Home Technische gadgets voor thuis Oude Prius krijgt verbeterde batterijen

Oude Prius krijgt verbeterde batterijen

0
Oude Prius krijgt verbeterde batterijen


Veel van de batterijen die tegenwoordig worden gemaakt, zijn een of andere soort lithiumbatterijen, van mobiele telefoons, laptops en drones tot elektrische auto’s en oplossingen voor elektriciteitsopslag. Maar deze technologie is relatief nieuw; zelfs tot in de jaren negentig en het start van de jaren nul waren de enige algemeen verkrijgbare batterijen voor zaken als elektrisch gereedschap of de nieuwe hybride voertuigen die op de markt kwamen nikkel-metaalhydride (NiMH). Hoewel het voor die tijd goed was, kunnen ze niet alle voordelen van lithium bieden. Er zijn nog steeds veel hybride voertuigen op de weg die deze batterijen gebruiken, dus als je in een oudere Prius rijdt en hem een ​​moderne opfrisbeurt wilt geven, Er is een snelle optie om uw oude batterijen te verwisselen.

Ondanks dat lithiumtechnologie al tientallen jaren beschikbaar is, vond de overstap naar lithium voor de Toyota Prius niet onmiddellijk plaats, waarbij veel varianten tot in de jaren 2020 nog steeds NiMH-batterijen gebruikten, grotendeels omdat de NiMH-batterijen goedkoper en minder onderhoudsintensief zijn dan lithiumbatterijen. Zijn. Naarmate deze accu’s capaciteit verliezen, zijn de auto’s nog steeds bestuurbaar, maar zullen de voordelen van de hybride aandrijflijn niet meer zo toegankelijk zijn. De improve, van een bedrijf genaamd Undertaking Lithiumvervangt deze batterijen door moderne lithiumtechnologie die de efficiëntie en prestaties van deze auto’s zelfs boven hun oorspronkelijke capaciteiten kan verbeteren, aangezien lithiumbatterijen een grotere vermogensdichtheid hebben.

Omdat de Toyota Prius een van de meest betrouwbare auto’s op de weg is, dankzij de elektromotor in de hybride aandrijflijn die veel stress wegneemt van de verbrandingsmotor, is het vaak de moeite waard om deze oude accu’s te upgraden naar moderne accu’s om elke laatste kilometer uit te persen. deze werkpaarden mogelijk. Omdat veel van de vervangingsprocessen bijna internet zo eenvoudig zijn als het eruit halen van een oude batterij en het plaatsen van een nieuwe, kan het een no-brainer zijn als dat anders het enige probleem met het voertuig is. Dit geldt ook voor volledig elektrische voertuigen, hoewel het proces om de batterij te vervangen iets ingewikkelder kan zijn.

Met dank aan (JohnU) voor de tip!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here