Home Technische gadgets voor thuis Verken neurale stralingsvelden in realtime, zelfs op een telefoon

Verken neurale stralingsvelden in realtime, zelfs op een telefoon

0
Verken neurale stralingsvelden in realtime, zelfs op een telefoon


Neural Radiance Fields (NeRF) is een methode om complexe 3D-scènes te reconstrueren op foundation van schaarse 2D-invoer, en het veld is met grote sprongen gegroeid. Het bekijken van een gereconstrueerde scène is nog steeds niet triviaal, maar er staat een nieuwe innovatie op stapel: SMERF is een browsergebaseerde methode om volledige 3D-navigatie van zelfs grote scènes mogelijk te maken, efficiënt genoeg om in realtime op telefoons en laptops weer te geven.

Mis de galerij met demo’s niet die op alles draait, van krachtige desktops tot smartphones. Opvallend is het duidelijke gebrek aan wazige, bewolkte of vervormde gebieden die de neiging hebben te verschijnen in onderbelichte gebieden van een NeRF-scène (zoals binnenhoeken en plafonds). Het technische papier legt de aanpak van SMERF nader uit.

NeRF’s als idea verscheen voor het eerst op het toneel in 2020 en het tempo van de vooruitgang is gewoonweg verbazingwekkend, vooral vergeleken met demo’s van vorig jaar. Bekijk de korte video met een samenvatting van SMERF hieronder en verwonder je over hoe het zich verhoudt tot andere methoden, waarvan sommige zelf nog maar enkele maanden oud zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here