Home Huizen bouwen 10 suggestions voor keuzes voor christelijk familie-entertainment

10 suggestions voor keuzes voor christelijk familie-entertainment

0
10 suggestions voor keuzes voor christelijk familie-entertainment


Nu technologie de toegang tot leisure makkelijker maakt dan ooit tevoren, kan het voor ouders een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat de inhoud waartoe hun gezin toegang heeft, aansluit bij hun christelijke waarden. Als u op zoek bent naar wat hulp bij het navigeren door tv-programma’s, movies en zelfs videogames, dan zijn deze suggestions op Keuzes voor christelijk familie-entertainment zorgt ervoor dat u een goede begin maakt! Het is een belangrijk onderdeel van het cultiveren van een Christus-gecentreerd huis.

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Belangrijke opmerking: dit bericht is een algemene gids voor christelijke ouders over hoe ze thuis een standaard voor leisure kunnen creëren. Het richt zich specifiek op schermentertainment, maar kan ook van toepassing zijn op boeken en muziek. Ik ga je niet vertellen waar je op moet letten of welke regels je moet toepassen. Elke familie is anders en het is een kwestie van jouw overtuigingen. Als u al sterke overtuigingen heeft over de hoeveelheid en tot welk soort amusement uw kinderen toegang hebben, houd u dan aan datgene waartoe de Heer u leidt!

1) Ken Gods Woord

Start zoals altijd met Gods Woord. Als u vertrouwd bent met wat de Bijbel over alle dingen leert (niet alleen over leisure), zullen u en uw kinderen de solide foundation krijgen die u nodig heeft. Het is nuttig voor zowel het evalueren van movies, video games, boeken, enz., maar ook voor het afhandelen van eventuele discussieproblemen die opduiken tijdens het gebruik ervan. Maak er een prioriteit van leer uw kinderen de Bijbel op consistente foundation!

2) Voer regelmatig discussies over het wereldbeeld

Betrek uw kinderen erbij gesprekken over de overtuigingen en waarden van uw gezin en hoe deze uw visie op culturele kwesties zouden moeten bepalen. Moedig ze aan kritisch na te denken over de boodschappen die in verschillende vormen van leisure worden weergegeven.

Alles heeft een wereldbeeld. Assist uw kinderen geoefend te worden wereldbeeld identificeren en evalueren door samen goede vragen te stellen. Hier is een goede lijst om mee te beginnen.

Voor alle kinderen:

  • Wat is de belangrijkste boodschap?
  • Welke waarden worden gepromoot?
  • Komen ze overeen met de waarden in Gods Woord?
  • Waarom of waarom niet?

Voor oudere kinderen:

  • Welke waarden worden bekritiseerd?
  • Wat probeert het mij te laten geloven?
  • Hoe werkt het in op mijn emoties, trots of angsten om mij dit te laten geloven?
  • Hoe zijn deze waarden te vergelijken met Gods Woord en met wat ons gezin gelooft?
  • Wat is Gods waarheid over de hier gepresenteerde kwesties?

3) Evalueer leisure in het licht van de Bijbel

Herinner uw kinderen eraan houd alles tegen het licht van de Bijbel, inclusief leisure. Beoordeel de inhoud van movies, tv-programma’s, boeken en andere vormen van leisure door ze te vergelijken met bijbelse principes. Dit geldt ook voor christelijk familie-entertainment.

Als er iets ter sprake komt, bespreek dan wat de Bijbel erover zegt. Als je het niet zeker weet, sla samen uw Bijbel open of zoek de kwestie op in een concordantie. Ik gebruik vaak Nave’s actuele bijbel, zowel de gedrukte als de on-line versie. Blauwe Letterbijbel is mijn favoriete on-line bijbelstudiehulpmiddel, dat ook woordenboeken en concordanties bevat.


“Op de Bijbel gebaseerde spellen maken, gevuld met Gods waarheid, die geloof en verbeelding inspireren!” REGISTREER HIER om op de wachtlijst te komen en een e-mail te ontvangen wanneer de video games worden uitgebracht!


4) Dierenartsinhoud zorgvuldig

Dit is vooral belangrijk voor de jongere jaren, maar het is goed te doen voor kinderen van alle leeftijden als het gaat om christelijk familie-entertainment. Zoek recensies op, kijk/luister van tevoren, and so forth. Dit zal u helpen beslissen of het überhaupt gepast is om bij u thuis te zijn. Soms spreken mijn man en ik van tevoren een afspraak af om een ​​movie te kijken om er een voorvertoning van te zien voor de kinderen, als we het niet zeker weten na het lezen van recensies. Voor oudere kinderen kun je ze misschien meer inhoud laten bekijken, maar door middel van doorlichting kun je erbij betrokken worden en belangrijke discussies over wereldbeschouwingen en bijbelse principes op gang brengen.

Mijn favoriete christelijke familie-entertainmentbron voor het opzoeken van recensies is On-line aangeslotenmaar ik ben er ook wel eens naar toe gegaan Gezond verstand-media (het is seculier, dus gebruik het met wijsheid) of Fb-groepen zoals deze om meer informatie op te zoeken. Zelfs dingen als Amazon-recensies en Google-zoekopdrachten kunnen vaak recensies opleveren van christelijke ouders die inhoudswaarschuwingen geven.

5) Bid om wijsheid en onderscheidingsvermogen

Vraag God om leiding bij het stellen van passende normen voor amusement bij u thuis. Hij belooft ons wijsheid te geven als we erom vragen! Bespreek onder gebed met uw accomplice wat de norm bij u thuis zou moeten zijn op het gebied van amusement, en weet dat het is normaal dat het in de loop van de tijd evolueert terwijl jullie allemaal samen leren en groeien.

