Home Technische gadgets voor thuis Tesla’s stekker komt weer een stap dichter bij dominantie

Tesla’s stekker komt weer een stap dichter bij dominantie

0
Tesla’s stekker komt weer een stap dichter bij dominantie


Een EV opladen betekent tegenwoordig dat je ervoor moet zorgen dat je een station met de juiste stekker vindt. SAE Worldwide heeft nu gepubliceerd wat het einde zou kunnen zijn van de mengelmoes van normen in Noord-Amerika met de J3400 Noord-Amerikaanse oplaadstandaard.

Het SAE J3400TM North American Charging Customary (NACS) Electrical Automobile Coupler Technical Info Report (TIR), dat zomaar van de tong rolt, beschrijft de standaard die voorheen alleen beschikbaar was op Tesla-voertuigen. We hadden het eerder over de lawine van steun van andere autofabrikanten dit jaar voor de connector, en nu de onafhankelijke SAE-standaard er is, is Stellantis de enige grote tegenvaller.

Een van de voordelen van de NACS-standaard ten opzichte van de Gecombineerd laadsysteem (CCS) of CHAdeMO is een kleiner aantal geleiders, gezien het vermogen van de stekker om gelijkstroom of wisselstroom over dezelfde draden te voeren. Een ander voordeel is dat er standaard 277 V wordt gebruikt, wat betekent dat er drie afzonderlijke Degree 2-laders op één enkele commerciële driefasige lijn kunnen worden geplaatst zonder dat er een further verlaging nodig is. Straatparkeerders kunnen zich ook verheugen, aangezien de norm bepalingen bevat voor op een lampost gebaseerde opladerinstallaties met een oplaadstekker in plaats van de aangesloten kabel die vereist is door J1772, wat leidt tot zorgen over onderhoud, rommel en ADA.

Nu J3400/NACS niet langer onder de bevoegdheid van één enkel bedrijf valt, heeft de Federal Freeway Administration aangekondigd dat zij zal onderzoeken of de vereisten voor federale subsidies voor het installeren van opladers kunnen worden gewijzigd. De huidige regels vereisen dat CCS-stekkers deel uitmaken van de installatie om in aanmerking te komen voor financiering uit de Bipartisan Infrastructure Invoice.

Als je wilt zien hoe je het thuis opladen van een EV leuker kunt maken, wat dacht je dan van dit oplaadrobot of misschien proberen snel opladen van een e-bike van een elektrische autostekker?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here