Home Technische gadgets voor thuis Raspberry Pi Zero Powers aangepast cameraplatform

Raspberry Pi Zero Powers aangepast cameraplatform

0
Raspberry Pi Zero Powers aangepast cameraplatform


Tegenwoordig hebben de meesten van ons altijd een behoorlijk indrukwekkende digitale digicam bij zich. Maar hoe capabel de {hardware} en software program van een moderne smartphone ook zijn, er zijn nog steeds genoeg redenen waarom je er een “echte” digicam bij zou willen hebben. De grotere sensor, geavanceerde bedieningselementen en de selectie lenzen die je zelfs bij een relatief goedkope digicam krijgt, openen een wereld van artistieke mogelijkheden.

Als je Echt Om die perfecte foto te maken, kun je tegenwoordig zelfs je eigen digitale digicam bouwen. Dit ontwerp van (Jacob Cunningham) Het is misschien niet mogelijk om shot-voor-shot te concurreren met een Canon of Nikon in de huidige staat, maar we denken dat je het ermee eens zult zijn dat er hier veel potentieel zit – vooral voor iets dat is samengevoegd met modulaire componenten en perfboard.

In de 3D-geprinte behuizing bevinden zich een Raspberry Pi Zero, een Pi HQ-cameramodule, een 1,5-inch OLED-display, een lithium-ionbatterijzakcel en de laad- en spanningsregelborden die nodig zijn om alles ingeschakeld te houden. Er is ook een handvol voelbare knoppen om door de instellingen en menu’s te werken, en een IMU met 10 assen om je te helpen je horizon waterpas te houden.

(Jacob) schat dat het hele ding ongeveer $ 185,00 kost, hoewel dat bedrag natuurlijk aanzienlijk kan stijgen of dalen, afhankelijk van wat je al in de onderdelenbak hebt en wat voor soort lenzen je aan de combine toevoegt.

De hardwarekant ziet er min of meer compleet uit, tenminste voor een eerste versie, en (Jacob) heeft alles geleverd wat je nodig hebt om er zelf een te bouwen. Maar de software program is nog steeds een werk in uitvoering, waarbij de laatste push naar de Python-code in de GitHub-repository van het undertaking slechts acht uur oud is op het second dat dit wordt geschreven. Als je op zoek bent naar een doe-het-zelf-cameraproject waar je echt je tanden in kunt zetten, kan dit een goed startpunt zijn.

Als je meer geïnteresseerd bent in bewegende beelden, we hebben onlangs het CinePi-project besprokendat tot doel heeft een open supply digicam van bioscoopkwaliteit te ontwikkelen waarvoor je geen studio-ondersteuning nodig hebt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here