Bepaal hoe je wilt deze voorkeur effectief en respectvol aan anderen over te brengen, indien nodig. Grootouders zijn zich er bijvoorbeeld van bewust dat we het liefst van tevoren weten welke movies onze kinderen gaan kijken als ze nieuw voor hen zijn. Onze kinderen weten ook dat ze ons moeten sms’en/bellen als ze iets willen kijken bij een vriend thuis. Het kan soms ongemakkelijk zijn om je op dit gebied aan je regels te houden, maar het is de moeite waard. In de loop van de tijd hebben we ontdekt dat dit een verwachting werd en niet langer een knelpunt was.

6) Houd toezicht op het mediagebruik

Om redenen van veiligheid en discipelschap is het belangrijk om dat te doen Houd in de gaten welke media er in uw huis worden gebruikt. U kunt overwegen inhoudsfilters en ouderlijk toezicht te gebruiken, de fysieke toegang tot apparaten te beperken tot bepaalde locaties en tijden van de dag, en accounts regelmatig te controleren om te zien wat er wordt bekeken, afgespeeld of beluisterd.

We delen vaak met onze kinderen dat deze maatregelen bedoeld zijn om hen te beschermen. Ze weten dat naarmate ze ouder worden, integriteit aan de dag leggen en media verstandig leren beoordelen en gebruiken, we hen zullen helpen hun eigen verantwoordingssystemen op te zetten, gebaseerd op het voorbeeld dat we ze thuis hebben laten zien.

7) Houd de ontwikkelings- en spirituele volwassenheid van uw type in gedachten

Houd rekening met de leeftijd, emotionele volwassenheid, gevoeligheid en spirituele groei van uw type bij het kiezen van leisure of het implementeren van monitoring. Met de soorten inhoud die on-line beschikbaar zijn, Waakzaam blijven is belangrijk om ze te beschermen tegen ongepaste, schadelijke of roofzuchtige inhoud. We willen ook niet dat ze inhoud consumeren die voortdurend de waarden en het wereldbeeld van onze familie ondermijnt.

Maar het is ook goed om te onthouden dat elk type anders is, dus het monitoringniveau of de aanpak die u gebruikt, kan variëren. Naarmate ze ouder worden, wil je ze ook de kans geven om zelfstandig met mediakeuzes om te gaan, met de juiste richtlijnen en verantwoordelijkheid. Het is iets om onder gebed over na te denken als uw kinderen opgroeien, zodat ze verstandig en veilig mediagebruik kunnen oefenen in een veilige omgeving en onder uw leiding.

8) Let ook op de hoeveelheid

Gezinnen hebben hier verschillende benaderingen van. In onze familie staan ​​we dingen toe als videogames, movies, enz., Maar wij houd in de gaten hoeveel tijd er op schermen staat elke dag en stel er enkele beperkingen aan.

Uit onderzoek blijkt dat te veel schermtijd schadelijk is voor kinderen (hier is een artikel erover met enkele interessante hyperlinks). We willen er ook voor zorgen dat onze kinderen hun reduce en verantwoordelijkheden gedaan krijgen, en voldoende tijd hebben voor vrij spel, pastime’s en lezen. Te veel schermtijd heeft ook een negatieve invloed op hun humeur en gedrag. Allemaal goede redenen, vinden wij hebben enkele basisbeperkingen op het gebied van schermtijd.

Hoeveel u toestaat en wanneer is een kwestie van de doelen en voorkeuren van uw gezin. In ons gezin is de algemene regel 1 uur schermtijd nadat het werk is gedaan. In het weekend is er meer tijd toegestaan ​​en zijn er soms mogelijkheden om meer schermtijd te verdienen.

9) Investeer in christelijk familie-entertainment

Zoek en ondersteun movies, tv-programma’s, boeken, video games en andere vormen van leisure het bevorderen van christelijke waarden en het aanmoedigen van geestelijke groei. Dit zal uw kinderen voorzien van positieve en opbeurende inhoud om van te genieten.

Voor al het leisure dat we gebruiken, zowel christelijk als seculier, doorlichting en actieve discussie zijn belangrijk. We kijken vaak zelfs naar wie een dienst of een stukje inhoud heeft gemaakt (inclusief hun geloofsverklaring) om te zien of het iets is dat we willen ondersteunen. Het kost tijd, maar het is de moeite waard om bronnen te vinden die passen bij de waarden van uw gezin en bij een bijbels wereldbeeld. Een paar plaatsen om te beginnen zijn onder meer AntwoordenTV, GeweldigSciTVEn Jippie.

10) Houd de dialoog open

Waar uw gezin ook terechtkomt als het gaat om hoeveel schermtijd, welk soort leisure of welke specifieke inhoud is toegestaan, houd de dialoog open en vriendelijk met uw kinderen. We willen dat ze naar ons toe komen als ze leisure tegenkomen dat twijfelachtig is (het zal gebeuren!) dus wees hun mediacoach en gids tijdens het ouderschapstraject.

Assist uw kinderen een gewoonte te ontwikkelen van gezonde discussies, kritisch denken en het toepassen van vragen over de bijbelse wereldbeschouwing op de amusementsinhoud die zij consumeren. Het zal hen een leven lang dienen!

Misschien vind je dit ook leuk…

Voorlezen die uw kinderen op Christus wijzen

Christelijke literatuur gebruiken en voorlezen om uw kinderen op Christus te wijzen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here