Home Technische gadgets voor thuis Batterijen recyclen met bacteriën | Hackaday

Batterijen recyclen met bacteriën | Hackaday

0
Batterijen recyclen met bacteriën |  Hackaday


Het recyclen van voertuigaccu’s zal een groot probleem worden nu alle elektrische auto’s op de weg verschijnen. Wat als u het effectiever zou kunnen doen met de kracht van microben? (by way of Elektrek)

“Li-ion” voertuigaccu’s kunnen elk van de volgende zijn: aantal verschillende chemiemet complexere kathodemake-ups, zoals NCM (LiNiXMnjCo1-xyO2), omdat het begrijpelijkerwijs complexer is om ze in hun oorspronkelijke bestanddelen te scheiden. Onderzoekers en bedrijven in de industrie hopen economisch haalbare manieren te vinden om deze metalen terug te krijgen, zowel voor het milieu als voor de economie. gesloten lussysteem zou kunnen bieden.

Onderzoekers in Groot-Brittannië ontwikkelden een methode waarbij twee soorten bacteriën worden gebruikt om Ni, Mn en Co neer te slaan uit de vloeistof die uit de kathodes lekt. Li bleef in de vloeistof waar het afzonderlijk kon worden verwerkt, zoals verkregen in Li pekel. Mn werd eerst neergeslagen door S. oneidensis MR-1en een volgende stap verwijderde Ni en Co D. alaskensis G20. De onderzoekers melden dat Ni en Co veelbelovend zijn voor verdere scheiding by way of biologische methoden, maar voor deze stap is meer onderzoek nodig.

Als je op zoek bent naar nog meer interessante manieren waarop bacteriën kunnen worden ingezet voor het energiesysteem, kijk dan eens hier microbiële brandstofceleen andere gebruik van gronden een enzym dat is afgeleid van bacteriën en dat kan trekken elektriciteit uit dunne lucht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here