Home Technische gadgets voor thuis Simuleer een betere beëindiging | Hackaday

Simuleer een betere beëindiging | Hackaday

0
Simuleer een betere beëindiging |  Hackaday


Als u bepaalde precisiemetingen uitvoert, weet u dat u de verbindingen met de juiste impedantie moet afsluiten, normaal gesproken 50 ohm. Een juiste afsluiting minimaliseert reflecties op de lijn die metingen kunnen verstoren. Sommige instrumenten hebben al 50 ohm aansluitingen, althans optioneel. Als dat niet het geval is, gebruik je meestal kleine connectorschalen met de juiste weerstand erin. (Joe Smith) besloot te kijken of hij zou de normale beëindigingen kunnen verbeteren met behulp van circuitsimulatietechnieken. Hieronder kunt u een video van de werkzaamheden bekijken.

Tijdens het testen heeft hij ook een resistieve splitter nodig, en web als bij de terminators laat hij zien wat er binnenin gebeurt. Het was gemakkelijk te vergelijken omdat hij een scope had die onafhankelijk de kanalen kon instellen op een afsluiting van 50 ohm of een afsluiting van 1 megaohm.

Het is gemakkelijk om te zien dat de signalen niet overeenkomen zonder further afsluiting. U kunt ook de aftrekfunctie gebruiken om de exacte foutgolfvorm weer te geven. Bovendien zullen, omdat het signaal wordt gesplitst, mismatches op de ene ingang fouten op de andere ingang veroorzaken. Daar is natuurlijk een oplossing voor. De veronderstelling is natuurlijk dat de interne aansluiting van de LeCroy-scoop “goed” is, maar dit is een uitstekende methode om op zijn minst twee opstellingen te vergelijken, zelfs als je niet weet welke de beste is.

Scopes zijn niet de enige plaats waar terminators een rol spelen. Een VNA kalibreren is een ander gebruiksscenario. U beschouwt scoopingangen en sondes als eenvoudige draadverbindingen. Er kon niets zijn verder van de waarheid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here