Home Slaapkamer interieurontwerp The Nature Circulation van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Circulation van LDH Design in Wuhan, China

0
The Nature Circulation van LDH Design in Wuhan, China


Challenge: De natuurstroom
Architecten: LDH-ontwerp
Plaats: Wuhan, China
Gebied: 11.840 sf
Jaar: 2023
Foto’s door: Hij Chuan

The Nature Circulation van LDH Design – Kalligrafie en schilderkunst nemen hun plaats in en beginnen aan een reis van Danqing

Op haar zijden rok waren dubbele vlinders geborduurd. Bij het Dongchi-banket ontmoetten we elkaar voor het eerst. Haar delicate gezicht was licht gepoederd, als een zwakke lentebloem, badend in de zachte geur van de lente.

– Tune-dynastie·Zhang Xian

Het idea van natuurlijk eten: eten volgens de seizoenen en het vermijden van voedingsmiddelen die buiten het seizoen zijn. We streven ernaar om de beste ingrediënten van over de hele wereld te ontdekken en te zoeken naar de meest authentieke culinaire technieken.

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

Genieten door Presentatie

Met een vleugje cinnaber voorop, dat lijkt op een zoom, paradeert het langzaam op het canvas van grijsachtig blauw, beweegt gracieus en trekt mensen het schilderij in. De dynamische geometrische gevel, gecombineerd met de rijke vermiljoenkleur, vertegenwoordigt de onderscheidende totaalpresentatie van het merk. De slim ontworpen entree, de lange en mysterieuze gang en het geleidelijk onthulde natuurlijke licht geven je het gevoel alsof je een kunstgalerie binnenstapt. Als je de doos met schilderijen opent, phrase je al ondergedompeld in het pittoreske landschap van Jiangxia (het oude Wuhan).

Met zijn eeuwenoude schuine dak straalt het een gevoel van oudheid uit. Als we met goede vrienden op het perron zitten en door de schone en transparante grote glazen ramen kijken, voelt het alsof we in een andere wereld zijn en de tijd overstijgen. Hier, binnen deze glazen ruit, ligt aan de buitenkant het huidige Wuhan, terwijl het binnen een pittoresk Jiangxia is, doordrenkt van geschiedenis.

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

Met met cinnaber doordrenkte penseelstreken, voorstellende een jadeplaat

De oorspronkelijke vierkante indeling biedt nu meer ruimte voor creatieve expressie. Met vloeiende penseelstreken als een rondzwervende draak en de infusie van cinnaber-inkt begint het ontwerpproces vanuit de smalle gang bij de receptie op de eerste verdieping, die meerdere assen met elkaar verbindt, ruimtes verdeelt, tafels, bars en theestations verspreidt, allemaal georganiseerd in een duidelijke en open manier. Binnen de ruimte vullen rechthoeken of vierkanten het gebied, met rasterpatronen op het plafond, uitlopende rechthoeken op de gevel en mozaïekpatronen op de vloer. Elk vierkant omlijst een hoek van het historische landschap van Jiangxia.

Het unieke ontwerp van de verspreide tafels creëert focuspunten in de ruimte en zorgt voor artistieke hoogtepunten. Grote ramen van vloer tot plafond laten het natuurlijke licht naar binnen stromen, alsof een paar handen de pagina’s van een kunstboek openen en het stof wegvegen om het licht van vervlogen tijden te onthullen.

Through de met grijsblauwe stenen geplaveide entice komt males op de tweede verdieping. De ontvangstruimte zet de rechthoekige vormtaal voort en integreert een duidelijkere indeling van assen in de ruimte. Gangen verdelen functionele ruimtes en elke privékamer is zowel onafhankelijk als onderling verbonden. De goed gedefinieerde lineaire lay-out vertelt het verhaal van de historische en hedendaagse levensscènes van Wuhan.

De indeling op de derde verdieping is cirkelvormig en neemt de vorm aan van een traditionele Chinese language tuinklooster, die de centrale privékamer en het terras met een lange gang verbindt. Bewegen biedt wisselende taferelen, verbindt de poëtische schoonheid van de rivier en creëert een duurzaam schilderij.

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

Groene kleur portretteert essencedie mensen over de hele wereld kunnen waarderen.

