Home Technische gadgets voor thuis Mindcontrol… Nee, niet zo

Mindcontrol… Nee, niet zo

0
Mindcontrol… Nee, niet zo


(Classic Geek) vond een interessant apparaat uit 1996 genaamd “MindDrive” dat beweert dat je je laptop met je hersenen kunt besturen. Vreemd genoeg maakt het echter geen verbinding met je hoofd. In plaats daarvan heeft het een pinksensor die lijkt op een puls-ox-sensor. Werkte het? Onderstaande video laat zien wat het wel en niet kan.

Het bedrijf beweert dat het apparaat het resultaat is van zeven jaar onderzoek. We vermoeden dat het niet veel meer is dan een galvanometer, zoals een speelgoedleugendetector voor kinderen. Er is een gouden sensor en een klittenbandsluiting. Het is moeilijk voor te stellen dat het haalbaar was dat ‘hyperlinks denken’ een verandering in je vinger zou veroorzaken die het apparaat kan interpreteren.

Het apparaat werd geleverd met software program, waaronder zaken als “MindSkier”, een scrollend skispel. (Classic Geek) vermoedde dat het niet uitmaakte of hij de sensor aan had of niet, maar de software program was slim genoeg om te beseffen dat de sensor geen enter had. Het was echter onmogelijk om onderscheid te maken tussen willekeurige bewegingen en louter fouten in de ‘gedachtenbeheersing’. Het flipperkastspel had hetzelfde probleem. Maar het lijkt zeker dat de spellen gewoon willekeurige acties uitvoeren.

Het apparaat kreeg wat pers in die tijd, waarschijnlijk omdat een van de companions van het bedrijf, volgens rapporten, de Miramax-studio van Walt Disney was. Miramax beweerde dat ze in 1997 korte movies zouden uitbrengen die gecontroleerd werden door je gedachten. Hmmm… De New York Instances berichtte in 1996 dat zij het apparaat van $140 ook niet geloofden. Ze vergeleken het met een Magic 8-bal. Ze omzeilden de vingersensor met een druif en een propje vochtig keukenpapier. Beiden konden het apparaat ook ‘besturen’. Wie weet?

A hoofdband zou overtuigender zijn geweest. Sensing zenuw impulsen kan ook, maar is nauwelijks hetzelfde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here