Home Huizen renovatie Trendwaarschuwing: betegelde keukeneilanden

Trendwaarschuwing: betegelde keukeneilanden

0
Trendwaarschuwing: betegelde keukeneilanden


groene heidetegels bedekken de buitenkeuken ontworpen door en en en studio.  foto 18
Boven: Groen Heide tegels bedekken de buitenkeuken ontworpen door En En En Studio. Foto door Caitlin Atkinson, met dank aan And And And Studio.
een stoer felroze keukeneiland ontworpen door Jill Rooijakers.  foto van peter 19
Boven: een opvallend felroze keukeneiland ontworpen door Jill Rooijakers. Foto door Peter Dekens/Mr. Frank.
dit keukeneiland in Londen van nimtim architects is voorzien van witte tegels van dtil 20
Boven: dit keukeneiland in Londen van Nimtim Architecten voorzien van witte tegels van DTILE, dat bekend staat om het maken van gebogen tegels voor afgeronde randen. Foto door Megan Taylor. (Zien Kitchen Tour: een Londense keuken in multiplex door Nimtim Architects voor een ander undertaking ontworpen door het bedrijf.)

“In mijn projecten neig ik altijd naar een balans tussen koude 21
Boven: “In mijn projecten zoek ik altijd naar een balans tussen koude en warme tinten… en tussen texturen, zoals de terracotta tegels (naast) de gladde muren”, zegt kunstenaar Ilse Popelierdie de tegels kocht bij de Gentse tegelwinkel David & Goliat. Foto door SNfoto, met dank aan Ilse Popelier.

Voor andere opmerkelijke interieurtrends, zie:

NB: Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 11 mei 2023 en is bijgewerkt.

(11.124 keer bezocht, 190 bezoeken vandaag)

Veel Gestelde Vragen

Wat is de development van betegelde keukeneilanden?

De development van betegelde keukeneilanden is het gebruik van tegels om het oppervlak van het keukeneiland te bedekken, waardoor een uniek en opvallend geheel ontstaat.

Waarom zijn betegelde keukeneilanden populair?

Betegelde keukeneilanden zijn populair geworden vanwege hun vermogen om textuur, kleur en patroon toe te voegen aan een verder eenvoudige en gewone keukenruimte. Ze kunnen het uiterlijk van de hele keuken transformeren en een centraal punt worden.

Welke soorten tegels worden vaak gebruikt voor keukeneilanden?

Veelgebruikte tegels voor keukeneilanden zijn tegels van keramiek, porselein, glas, mozaïek en natuursteen. Elk sort biedt verschillende stijlen, kleuren en texturen om uit te kiezen.

Zijn betegelde keukeneilanden makkelijk schoon te maken?

Ja, betegelde keukeneilanden zijn doorgaans eenvoudig schoon te maken. De meeste tegels zijn vlekbestendig en kunnen gemakkelijk worden afgeveegd of gedweild. Het kan echter nodig zijn om voeglijnen af ​​en toe te schrobben om hun uiterlijk te behouden.

Kan ik tegels plaatsen op een bestaand keukeneiland?

Ja, het is mogelijk om tegels te plaatsen op een bestaand keukeneiland. Het oppervlak moet echter goed worden voorbereid door het schoon te maken, te primeren en ervoor te zorgen dat het waterpas en vrij van onvolkomenheden is voordat de tegels worden geïnstalleerd.

Is het nodig om een ​​vakman in te huren voor het plaatsen van betegelde keukeneilanden?

Hoewel het mogelijk is om betegelde keukeneilanden als doe-het-zelf-project te plaatsen, is het inhuren van een professionele tegelzetter aan te raden voor een vlekkeloos en duurzaam resultaat. Ze beschikken over de experience en hulpmiddelen om een ​​goede installatie te garanderen en mogelijke problemen te voorkomen.

Hoe onderhoud ik de tegels op mijn keukeneiland?

Regelmatig onderhoud houdt in dat u gemorst materiaal onmiddellijk opruimt, milde schoonmaakmiddelen of speciale tegelreinigers gebruikt en schurende materialen vermijdt die krassen op de tegels kunnen veroorzaken. Het wordt ook aanbevolen om de voeg regelmatig af te dichten om vlekken te voorkomen.

Kan ik het ontwerp van een betegeld keukeneiland aanpassen?

Ja, betegelde keukeneilanden bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende tegelpatronen, kleuren en formaten om een ​​persoonlijke en unieke look te creëren die bij uw stijl previous en een aanvulling is op uw keuken.

Zijn betegelde keukeneilanden geschikt voor kleine keukens?

Betegelde keukeneilanden kunnen geschikt zijn voor kleine keukens, omdat ze de ruimte visueel kunnen vergroten en interessanter kunnen maken. Door lichtere tegels te kiezen en een slimme plaatsing, kun je de illusie van een grotere keuken creëren.

Hoe kies ik de juiste tegels voor mijn keukeneiland?

Houd bij het kiezen van tegels voor uw keukeneiland rekening met de algehele stijl van uw keuken, het gewenste kleurenschema en het onderhoudsniveau dat u bereid bent te plegen. Het is ook nuttig om inspiratie op te doen in designtijdschriften of internet sites.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here