Home Thuis tuinieren Een tijd om tuinvoorraden te nemen | Temporary van de redactie

Een tijd om tuinvoorraden te nemen | Temporary van de redactie

0
Een tijd om tuinvoorraden te nemen |  Temporary van de redactie


Als ik uit mijn kantoorraam kijk, zie ik dat een serene laag sneeuw mijn tuin begint te bedekken. Het lijkt dus een geschikt second om de vaak over het hoofd geziene schoonheid en vreugde te vieren wintertuinieren. Hoewel de dalende temperaturen een groot deel van onze tuinen in een staat van rust hebben gebracht, biedt dit seizoen feitelijk een unieke en magische kans om op een andere manier contact te maken met de natuur.

In december en januari herinner ik me echt dat ik de aantrekkingskracht van mijn leven waardeer groenblijvende planten. De coniferen voegen vooral een vleugje elegantie toe aan het winterlandschap. Van hangende witte dennen tot stekelige blauwe sparren, deze veerkrachtige schoonheden herinneren me eraan dat het tuinleven zelfs in de koudere maanden doorgaat. De winterkoninkjes hebben al een slaapnest gemaakt in de groenblijvende krans Ik heb ze gemaakt van de nalezingen in de tuin en aan mijn voordeur gehangen. Ik vind het geweldig dat ze daar hun kamp opslaan, maar ik kan niet hetzelfde zeggen van de postbezorgers die elke dag met duikbommen worden gebombardeerd.

Sommige planten trotseren zelfs de kou en bloeien in de winter, waardoor levendige kleuren in een ogenschijnlijk monochromatisch landschap worden gebracht. Hoewel hij nog niet bloeit, is mijn gewaardeerde paarse toverhazelaar (Hamamelis lente ‘Amethist’) zit helemaal onder de knoppen en ik kan niet wachten tot de eerste bloesem openbreekt.

Het is tijd om de unieke charme van bevroren landschappen en de delicate schittering ervan te omarmen vorst op de planten. De frisse lucht creëert een sfeer die werkelijk magisch is.

Laten we, terwijl we ons verdiepen in het winterse tuinseizoen, even de tijd nemen om na te denken over de vreugde en warmte die de feestdagen met zich meebrengen. Mogen uw tuinen en kassen gevuld zijn met de geest van saamhorigheid, groei en de belofte van een levendige lente die voor ons ligt.

Bedankt dat je deel uitmaakt van onze Fijn tuinieren gemeenschap. Jouw passie voor alles wat met tuinbouw te maken heeft, verrijkt onze collectieve ervaring, en we kijken ernaar uit om het komende jaar meer tuininspiratie te delen.

Veel tuinplezier en fijne feestdagen!

Daniëlle Sherry

Uitvoerend redacteur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here