Home Technische gadgets voor thuis Opladen tijdens het rijden nu mogelijk in Michigan

Opladen tijdens het rijden nu mogelijk in Michigan

0
Opladen tijdens het rijden nu mogelijk in Michigan


Zware voertuigen zoals semi-vrachtwagens vormen een grotere uitdaging bij het elektrificeren van de transportvloot dan kleinere, meer aerodynamische personenauto’s. Michigan heeft nu de eerste openbare oplaadsysteem voor onderweg in de Verenigde Staten om deze bezorgdheid te helpen wegnemen. (through Elektrek)

Electreon, een bedrijf al actief in Europa, received het contract voor het op inductieve spoel gebaseerde laadsysteem op de nieuwe onderzoekscampus van Michigan Central Station. De eerste ritten zullen plaatsvinden met een Ford E-Transit om te testen, maar er zijn plannen om in de nabije toekomst openbaar gebruik langs de route van 1,6 km mogelijk te maken.

Voertuigen die het systeem gebruiken, hebben een speciale ontvanger nodig, dus we hopen dat er een open standaard zal ontstaan ​​in plaats van dat je voor elke weg waarop je rijdt een andere ontvanger moet hebben. Dit lijkt een lastiger ruil te zijn dan het moeten hebben van drie verschillende tolwegtransponders. Helaas gaat de pagina over draadloze standaarden op de Electreon-website momenteel 404s, maar CharIN, de standaardorganisatie achter de Gecombineerde oplaadstandaard (CCS) heb zojuist een gelanceerd taskforce voor draadloze stroomvoorziening in september.

Als je nieuwsgierig bent naar andere inspanningen op het gebied van opladen onderweg, bekijk dan dit slotcar-systeem in Zweden of een ander gebruikt stroomafnemers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here