Home Thuis tuinieren Lente versus zomer in Dale’s Backyard

Lente versus zomer in Dale’s Backyard

0
Lente versus zomer in Dale’s Backyard


We zijn vandaag op bezoek bij Dale Dailey.

Onze tuin is goed ingeburgerd en gelegen in het centrum van Michigan, nabij Lansing. Het is in het verleden in de GPOD opgenomen (Dale’s Backyard in 2020).

Een deel van het plezier van tuinieren is het observeren van planten die in de lente opkomen en vervolgens zien hoe ze met de seizoenen volwassen worden. Ik heb vier units foto’s van vorig jaar bijgevoegd die een gebied in de lente en later in het jaar laten zien.

mulch tuinbed met varens en andere bladplantenDit gebied beschikt over grote struisvogels varens (Matteuccia struthiopteris, Zones 3–7) op de achtergrond, met hosta’seen dwergalberta-spar (Picea glauca ‘Conica’, zones 3-6) en andere planten aan de voorkant.

tuinbed met veel varens en hosta's in bloeiDit is hetzelfde gebied in late zomer in zijn volle glorie. Het krijgt minstens tweederde van de dag volle zon, maar de schaduwminnende planten lijken nog steeds te floreren.

stenen beeld in het midden van schaduwplanten in bloeiEen favoriet schaduwrijk gebied in onze tuin staat een contemplatief stenen beeld. In de lente witte bloedende harten (Dicentra spectabilis ‘Alba’, zones 3–8) en hosta zorgen voor een eenvoudige setting.

nog een blik op het standbeeld in de schaduwtuin met daarachter hortensiaLater in het seizoen is hetzelfde gebied zwaar beschaduwd en staat er een hoge hortensia (Hortensia arborescens ‘Annabelle’Zones 3–9) biedt een verbluffende achtergrond.

kleine redbud groeit midden in een zentuinWe hebben een grote tuin, en sierbomen zijn een integraal kenmerk. Een recente toevoeging aan onze Japanse tuin was een huilen roodknop (Cercis canadensis ‘Ruby Falls’, zones 5–9). Deze foto toont de growth in bloei in de lente.

dezelfde zentuin later in het seizoenAls de zomer nadert, worden de bloesems gevolgd door trapsgewijze robijnkleurige bladeren.

mulch tuinbed met diverse laagblijvende plantenDit laatste paar foto’s toont een groot gebied ten oosten van ons huis met een verscheidenheid aan hosta’s, astilbesprimula’s, floxen andere schaduwminnende planten.

schaduwtuin met veel bladplanten en roze bloemenLater in de zomer zijn de hosta en andere planten inmiddels ontploft. De growth op de achtergrond is een treurige paarse beuk (Fagus Sylvatica ‘Paarse fontein’, zones 4–7).

Als ik deze foto’s opnieuw bekijk, phrase ik enthousiast over de lente, ook al duurt het nog minstens drie maanden!

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heeft u foto’s om te delen? We willen graag uw tuin zien, een bijzondere verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te zenden, stuur 5-10 foto’s naar (e-mail beveiligd) samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waar u van geleerd heeft, hoop voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag uw foto’s op Fb, Instagram of Twitteren met #FineTuinieren!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here