Home Meubilair Reward for Life trapt fondsenwerving 2024 af met evenementen op de Winter Atlanta Market

Reward for Life trapt fondsenwerving 2024 af met evenementen op de Winter Atlanta Market

0
Reward for Life trapt fondsenwerving 2024 af met evenementen op de Winter Atlanta MarketMeubelwereldnieuwsbureau op 12/8/2023


Reward for Life, de nationale liefdadigheidsorganisatie van de cadeau-, briefpapier- en woningdecoratie-industrie, heeft aangekondigd dat de fondsenwerving voor 2024 zal beginnen op de Atlanta Market in de winter van 2024, met twee activiteiten die verband houden met de nieuwe Wereld centrale keuken kookboek en speciale verbinding met de Opening Evening Celebration van de markt.

Ari Lowenstein, voorzitter van Reward for Life, en eigenaar van Ari’s Pantry, zal op donderdag 18 januari van 17.00 tot 19.00 uur gerechten uit het WCK-kookboek bereiden en serveren in de showroom van Darrah and Co (gebouw 2, verdieping 18), en geeft op vrijdag 19 januari van 14.30 – 15.30 uur een dwell kookdemonstratie uit het WCK-kookboek in de JURA Demonstratiekeuken (gebouw 2, verdieping 8). Bezoekers van de twee evenementen kunnen de gerechten proeven en in aanmerking komen voor het winnen van kookboeken, gedoneerd door uitgeverij Penguin Random Home.

Met een bijdrage van minimaal 20 greenback aan de crisisgerelateerde hongerbestrijding van World Central Kitchen komen donoren in aanmerking voor het winnen van een van de 50 free of charge exemplaren van het kookboek. Op vrijdag, tijdens de Demonstratiekeukensessie, wordt één kookboek uitgereikt dat persoonlijk is ondertekend door de beroemde chef-kok en WCK-oprichter, chef-kok Jose Andres. Doneer on-line by way of doneer.wck.org/fundraiser/giftforlife2024.

Het World Central Kitchen Cookbook staat vol met recepten die zijn geïnspireerd op de plaatsen waar het WCK Reduction Group heeft gekookt na rampen en andere crises over de hele wereld. Elk hoofdstuk concentreert zich op een van hun kernwaarden en deelt inspirerende verhalen van de chef-koks, vrijwilligers en gemeenschappen die ze hebben geholpen in tijden van disaster of battle. Naast smakelijke en voedzame recepten vertelt het boek het fascinerende verhaal van WCK en zijn netwerk van vrijwilligers en koks over de hele wereld die zich inzetten voor “Bouw langere tafels, geen hogere muren.” (https://wck.org/kookboek)

Donderdag kookt chef-kok Ari een gerecht vanuit elk van de zeven kernwaarden en inspiraties van WCK als organisatie: Empathie (Braised Pork al Pastor): Urgentie (Arepas); Aanpassing (Reems Kafta Bil Bandora); Hope (Oekraïense Borsch); Gemeenschap (Brook’s Carrot Farro Salad); Veerkracht (Kamal’s Freekeh); en Pleasure (de citroenolijfoliecake van de hertogin). Op vrijdag toont zijn dwell kookdemonstratie de Arepas uit het WCK Cookbook, ronde maïspasteitjes die in Zuid-Amerika worden gegrild en gegeten, van nature glutenvrij en voedzamer dan het meeste brood.

“We zijn dankbaar voor de mogelijkheid om twee voedsel- en fondsenwervende evenementen te organiseren, gericht op het vergroten van het bewustzijn voor World Central Kitchen en hun geweldige werk over de hele wereld”, aldus Lowenstein. “We hopen dat de industrie zich bij ons aansluit en deze ervaring deelt!”

In het verlengde van de kookevenementen zal de “Market Kick-Off Celebration” van Atlanta Market op woensdag 17 januari ook ten goede komen aan Reward For Life en World Central Kitchen. Het evenement, dat van 18.00 uur tot 19.00 uur plaatsvindt in het Atrium van Gebouw 3, viert de openingsdag van de tijdelijke tentoonstellingen van Atlanta Market met muziek, drankjes en lichte hapjes. ANDMORE, eigenaar/exploitant van Atlanta Market, zal de donaties aan World Central Kitchen verdubbelen, tot maximaal $ 2.500.

Atlanta-markt loopt van 16 tot 22 januari 2024 in AmericasMart Atlanta. Atlanta Market is een dynamische en meeslepende groothandelsbestemming met de grootste productmix voor cadeaus van het land, aangevuld met een brede selectie woningdecoratie, meubels, kleding en de grootste presentatie van buitenleven van het land. Het beschikt over drie gebouwen met 51 verdiepingen met showrooms en tijdelijke tentoonstellingen met duizenden merken die retailers en ontwerpers uit elke Amerikaanse staat en meer dan 50 landen aantrekken. Voor informatie, bezoek AtlantaMarket.com.


Over Wereld Centrale Keuken
Opgericht in 2010 door chef-kok José Andrés, Wereld Centrale Keuken (WCK) is een non-profitorganisatie die als eerste in de frontlinie staat en verse maaltijden levert als reactie op crises, terwijl ze werkt aan het opbouwen van veerkrachtige voedselsystemen met lokaal geleide oplossingen. Door een mannequin van snelle actie toe te passen, gebruik te maken van lokale middelen en zich in realtime aan te passen, heeft WCK wereldwijd meer dan 300 miljoen voedzame maaltijden geserveerd. Wanneer het noodlot toeslaat, mobiliseert het hulpteam van WCK met de urgentie van nu om te beginnen met koken en maaltijden serveren aan mensen in nood. Door samen te werken met organisaties ter plaatse en een netwerk van lokale eating places, foodtrucks of noodkeukens te activeren, serveert WCK snel en effectief geruststellende maaltijden aan overlevenden van rampen. Om regionale economieën te ondersteunen, geeft WCK prioriteit aan de aankoop van lokale ingrediënten om mee te koken of om rechtstreeks aan gezinnen in nood te distribueren. WCK weet dat goed eten niet alleen voeding biedt, maar ook troost en hoop, vooral in tijden van disaster. Meer informatie op
wck.org.

Over Cadeau voor het leven
Reward for Life werd in 1992 opgericht door Peter Schauben als reactie op het tragische verlies van levens in de industrie door aids. De eerste bijeenkomst van de organisatie op de Nationwide Stationery Present bracht een dwarsdoorsnede van de belangrijkste uitgevers, marktcentra, verkopers, fabrikanten en detailhandelaren in de branche samen – allemaal bereid om bijeen te komen en samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Sinds die tijd heeft Reward for Life bijna 6 miljoen greenback ingezameld voor AIDS-onderzoek, onderwijs, behandeling en zorg by way of landelijke marktevenementen, marketingprogramma’s en directe donaties. In 2021 richtte Reward for Life zich op on-line digitale evenementen met een specifieke nadruk op COVID-gerelateerde hongerverlichting en financierde het de verstrekking van bijna 100.000 warme, voedzame maaltijden aan gemeenschappen die getroffen zijn door crises en conflicten over de hele wereld. De volledig uit vrijwilligers bestaande organisatie blijft het hele jaar door programma’s steunen die gericht zijn op verlichting van de honger, evenals jaarlijkse steun voor de HIV/AIDS-behandelings-, preventie- en belangenbehartigingsprogramma’s van GMHC. Meer informatie is beschikbaar op www.giftforlife.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here