Home Technische gadgets voor thuis Keebin’ With Kristina: degene met alle LEGO

Keebin’ With Kristina: degene met alle LEGO

0
Keebin’ With Kristina: degene met alle LEGO


Het lijkt erop dat liefhebbers van mechanische toetsenborden elke dag meer keuze hebben. Maar hoe breed de open source-pool ook is geworden, er is nog steeds geen excellent toetsenbord voor iedereen. Dus terwijl mensen innoveren in de richting van hun eigen persoonlijke randapparatuur voor het eindspel en deze open supply maken, groeit de pool alleen maar.

Afbeelding door (Bo Yao) through Hackaday.IO

Deze prachtige toevoeging aan het glinsterende zwembad – (Bo Yao)’s Carpenter Tau-toetsenbord – is bedoeld om een ​​elegante optie te bieden op een bepaald kruispunt waar momenteel geen toetsenborden bestaan ​​– de heilige drie-eenheid van open supply, programmeerbare en tri-mode connectiviteit: bekabeld, Bluetooth en 2,4 GHz.

Kom voor het mooie houten alles, en blijf de diepgaande logs as (Bo Yao) introduceert het mission en de wortels ervan, bespreekt verschillende opties voor de controller, bespreekt de vervaardiging van de houten onderdelen en maakt het schema voor de versie met 61 toetsen. Wil je er zelf geen bouwen? Het zal binnenkort op Crowd Provide verschijnen.

LEGO Typewriter Construct brengt vrede, stukje voor stukje

Werkelijke groepsdruk is één ding, maar de angst voor toekomstige groepsdruk is een motivator. Toen Renée Graham, schrijfmachineliefhebber, kreeg als verjaardagscadeau een LEGO typemachinekit tijdens de brunch een paar weken geleden wist ze dat ze haar algemene angst om dingen in elkaar te zetten moest overwinnen en op zijn minst moest proberen het op te bouwen, anders zou ze niets te melden hebben aan die brunchvrienden.

Afbeelding door Renée Graham through De Boston-bol

Na een paar uur bouwen was Renée er zeker van dat ze een nieuwe roeping in de techniek had gevonden en die binnen de kortste keren zou afmaken, maar ze stuitte op een grote wegversperring, raakte ontmoedigd en gooide het ding in een kast. Laten we zeggen dat ik me helemaal kan vinden in de kast van een andere construct, en hoop deze typemachine ooit zelf te starten (en af ​​te maken).

Maar helaas, Renée “weigerde zich te laten verslaan door een verjaardagscadeau”, en stapte weer op het spreekwoordelijke paard door helemaal opnieuw te beginnen. Tijdens het bouwproces, dat vaak in stilte werd uitgevoerd, ontdekte Renée een geduld waarvan ze niet wist dat ze het bezat, doordat ze gedwongen werd langzamer te gaan en de dingen één voor één te doen.

En het bracht haar uiteindelijk rust. Behalve dat ene stuk dat vermist is geraakt, waarvan we hopen dat het veilig onder het uitgaanscentrum of zoiets ligt en niet begraven ligt in het tapijt, wachtend om toe te slaan, zoals Renée suggereert.

De centerfold: LEGO Mijn toetsenbord

Afbeelding door (theglimy) through reddit

Wil je iets bouwen van LEGO dat echt iets doet? Dit hier is de KBDCraftkit Lilith, wat niet eens de enige LEGO-optie is die ze hebben. Zoals je kunt zien, ging (theglimy) volledig LEGO, met behulp van Melgeek’s Pixel keycaps plus een 2u van Deadline Studio’s DOYS PC-caps voor de linker Shift. Daaronder schuilen de lineaire Change S² Engine-schakelaars.

Sommige bouwstenen van (theglimy) waren kromgetrokken, waardoor ze uiteindelijk 90% van het toetsenbord uit willekeurige LEGO bouwden. Maar in plaats van de kromgetrokken stenen weg te gooien, maakten ze er een polssteun van. ABS-limonade!

Schud jij een mooie set randapparatuur op een schreeuwend bureauonderlegger? Stuur me een foto samen met je handvat en alle bloederige particulars, en je zou hier te zien kunnen zijn!

Historische Clackers: Caligraph 2

Afbeelding door Antieke typemachines

Veel liefhebbers van toetsenbordlagen zullen je vertellen: hoe minder toetsen, hoe beter, zodat ze mijn vingers nooit te ver van de thuisrij hoeven te bewegen. Heck, bouw voor de goede orde een aanwijsapparaat in het ding.

In de begindagen van typemachines moest het idee van de thuisrij als toetsenbordwegwijzer nog worden gestandaardiseerd, samen met het idee om een ​​Shift-toets te gebruiken om de taak van elke rij te verdubbelen. Als zodanig waren er ontwerpen zoals de Kaligraaf 2 uit 1882 dit was de eerste typemachine die een dubbel toetsenbord gebruikte: aparte toetsen voor kleine en hoofdletters, en een andere set voor cijfers.

Het waargenomen voordeel was dat een enkele toetsaanslag sneller was dan het gebruik van een combinatie van toetsen en een thuisrij, zoals bij blind typen. Toen blindtypen in de jaren 1890 een grote vlucht nam, nam de ondersteuning voor dit sort dubbel toetsenbord snel af, en de wijdverbreid geïmiteerde Underwood uit 1896 met zijn vier rijen toetsen bezegelde werkelijk het lot van het grote dubbele toetsenbord. Bekijk zeker de korte video hieronder van (Martin Howard) van Vintage Typewriters, waarin de Caligraph 2 in werking is.

ICYMI: Nyan Keys is ongeveer zo snel als maar kan

Afbeelding door (Portland.HODL) through Hackaday.IO

Heb je deze enorm overontwikkelde schoonheid de eerste keer gezien? Goed, Nyan Sleutels is ontzettend snel, met de FPGA en zodus het zou je vergeven worden als je het mist.

Je kon natuurlijk niet zien dat dit toetsenbord een latentie van maar liefst 30 μs heeft, vergeleken met een ruw gemiddelde van 1 ms voor de snellere commerciële toetsenborden op de markt. Maar dat gebeurt wel, dankzij de STM32F723VET6 MCU, die standaard USB 2.0 HS doet.

Omdat dit toetsenbord een FPGA gebruikt, kan elke sleutelschakelaar op zijn eigen I/O-pin worden aangesloten, waardoor er geen diodes nodig zijn. Bovendien krijgt elke schakelaar zijn eigen “kern” in de vorm van een 8-bits timer die altijd tot 255 telt. De sleutel kan zijn standing niet veranderen tenzij de timer 255 aangeeft, dus dit werkt als een debounce mechanisme. Om het potentieel van dit toetsenbord echt te ontsluiten, moet je natuurlijk de Bitcoin-mijnwerker inschakelen in het bijbehorende NyanOS.


Heb je een goede tip die iets met toetsenborden te maken heeft? Assist me door een of twee hyperlinks in te sturen. Wil je niet dat alle Hackaday-schrijvers het zien? Voel je vrij om mail mij direct.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here