Home Thuis tuinieren Impressionisme in een weidetuin

Impressionisme in een weidetuin

0
Impressionisme in een weidetuin


Vandaag bezoeken we de tuin van TJ Mrazik in Worcester, Pennsylvania.

Mijn eigen tuin heeft vier Blue Ribbon-prijzen gewonnen van mijn staatstuinbouwvereniging. Het is een naturalistisch, tuin in weidestijl met zacht kleurenpaletten en tinten die voornamelijk uit het koele en warme seizoen bestaan siergrassen vermengd met wilde bloemen. Het ondersteunt inheemse bestuivers en wilde dieren. De tuin verandert en rijpt voortdurend en is het hele jaar door interessant.

De foto’s zijn van de late zomer, herfst en vroege winter. Ze demonstreren de vermenging van zacht palet, subtiele tinten, textuuren beweging van een naturalistische tuin in weidestijl. Het lijkt bijna op een impressionistisch schilderij.

close up van pluizige siergrassenGerijpt kleine blauwstam (Schizachyrium scopariumZones 3–9), Koreaanse veer riet gras (Calamagrostis brachytrichazones 4–9), ochtendlichtmiscanthus (Miscanthus sinensis ‘Morning Gentle’, zones 4–9) en getuft haargras (Deschampsia cespitosa ‘Goldtau’, zones 4–8) vormen een mooie wintershow.

close-up van roze en oranje siergrassenRoze muhly gras (Mühlenbergia capillairZones 6–9), kleine bluestem, Amsonia (Zones 5–8) en getuft haargras ‘Goldtau’ zorgden voor een herfstshow van evoluerende kleuren.

Pluimen voor roze siergrasDe pluimen Koreaans veerrietgras staan ​​hoog te midden van een present van roze muhlygras en kleine blauwe stengel.

close-up van siergras en vaste plant met fijne textuurLate zomer: Amsonia hubrichtii‘Goldtau’ getuft haargras, Agastache ‘Blue Fortune’ (zones 4–10), en kleine bluestem

nog een close-up van roze siergrasLate herfst: samenvloeiing van roze muhly gras, kleine bluestem en ‘Goldtau’ getuft haargras

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heeft u foto’s om te delen? We willen graag uw tuin zien, een bijzondere verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te zenden, stuur 5-10 foto’s naar (e-mail beveiligd) samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waar u van heeft geleerd, hoop voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag uw foto’s op Fb, Instagram of Twitteren met #FineTuinieren!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here