Home Technische gadgets voor thuis Plaatgieten – een nieuwe manier om 3D-printen en keramiek te combineren

Plaatgieten – een nieuwe manier om 3D-printen en keramiek te combineren

0
Plaatgieten – een nieuwe manier om 3D-printen en keramiek te combineren


Slipgieten kan rommelig zijn, zowel bij de verwerking als bij het maken van de originele gipsmal. Wat als er een betere manier was, dankzij 3D-printen?

(Allie Katz) heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij 3D-geprinte plaatmallen worden gebruikt om keramiek te maken. Door het vermogen van 3D-printen om ingewikkelde ontwerpen te maken en de vervormbaarheid van klei te combineren, hebben ze een manier gevonden om reproduceerbare voorwerpen van klei te maken zonder al dat vervelende gedoe met vloeibare klei.

(Katz) neemt ons mee door een korte “Mould Making 101” voordat hij laat zien hoe de matrijzen voor het gieten van platen werden gemaakt. Beginnend met een positief CAD-ontwerp, zijn de mallen ontworpen om ondersnijdingen te elimineren en luchtinfiltratie mogelijk te maken, aangezien een plastic mal het water niet uit de klei kan zuigen zoals een gips dat zou doen. Sommige koekje kleisnijders zijn ook ontworpen om te helpen met de lastigere stukjes geometrie. Nadat alles was bedrukt, werden de mallen bedekt met maïszetmeel en werd er klei in geperst. Na het verwijderen kunnen eventuele laatste particulars zoals handvatten worden toegevoegd en worden de stukken vervolgens op de normale manier gebakken.

Als je nog meer 3D-printen gecombineerd met keramiek wilt zien, kijk dan eens 3D-printen van glas met een laser, betrouwbaar printen van keramische slurryof dit Op TPU gebaseerde aanpak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here