de kans kleiner is dat ze ontploffen wanneer het op de juiste manier wordt hergebruikt dan dat ze op straat zitten te wachten om overreden te worden. Waarschijnlijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here