Home Technische gadgets voor thuis 1D LED PONG, Arduino-stijl | Hackaday

1D LED PONG, Arduino-stijl | Hackaday

0
1D LED PONG, Arduino-stijl |  Hackaday


Misschien ligt het aan ons, maar is het niet verbazingwekkend dat PONG in een wereld van behoorlijk realistische spellen nog steeds spannend is om te spelen? Deze 1D-implementatie door (newsonator) is ongeveer web zo spannend als mogelijk.

Het werkt zoals je waarschijnlijk zou verwachten: het licht beweegt heen en weer tussen de twee spelers. Houd het in het groen en je hebt een mooie, zachte volley. Laat het je rode LED raken en je hebt een punt verloren. Maar als je op je knop kunt drukken terwijl je gele LED brandt, versnelt het licht enorm totdat de volgende knop in het groen drukt.

Onze enige wens is dat de daaropvolgende indrukken van de geel-lichtknop het nog sneller zouden maken. Maar er zijn eigenlijk alleen maar twee snelheden met de huidige programmering.

In de coole, lasergesneden doos zit een Arduino Uno en een 9V-batterij, plus een stroombegrenzende weerstand en de allerbelangrijkste zoemer. We vinden het leuk hoe (newsonator) de LED’s op de Arduino heeft aangesloten door ze aan een rij header-pinnen te solderen en huge te plakken Dat in de Arduino zodat deze later in andere projecten kan worden gebruikt. We vinden het ook leuk hoe (newsonator) een paar pluggen door de doos duwde om uiteindelijk de twee knoppen te ondersteunen.

Bekijk de introductievideo na de pauze voor de algemene particulars. Het bouwen gebeurt aan de hand van een paar verschillende korte video’s die volgen.

Hoewel dit vrij klein is, is het dat niet helemaal het minimaal haalbare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here