Home Technische gadgets voor thuis Robotachtige Roos der Betovering laat op commando bloemblaadjes vallen

Robotachtige Roos der Betovering laat op commando bloemblaadjes vallen

0
Robotachtige Roos der Betovering laat op commando bloemblaadjes vallen


In de Disneyfilm uit 1991 Schoonheid en het beest, vervloekt een tovenares de jonge (10- of 11-jarige) prins tot beestenkap omdat hij haar uitsluitend op foundation van haar uiterlijk heeft afgewezen. Ze geeft hem een ​​speciale roos waarvan ze zegt dat hij zal bloeien tot zijn 21e verjaardag, waarna hij weer in een prins zal veranderen, op voorwaarde dat hij tegen die tijd heeft leren liefhebben. Zo niet, dan zal hij voor eeuwig een beest zijn. Naarmate de jaren verstrijken, laat de roos af en toe een bloemblaadje vallen en begint te verwelken onder de stolp waar hij hem bewaart.

(Gord Payne) kreeg de opdracht om zo’n betoveringsroos te bouwen voor een productie op een middelbare faculty en sloeg hem uit het park. Omdat er geen price range was voorzien, gebruikte (Gord) wat hij in huis had liggen, zoals nylon trimmerdraad. In feite is dat waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van deze construct. Een stuk trimmerlijn loopt door de metal van buizen omhoog en uit de zijden rozenkop, die aansluit op een op maat gemaakt 3D-geprint onderdeel.

Elk los bloemblad hangt aan de buis met behulp van een kort stuk draad. Beneden aan de foundation is de trimmerlijn bevestigd aan een servohoorn, die is aangesloten op een Adafruit Circuit Playground. Wanneer de knop op de afstandsbediening wordt ingedrukt, trekt de servo de trimmerdraad een klein stukje in, waardoor er een bloemblaadje valt. Bekijk zeker de demo na de pauze.

Het laten vallen van bloemblaadjes is een interessant probleem om op te lossen. De meeste bloemhacks die we hier in de buurt zien, hebben betrekking op bloeiendat zijn eigen problemen met zich meebrengt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here