Home Meubilair Natural Mattress Retailing Collection – Deel 11: Ondersteunende normen en certificeringen

Natural Mattress Retailing Collection – Deel 11: Ondersteunende normen en certificeringen

0
Natural Mattress Retailing Collection – Deel 11: Ondersteunende normen en certificeringenMeubelwereldnieuwsbureau op 15-2-2024


In eerdere afleveringen van Natural Mattress Retailing hebben we ons geconcentreerd op de noodzaak van beweringen over biologische en niet-giftige matrassen om aan te tonen dat ze voldoen aan erkende normen, met identify de World Natural Textile Commonplace (GOTS). GOTS is de primaire en centrale standaard voor claims over biologische matrassen (en andere claims over biologische non-foodproducten).

Er zijn nog andere normen die nuttig kunnen zijn voor detailhandelaren die biologische, niet-giftige en duurzame matrassen verkopen. Naturepedic exploiteert winkels in geselecteerde markten, en we hebben ontdekt dat bekendheid ermee klanten kan helpen weloverwogen beslissingen te nemen, te bevestigen dat aan de GOTS-vereisten wordt voldaan en aanvullende particulars toe te voegen. In latere artikelen zal ik vertellen hoe ze effectief kunnen worden gebruikt om retailverkeer en in productpresentaties te creëren.

Normen en certificeringen die van toepassing zijn op
Biologische en niet-giftige matrassen

 • GOTS/World Natural Textile Commonplace – Biologische certificering die wordt ondersteund door USDA; alle organische vezels zijn USDA-gecertificeerd; chemisch beheer, inclusief verboden en beperkte inputs; geen polyurethaanschuim of giftige vlamvertragers of andere giftige chemicaliën of GGO’s; strikte mensenrechten-, sociale, milieu- en duurzaamheidscriteria.

 • OCS/organische inhoud standaard – Individuele organische materialen, ketencertificering, etikettering van biologisch textiel.

 • VEILIG GEMAAKT – Niet-giftige, op gevaren gebaseerde ingrediëntencertificering: geen ingrediënten waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor mensen, dieren, ecosystemen, of dat ze bioaccumuleren of in het milieu blijven bestaan.

 • GREENGUARD GOUD & UL FORMALDEHYDE VRIJ – Certificering voor lage chemische emissies, gericht op VOS, waaronder formaldehyde, enz., in de lucht rondom producten.

 • HPD/gezondheidsproductverklaring – Openbare opslagplaats van ingrediënten en materialen; biedt transparantie van productinformatie en materiaalgezondheid.

 • Geen giftige stoffen – Productmaterialenregister van aanbevolen niet-giftige matrassen.

 • GOLS/World Natural Latex Commonplace en FSC/Forest Stewardship Council – GOTS-goedgekeurde latex (dit zijn de enige latexproducten die zijn goedgekeurd voor gecertificeerde biologische matrassen); alle latex uit rubberboomsap; geen latex op aardoliebasis; verantwoord bosbeheer.

 • Oeko-Tex Standaard 100 Klasse 1 – Niet-giftige certificeringstesten die vaak worden toegevoegd aan GOTS-goedgekeurde latex.

 • Gecertificeerd veganistisch en PETA goedgekeurd veganistisch – Geen wol- of donsmaterialen of dierproeven. Let op: Deze certificeringen zijn alleen van toepassing op matrassen die geen wol bevatten.

Gloednieuw niet-giftig matrasstandaard en certificeringsprogramma

 • EWG (Milieuwerkgroep) – EWG is een bekende en gerespecteerde milieuorganisatie die pleit voor een niet-giftige omgeving. EWG pleit bijvoorbeeld voor schoner water en het elimineren van kankerverwekkende chemicaliën in voedsel, kleding (inclusief luiers), cosmetica en andere producten voor persoonlijke verzorging. EWG richt zich ook op het elimineren van giftige pesticiden en chemicaliën zoals ftalaten die vaak worden gebruikt in consumentenproducten (waaronder matrassen). EWG richt zich ook op chemicaliën die verband houden met kanker, astma, geboorteafwijkingen, vruchtbaarheidsproblemen, en ook op allergenen en irriterende stoffen.

  De EWG-certificeringsprogramma’s voor de gezondheid en veiligheid van consumenten “EWG Verified” omvatten nu een nieuw certificeringsprogramma voor matrassen. Naturepedic is de eerste matrassenfabrikant die onder dit programma is gecertificeerd, en alle Naturepedic-matrassen zijn gecertificeerd volgens dit programma.

Certificeringen die van toepassing zijn op bedrijven en merken
maar niet van toepassing op individuele producten

 • Programma voor fraudepreventieoplossingen voor biologische handelsverenigingen – Kwaliteitsborgingsprogramma om fraude uit te bannen. Let op: behalve Naturepedic heeft geen enkele andere matrassenfabrikant dit programma voltooid en OTA heeft het programma nu beëindigd.

 • Groen Amerika Goud – Sociaal rechtvaardige en ecologisch duurzame praktijken (Naturepedic behaalde een Gold Score), toegewijd aan eerlijke praktijken voor werknemers, klanten en gemeenschappen.

 • Raad voor Duurzame Inrichting – Bevordert duurzame praktijken (Naturepedic behaalde een Gold Score).

 • Eén procent voor de planeet – Controleert en keurt bedrijfsdonaties aan goedgekeurde milieuorganisaties goed, die één procent (1%) van de bruto matrasverkoop van het bedrijf uitmaken.

 • EPA Groene Stroompartner – Opmerking: dit programma is beperkt tot het kopen van hernieuwbare windenergiecredits van de Inexperienced-e-gecertificeerde leverancier NativeEnergy voor elektriciteitsverbruik (100%)

Opmerking: Bovenstaande normen en certificeringen omvatten niet alle mogelijke milieunormen die van toepassing kunnen zijn op biologische en niet-giftige matrassen. Ze omvatten wel de meest gebruikte en toepasselijke.

Om meer artikelen in deze serie van Barry A. Cik te lezen, KLIK HIER.


Over Barry A. Cik: Barry A. Cik is een Board Licensed Environmental Engineer en oprichter en technisch directeur van Naturepedic Natural Mattresses & Bedding. Sinds 2003 heeft Naturepedic een missie om de levens van gezinnen te beschermen door middel van veiligere, gezondere producten op biologische foundation die een positieve affect hebben op het milieu. Naturepedic is een merk met een doel, transparantie en ethische praktijken. Het heeft vele certificeringen ontvangen en wordt zeer gerespecteerd door talrijke gezondheids- en milieuorganisaties (https://www.naturepedic.com/certifications) en is een EPA Inexperienced Energy Associate. Sinds haar oprichting is Naturepedic een consistente en genereuze pleitbezorger en ondersteuner van NGO’s en non-profitorganisaties die pleiten voor het “Recht om te weten” over wat er in de producten zit die mensen in huis halen.

Detailhandel in biologische matrassen


Artikelen in de detailhandel in biologische matrassen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here