Home Meubilair EWG introduceert EWG VERIFIED®: matrassen in samenwerking met Naturepedic

EWG introduceert EWG VERIFIED®: matrassen in samenwerking met Naturepedic

0
EWG introduceert EWG VERIFIED®: matrassen in samenwerking met NaturepedicMeubelwereldnieuwsbureau op 2/9/2024


De Environmental Working Group (EWG) heeft een serie van 26 Naturepedic-matrassen geïntroduceerd die voldoen aan de strenge standards op het gebied van gezondheid, openbaarmaking van ingrediënten en transparantie, waardoor ze het EWG VERIFIED®-keurmerk hebben gekregen. Dit initiatief heeft tot doel een nieuwe standaard te vestigen voor gezondheid en veiligheid in de matrasproductie.

Naturepedic is het eerste matrassenmerk geworden dat aan de strenge eisen van EWG voldoet, wat aangeeft dat het zich inzet voor gezondheid en transparantie.

EWG-president Ken Cook dinner zei: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor EWG, Naturepedic en de matrassenindustrie. We zetten een nieuwe standaard voor matrassen. Deze nieuwe categorie EWG GEVERIFIED-producten vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in matrasveiligheid, waardoor consumenten gemoedsrust krijgen geest en het in staat stellen van individuen en gezinnen om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen. Het behalen van het EWG GEVERIFIED-keurmerk is niet eenvoudig. De standards voor ons keurmerk zijn veeleisend, zoals iedereen die bekend is met onze veeleisende normen kan beamen. We zijn verheugd om hetzelfde niveau van onderzoek naar matrassen dat we al hebben gedaan met producten voor persoonlijke verzorging, schoonmaakmiddelen en luiers.”

Het initiatief weerspiegelt de bezorgdheid over de aanzienlijke hoeveelheid tijd die de gemiddelde volwassene in mattress doorbrengt, evenals over child’s, die bijzonder kwetsbaar zijn voor schadelijke chemicaliën die vaak in wiegmatrassen worden aangetroffen.

Barry Cik, oprichter en technisch directeur van Naturepedic, verklaarde: “Naturepedic is er trots op om ‘s werelds eerste EWG GEVERIFIED-matras te debuteren. De hedendaagse consument is kritisch en wil meer uit de producten die hij koopt. Ze willen zekerheid over de productingrediënten en de manier waarop ze worden vervaardigd. Naturepedic loopt voorop en begrijpt en voldoet aan de veranderende eisen van consumenten door matrassen aan te bieden die voldoen aan de hoogste gezondheidsnormen.’

EWG wijst op potentiële risico’s en wijst erop dat veel matrassen op de markt chemicaliën bevatten die de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen beïnvloeden en gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen, waarbij fabrikanten niet altijd verplicht zijn om alle gebruikte materialen volledig openbaar te maken. Kwesties zoals irritatie van de luchtwegen, astmasymptomen en gezondheidsrisico’s op de lange termijn kunnen voortkomen uit vluchtige organische stoffen (VOC’s) in polyurethaanschuim, terwijl niet bekendgemaakte vlamvertragers kunnen bijdragen aan hormonale verstoring en kanker.

Homer Swei, Ph.D., senior vice-president van Wholesome Residing Science van EWG, merkte op: “Het EWG VERIFIED-keurmerk op matrassen weerspiegelt onze toewijding om consumenten te voorzien van een alomvattende manier om gezondere matrassen te identificeren die voldoen aan de hoogste normen van EWG. Bij EWG ‘streven ernaar om schone en gezonde consumentenproducten de norm te maken. En ik hoop dat andere bedrijven het voorbeeld van Naturepedic zullen volgen om de matrassenmarkt schoon te maken.’

Het EWG GEVERIFIED: Matrassenprogramma vereist dat producten aan het volgende voldoen:

  • Volledige transparantie bij het openbaar maken van alle ingrediënten en materialen.
  • Gebruik van veiliger materialen en VOS met een lagere uitstoot.
  • Een verbod op schadelijke chemische vlamvertragers, glasvezel, PVC’s en PFAS.

De lancering komt op het juiste second, aangezien Californië, met de steun van EWG, onlangs de verkoop van matrassen met glasvezel heeft verboden, wat een bredere development naar consumentenbescherming en veiligere producten weerspiegelt.

Al meer dan twintig jaar is EWG een hulpmiddel voor evaluaties van chemische gevaren en consumentenadvies. Het EWG VERIFIED-keurmerk is een signaal van de toewijding van een merk om de fundamentele wettelijke eisen te overtreffen, waarbij de nadruk wordt gelegd op de transparantie en veiligheid van ingrediënten. Met deze nieuwe matrasstandaard wil EWG een aanzienlijke leemte in de markt opvullen door consumenten betrouwbare opties te bieden bij gebrek aan gemoderniseerde veiligheidsnormen.


Over EWG

Al meer dan twintig jaar is EWG een hulpmiddel voor evaluaties van chemische gevaren en consumentenadvies. Het EWG VERIFIED-keurmerk is een signaal van de toewijding van een merk om de fundamentele wettelijke eisen te overtreffen, waarbij de nadruk wordt gelegd op de transparantie en veiligheid van ingrediënten. Met deze nieuwe matrasstandaard wil EWG een aanzienlijke leemte in de markt opvullen door consumenten betrouwbare opties te bieden bij gebrek aan gemoderniseerde veiligheidsnormen.De Environmental Working Group is een non-profit, onpartijdige organisatie die mensen in staat stelt gezonder te leven in een gezondere omgeving. Door middel van onderzoek, belangenbehartiging en unieke onderwijsinstrumenten stimuleert EWG de keuze van de consument en maatschappelijke actie.

Over Natuurpedic

Naturepedic is al meer dan 20 jaar het toonaangevende gecertificeerde biologische en niet-giftige matras- en beddengoedbedrijf dat een biologische, holistische levensstijl ondersteunt door gezinnen te beschermen met veiligere, gezondere en gecertificeerde biologische producten. Door materialen zoals vlamvertragers en polyurethaanschuim uit hun lijn van organische matrassen te verwijderen, zet Naturepedic zich in voor de bescherming van consumenten en het milieu. Het merk is een trots lid van de Natural Commerce Affiliation en 1% for the Planet en ondersteunt goedgekeurde non-profitorganisaties die zich inzetten voor milieudoelen. Alle Naturepedic-producten, inclusief matrassen, kussens, kussens en meer, zijn on-line te vinden op Naturepedic.com, in meer dan 20 Naturepedic-winkels en meer dan 150 landelijke retailers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here