Home Technische gadgets voor thuis Homebrew Gel Gas zorgt ervoor dat er legaal stoom blijft komen

Homebrew Gel Gas zorgt ervoor dat er legaal stoom blijft komen

0
Homebrew Gel Gas zorgt ervoor dat er legaal stoom blijft komen


Er is maar één idioot nodig om iets stoms te doen om de boel voor iedereen te verpesten. We weten niet precies wie de knokkel is achter het recente verbod op hexamine-brandstoftabletten, maar aangezien het nu in Groot-Brittannië verboden is onder de “Management of Poisons and Explosives Precursors Rules 2023”, verwachten we dat dit verhaal onzin is.

Dus wat is hexamine, en waarom zouden we ons zorgen maken als het verboden is? Zoals (Markus Bindhammer) uitlegt, is hexamine een vaste brandstof die vaak wordt gebruikt voor het aandrijven van modelstoommachines, naast talloze andere toepassingen. Het verbod laat een klein gat achter in de modelstoomgemeenschap, dat (Markus) probeert op te vullen dit snelle en gemakkelijke gelbrandstofchemieproject.

De “California Snowball” is een zelfgebrouwen versie van wat er in die blikjes met vaste brandstof zit die je op cateringevenementen ziet verwarmen, met als gemeenschappelijk merk Sterno. (Markus) gebruikte een verzadigde oplossing van calciumacetaat (6 g in 50 ml water) en voegde dat toe aan 150 ml ethanol; commerciële formuleringen gebruiken meestal methanol om te voorkomen dat iemand het spul drinkt wisselend succes. Het calciumacetaat vormt een gel die op slagroom lijkt en houdt de ethanol huge. De gel kan gemakkelijk worden opgeschept en verspreid, en brandt met een schone, rookloze vlam.

Het is misschien niet bepaald een ‘plug and play’-vervanging voor hexaminetabletten, maar je doet wat je kunt. En als er één ding is dat we kunnen vieren over modelstoomingenieurs, dan is het hun doorzettingsvermogen. Vorig jaar hebben we er een aantal bij elkaar gekregen een hackchat met (Quinn Dunki)en hun passie om dingen met stoom te laten bewegen was behoorlijk indrukwekkend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here