Home Technische gadgets voor thuis Rol uw eigen SDR | Hackaday

Rol uw eigen SDR | Hackaday

0
Rol uw eigen SDR |  Hackaday


Als je softwaregedefinieerde radiohardware hebt en alleen de software program van iemand anders gebruikt, mis je de helft van het plezier. (Tech Minds) laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om uw eigen software program te gebruiken GNU Radio Companion in een recente video.

GNU Radio gebruikt meestal Python, maar met de bijbehorende software program hoef je zelden echte Python te kennen. In plaats daarvan sleept u eenvoudigweg blokken rond om filters, DSP-verwerking en andere functies weer te geven die u nodig hebt om de verwerking voor uw toepassing te creëren.

Het is heel eenvoudig om geavanceerde gebruikersinterfaces te creëren met watervallen, spectrumanalysatoren, filters en meer. Het voorbeeld in de video is een 40 meter ontvanger die gebruik maakt van een RTL-SDR. Met de juiste {hardware} werkt GNU Radio natuurlijk met elke frequentie, van audio tot alles wat je op je laptop kunt krijgen.

Wij hebben onze eigen videoserie op GNU Radio, die in de loop der jaren niet veel is veranderd. Die van ons begint met audio, aangezien het een goede gok is dat je een geluidskaart hebt. Later gaan we over op het gebruik echte RF-hardware. Hoewel je GNU Radio doorgaans beschouwt als een radio-ontvanger of -zender, levert het ook een boete op aangepaste signaalgenerator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here