Home Thuis tuinieren mijn ‘geheim’ voor het overwinteren van Japanse esdoorns

mijn ‘geheim’ voor het overwinteren van Japanse esdoorns

0
mijn ‘geheim’ voor het overwinteren van Japanse esdoorns


Japanse esdoorn in de herfstNNOG NIET, MAAR BINNENKORT. Dat is het second waarop mijn Japanse esdoorns zich weer zullen verstoppen voor de winter, om hun zachte twijgen en prachtige bast te beschermen tegen winterwinden en ijs en zonnebrand (en muizen en veldmuizen en wie weet wat er hier nog meer ronddwaalt op de koudste dagen). Het is de meest voorkomende vraag die mij wordt gesteld tijdens tuinrondleidingen hier in de lente en zomer: wat doe je met al die enorme potten met Japanse esdoorns in de winter? Dit is wat ik doe:

Zodra ze hun bladeren hebben laten vallen en inactief zijn geworden, na een flinke harde bevriezing of zo, stap ik uit de handkar en schakel ik een dappere vriend in. We zeggen onze gebeden en rijden ze dan een voor een over mijn heuvelachtige tuin, naar de onverwarmde schuur.

Ik zal zeker op een dag aan mijn einde komen onder een van deze grote potten, wanneer ik de bergafwaartse kant van deze sleepoperatie beman.

Ik zorg ervoor dat ze tijdens de herfst goed worden bewaterd, zodat ze goed gehydrateerd de opslag in gaan en daardoor minder gevoelig zijn voor uitdroging als ze daar zijn. Er wordt geen water aangeboden in de koudste maanden, wanneer de grond en de bomen in het gebouw grotendeels bevroren zijn, maar ik start rond februari te controleren, zodra de iets langere dagen de planten een duwtje in de rug geven om te ontwaken, terwijl ze misschien wat nodig hebben, vooral in maart en april.

Mijn schuur heeft ramen die een beetje licht binnenlaten, maar dat is niet nodig of zelfs maar gewenst; duisternis is prima voor slapende dingen, en laat in de winter of vroeg in de lente zal te veel licht ervoor zorgen dat ze sneller willen ontwaken dan je wenst.

Japanse esdoorns uit de opslagschuurIk bewaar de potten zo lang als ik kan binnen (soms tot eind april) en ik verplaats ze niet naar hun seizoensplaatsen (die verre van gemakkelijk te bedekken zijn als de nachten vriezen) tot het weer komt echt tot rust. Ik rijd ze gewoon naar buiten en plaats ze in de buurt van de schuur, voor het geval er een ‘brandoefening’ moet plaatsvinden.

Sommige tuinders snoeien om de paar of een paar jaar lichtjes met hun wortels wanneer ze geleidelijk in een grotere container worden opgepot, om de growth te vertellen dat hij klein moet blijven, bijna alsof ze bonsai maken.

Ja, veel soorten en variëteiten van Japanse esdoorns zouden hier in de grond in Zone 5B good winterhard zijn (waaronder enkele in de hyperlink bij het eerste punt hieronder), maar tussen scheuren in de bast door zonnebrand en gebroken takken door ijsstormen en zo het andere uiteinde van de winter: vers gebladerte van late vorst en wind, daar heb ik liever geen moeite mee. En bovendien zijn het zulke mooie onderwerpen voor potten.

Daarom vraagt ​​iedereen er altijd naar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here