Het gebruik van termen die verwant zijn aan het traditionele Chinese language Vijf Elementen en Vijf Kleuren-systeem komt zeer vaak voor in ‘The Formally Compiled Tang Poetry Anthology’, wat het vermogen van de mensen uit de Tang-dynastie weerspiegelt om verschillende kleuren te onderscheiden en de waarden en esthetiek die daaruit voortkwamen. Van deze kleuren neemt ‘青’ (qing, blauw/groen) de eerste plaats in in het Vijf Elementen en Vijf Kleuren-systeem. Kleurgerelateerde woorden in het blauw/groene spectrum komen ook veelvuldig voor in ‘The Full Tang Poems’. In de loop van zijn lange geschiedenis evolueerde blauw/groen geleidelijk naar een kleurensymbool, dat diende als middel om verschillende vormen van corresponderende emoties, subjectieve ervaringen en innerlijke kwaliteiten in het oude menselijke leven uit te drukken.

Met een eenvoudig en natuurlijk groen als dominante toon, aangevuld met grote vlakken vermiljoenkleurige wandbekleding, creëert de algehele sfeer een elegante en rustieke oosterse sfeer. Bij de entree vormen de groenzwarte marmeren vloer en de vermiljoenrode muur een opvallend distinction dat de bezoekers boeit. Deze twee sterk contrasterende kleuren worden stoutmoedig en onbeschaamd weergegeven en tonen de gratie en grootmoedigheid van de hele Chinese language cultuur. Bij binnenkomst in de foyer interpreteert de ordelijke opstelling van taalvormen het doorbreken en reconstrueren van ceremoniële en formele structuren door het ontwerp: een reeks langs de as → het gebruik van verticale cilindrische blokken. Door het traditionele patroon te doorbreken wordt een nieuwe orde geconstrueerd, waarbij harmonie wordt gezocht in de diversiteit van ruimtelijke vormen. Wat de verlichtingsarmaturen betreft, is er gekozen voor een verscheidenheid aan lampvormen in paleisstijl, die harmoniëren met de eeuwenoude charme en elegantie van de ruimte.

Terwijl je de treden naar een hogere plek beklimt, kom je de kleur groen opnieuw tegen. Binnen de warme vermiljoenkleurige uitstraling lijkt de met blauwe hardsteen geplaveide weg op zachte wijze verhalen uit het verleden te vertellen. Elke privékamer is versierd met verhalen die in je oren fluisteren, sommige elegant en verfijnd, andere levendig en rijk, en sommige heat en lieflijk. In de hemelsblauwe mistige regen is het de verwachting door het grote raam, en het is ook het visioen van een mooie toekomst aan de heroïsche rivieroever. De weerspiegeling van de rivier, omlijst door het glas, legt uw figuur huge. Voor de warme houten wand is het gezellig samenzijn rond de tafel, waar rood gaas je hartverwarmende emoties omhult.

Sterker nog, in de stilte van de late avond, onder de rustige gloed van lamplicht, terwijl we met een paar vrienden staan, genietend van thee en wijn, starend naar de vislampen van de rivier vanaf een hoog uitkijkpunt, heffen we ons glas op de ontembare geest door de rivieroever. Houtwerk, metselwerk, zachtheid en hardheid in distinction; metaal, stof, inclusiviteit en diversiteit; groen en rood kruisen elkaar hier en vertellen de menselijke verhalen en wereldse zaken, de vroegere en huidige charme van Jiangxia.

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

LDH DESIGN deconstrueert de kleursymbolen van Danqing (kleuren van vermilion en turkoois) om de culturele continuïteit en erfenis van het oude en moderne Wuhan uit te breiden. Through de hedendaagse ontwerptaal van ‘experientialisme’ brengt het lokale culturele connotaties over, herdefinieert het merkinnovatie en onderzoekt het de vitaliteit van merken. Op zoek naar doorbraken in traditie en innovatie, gebruikt het een inclusieve structurele taal en een stabiele en elegante kleurcompositie om scènevitaliteit en ruimtelijke charme te creëren in de lokale context. In de steeds veranderende stroom tussen mensen en mensen, ruimtes en scènes, smaakpapillen en stemmingen, stimuleert het de weergave en verbeelding van nieuw leven en nieuwe herinneringen.

-Projectbeschrijving en afbeeldingen geleverd door ZZ Media PR

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

The Nature Flow van LDH Design in Wuhan, China

Tags: Aziatisch, China, Chinese language, interieur, ldh-ontwerp, restaurant, wuhan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here