Home Technische gadgets voor thuis Een NFC E-Paper-display van Waveshare hacken met Thriller MCU

Een NFC E-Paper-display van Waveshare hacken met Thriller MCU

0
Een NFC E-Paper-display van Waveshare hacken met Thriller MCU


Tegenwoordig zijn e-paper (eInk) shows overal aanwezig, waarbij winkels een van de grootste gebruikers zijn van kleinere, monochrome versies van deze permanente shows. Dit heeft ze ook tot een solide doelwit gemaakt van hackers die niet alleen proberen om afgedankte exemplaren te reverse-engineeren en opnieuw te gebruiken, maar ook degenen die aan consumenten worden verkocht, waarbij (Aaron Christophel) recentelijk reverse-engineering heeft uitgevoerd en knipperende aangepaste firmware (GitHub-bron) naar een Waveshare 2,13″ NFC-aangedreven e-paper weergave.

Wat misschien wel het meest opvalt, is hoe vergrendeld en zonder documentatie deze apparaten zijn. Het bord (Aaron) waarnaar werd gekeken, had geen markeringen op het hoofd-IC en Waveshare gaf niet meer informatie dan de Android- en iOS-apps. Dit leidde tot een aantal matching van verschillende NFC-compatibele MCU’s met de pinout, met de ChivotechTN2115S2 uitrollen als de meest waarschijnlijke kandidaat. Dit is een 8 MHz Cortex-M0 MCU met niet alleen NFC, maar ook een functie voor het oogsten van energie (tot 300 mW). Daarom kan deze e-paper tag het show updaten zonder externe voeding of een batterij.

Omdat de datasheet van Chivotech nogal schaars was, moest er meer reverse-engineering worden uitgevoerd, waaronder het dumpen van de firmware en het verkennen ervan met Ghidra. Daarbij werd de geheime sleutel ontdekt om de Flash beschrijfbaar te maken en om de randapparatuur en weergave te bedienen. Met deze kennis is het nu mogelijk om deze tagweergave-update uit te voeren zonder te worden beperkt door door de fabrikant geleverde instruments en software program, waardoor deze oneindig nuttiger wordt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here