Home Technische gadgets voor thuis Haier dreigt met juridische stappen tegen de ontwikkelaar van de Residence Assistant-plug-in

Haier dreigt met juridische stappen tegen de ontwikkelaar van de Residence Assistant-plug-in

0
Haier dreigt met juridische stappen tegen de ontwikkelaar van de Residence Assistant-plug-in


Apparatenfabrikant Haier heeft IoT-functies in hun nieuwere producten geïntegreerd, en zoals tegenwoordig zo gebruikelijk is, wordt van gebruikers verwacht dat ze hun ‘hOn’ mobiele applicatie installeren om er toegang toe te krijgen. Niet tevreden met die beperking, heeft (Andre Basche) het protocol dat door de app wordt gebruikt, reverse-engineered en een Python-bibliotheek en de bijbehorende Residence Assistant-plug-in uitgebracht om te communiceren met een breed scala aan Haier-apparaten, waaronder merken als Hoover, Sweet, GE Home equipment en anderen.

Helaas lijkt het erop dat zijn inspanningen hem in de problemen hebben gebracht. In een probleem dat onlangs is geopend op de GitHub-pagina van het challenge(Andre) legt de omstandigheden en juridische opties uit die hem ertoe hebben gebracht te overwegen de opslagplaatsen volledig terug te trekken – vooral vanwege de kosten van het opzetten van een juridische verdediging tegen het staakt-en-ophouden van Haier Europe.

Wat hier ironisch is, is dat Haier heeft er deel van uitgemaakt de Connectivity Normal Alliance (CSA) sinds 2022, wiens doel het is om ‘universele open IoT-standaarden te promoten’, inclusief Matter.

Het is mogelijk dat er in de komende dagen juridische verdediging tegen deze C&D van Haier wordt gevoerd. Maar ongeacht de uitkomst blijft het problematisch dat deze IoT-compatibele Haier-apparaten zijn verbonden met de Haier-servers. Idealiter zouden ze lokaal worden gecontroleerd, wat het doel is van projecten als (Miguel Ángel López Vicente)’s ESP Haierdat een ESP8266 gebruikt om Haier AC-units te verbinden met de lokale WiFi en bijvoorbeeld HA-instanties, allemaal zonder dat internettoegang nodig is.

Dit is helaas nog maar één voorbeeld van waarom bouw je eigen offline slimme huis kan zo’n ongelooflijke strijd zijn.

Met dank aan (Ar3itrary) voor de tip.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here